Příchod ukrajinských neonacistů a polských žoldáků na frontu

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

Lidové milice DPR (Doněcká lidová republika) oznámily, že v rámci ukrajinských příprav na agresi proti republikám Donbasu vyslala Ukrajina na frontu své neonacisty a také žoldnéře Poláky.

Podle informací získaných zpravodajskými službami DLR byly dvě jednotky ukrajinských neonacistů z Pravého sektoru, každá po 70 až 80 mužích, poslány do frontové linie na části fronty obrácené k Doněcku (na západ a sever), zaplňující jednotky 54. a 56. brigády Ukrajinských ozbrojených síli. Všichni tito vojáci mají bojové zkušenosti a byli vycvičeni britskými instruktory.

Vznikají a cvičí další útočné skupiny složené z neonacistů a nacionalistů, ideologicky motivované k boji v městských oblastech. Polští žoldáci dorazili také do Ukrajinci kontrolovaného Donbasu.

„U vesnice Popasnaja byla pozorována přítomnost dvou ozbrojených skupin v počtu do 20 osob ve smíšených taktických uniformách. Během průzkumu bylo zjištěno, že uvedené osoby mluví polsky a přijely plnit úkoly v prostoru odpovědnosti 24 . Jejich posláním je provádět společně s jednotkami ukrajinských sil speciálních operací konkrétní sabotážní a teroristické akce zaměřené na deaktivaci životně důležitých zařízení a sociální infrastruktury a zastrašování místního obyvatelstva.
 
Věříme, že před zahájením ofenzívy ukrajinské armády se žoldáci pokusí napáchat co největší škody na civilní infrastruktuře, aby nás donutili k odvetě, kterou ukrajinská strana, ospravedlňující se v očích mezinárodního společenství, pokusí použít jako záminku k zahájení nepřátelských akcí.
 
Poláci dorazili na Ukrajinu v přestrojení za instruktory vyslané k účasti na výcvikové misi pro ukrajinské vojáky,“ uvedl mluvčí Lidových milicí DLR Eduard Basurin.
 
Lidové milice DLR se také dozvěděly, že komise ukrajinského generálního štábu, která prověřovala připravenost ukrajinských ozbrojených sil provést ofenzivu na Donbasu, náhle nahradila velitele taktické skupiny Vostok generála Tarnavského generálem Sodolem, který byl velitelem námořní pěchoty ukrajinské armády a který je ideologicky loajálnější k úřadům v Kyjevě.

Američtí žoldáci cvičí ukrajinské neonacisty, aby je připravili na boj

Lidové milice DLR také podtrhly cynismus jednání polské vlády, která při převzetí předsednictví OBSE prohlásila, že Polsko udělá vše, co bude nezbytné pro mír a bezpečnost v Evropě.
 
O měsíc později však Polsko otevřeně deklaruje svůj záměr převézt na Ukrajinu munici, přenosné protiletadlové systémy Grom a drony, což mimochodem vybaví nejen ukrajinské ozbrojené síly, ale i ukrajinské nacionalistické a neonacistické organizace.

Tato polská prohlášení nepřispívají k míru a stabilitě, ale naopak vyvolávají eskalaci situace a tlačí Ukrajinu k pokračování válečného štvaní směrem k Donbasu.
 
A zatímco tyto přípravy pokračují, situace na frontě zůstává napjatá. Včera  odstřelovač z 25. brigády ukrajinské armády zabil vojáka DLR poblíž Verchnetoretskoje.

Zdroj: Agoravox, překlad První zprávy

2.6 23 hlasy
Hodnocení článku
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 2 lety

No už je to víc jak 150 let, co Polska držela tamější chochly ve středověku, takže už to nikdo z nich nepamatuje. Poláci pomáhají banderovcům, to je normálně neuvěřitelné. Je zajímavé, že na všechny ty provokace mlčí Izrael, co za tím asi bude?

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  Praded

Jo pomáhají Banderovcům kteří masakrovali Poláky ve velkém stylu viděl jsem fotky co s nimi prováděli. Fašisté se houfují ale nemají šanci uspět.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

Na tom není nic neobvyklého, podívej se na oficiální politiku tohoto státu. Za války nás Němci okupovali vojensky, ekonomicky a politicky a díky nim zahynulo v ČSR na 350 000 lidí, nejen židů. Současný Němec je ale veliký přítel a opora ekonomiky (montujeme, skladujeme, kupujeme energie z druhé, německé ruky…). Stali jsme se znovu jeho protektorátem,… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Haskuv Duch
cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

A proto jsme taky tady na NR je třeba slouhy vykopat z funkcí dnes je to daleko horší než za socialismu.

Primak
Primak
před 2 lety
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Jak to, že se U Nás zapomnělo, co nám Němci udělali? A že nás Rusové osvobodili? Radši se vždycky štvalo (a nadále štve) proti Rusům. Kvůli tomu sovětskému područí (které nijak moc nás nepodrobilo ani nepozabilo) se naše nenávist vyvinula. Někteří i nadále prohlašují, co nás to mrtvých stálo (ty mrtvé od Němců se… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Praded

No Izrael nech na pokoji, jak to dlouhodobe vypada, budou tam mit cim dal tim vetsi starosti. Jenom by mne zajimalo jestli polsti rytiri s papirovymi kridly zase prijedou, nebo to bude ta druha generace hulanu/husaru kteri za valky utocili na nemecke tanky se “sablemi”????

Hokarc
Hokarc
před 2 lety

…..Ti naši tam už poslali munici a ti slovenští ( poté, co obelhali národ ), dávají k dispozici celý svůj stát ! A my ? My také stále chybujeme. V loňském roce jsme jim předali vládu naší země ( na Slovensku, kromě vlády, i prezidentskou funkci ). Zastavme se v této sebedestrukci a v každých příštích volbách si… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 2 lety

Já si myslím, že tihle žoldáci, musí proniknout na Donbas zase s nějakou výlučně humanitární akcí. Tipnul bych si, že z Kyjeva přivezli důchody, které už penzistům na okupovaném území osm let Ukrajina nevyplácí. Zastyděli se a teď to chtějí doručit najednou. Snad jim to ten okupant dovolí.

vera havrankova
vera havrankova
před 2 lety

Prokletá úkáčka ve službách prokletého západu!