Rakety Kaliber zasahujú. Námorná základňa NATO v Očakove zničená. Takisto 7. brigáda letectva a všetky jej Su-24

V dnešních orgiích propagandistů NATO je dobré s chladnou hlavou vážit ověřené informace. Jedny z nich přináší i slovenský Armádny magazín.

Na snímku z dnešního dopoledne u Charsonu byla útokem z Krymu zničena tanková brigáda Ozbrojených sil Ukrajiny

Ukrajina, 24. februára 2022 (AM) – Ruské ministerstvo obrany vydalo ráno 24. februára komuniké, že vojenská operácia ruských ozbrojených síl na území Ukrajiny sa úspešne rozvíja. Ukrajinská pohraničná stráž nekladie ruským jednotkám žiadny odpor, systémy protivzdušnej obrany Ozbrojených síl Ukrajiny sú potlačené a vojenská infraštruktúra leteckých základní je vyradená z prevádzky. Informácie zahraničných médií o údajne zostrelenom ruskom lietadle nad územím Ukrajiny zároveň nezodpovedajú realite.

Mapa úderov ruských ozbrojených síl na území Ukrajiny

Z Luhanska prišli informácie, že mesto Šastija a Stanica Luganskaja sa dostali pod kontrolu armády LPR. Z Donecka ich zároveň informovali o dobytí Mariupolu jednotkami DĽR a Chersonu Rusmi, ako aj o zriadení kontroly nad Severokrymským prieplavom. Šéf DĽR navyše oznámil zničenie štábu OOS.

Videá, ktoré sa objavili na sieti, ukazujú hustý dym v Očakove. Uvádza sa, že novo budovaná námorná základňa pre lode NATO bola skutočne zničená. Okrem toho sa objavili informácie, že mesto Charkov obkľúčili ruské jednotky a bieloruské tanky prekročili hranicu Ukrajiny.


Ukrajinské médiá potvrdzujú informáciu o zničení skladu pohonných hmôt a mazív Ozbrojených síl Ukrajiny v Chmelnickej oblasti v dôsledku raketového a bombového útoku. V Dnepropetrovskej oblasti horia vojenské sklady v Krasnopoli a Marganci. V regióne Vinnica v mestách Tulčin a Bockhan sú pozorované požiare vo vojenských jednotkách. V Lucku (Volyňská oblasť) vyhodili do vzduchu televíznu vežu a v Kyjevskej oblasti horela vojenská jednotka pri Brovary.

Ruské jednotky vstúpili na Ukrajinu z územia Bieloruska

Ruské jednotky prechádzajú cez kontrolný bod Senkovka-Veselovka na bielorusko-ukrajinskej hranici (smer na Černihiv a Kyjev). Svedčia o tom zábery z kamier inštalovaných na kontrolnom stanovišti. Minsk zároveň oficiálne oznámil, že bieloruská armáda sa nezúčastňuje pozemných operácií na území susedného štátu, ale poskytuje potrebnú podporu ruskej armáde. Uvádza sa, že v Bielorusku bolo zavedené stanné právo. Očakáva sa tiež, že čoskoro ruské jednotky vstúpia na Ukrajinu z blízkosti Brestu v smere na Ľvov a Ivano-Frankivsk. Následne budú pod kontrolu aj západné časti Ukrajiny.

Všetky bombardéry Su-24 umiestnené na letisku v Starokonstantinove (Chmelnický región) boli zničené sériou raketových a bombových útokov ruských ozbrojených síl. Tak zanikla 7. brigáda taktického letectva ukrajinského letectva. Túto skutočnosť potvrdzuje aj ruské ministerstvo obrany. Vo vyhlásení sa uvádza, že vojenská infraštruktúra leteckých základní ozbrojených síl Ukrajiny je úplne deaktivovaná. Ministerstvo obrany zároveň poznamenalo, že všetky správy o tom, že ukrajinská protivzdušná obrana dokázala zasiahnuť lietadlá ruských vzdušných a kozmických síl, sú nepravdivé. Medzitým sa uvádza, že Ľudové milície zostrelili dvojicu ukrajinských taktických bombardérov Su-24 pri obciach Smeloe a Stepovoje.

Ukrajinci natáčajú lety rakiet Kaliber a X-101 v ultranízkych výškach
Zábery niekedy zahŕňajú lety riadených striel Kaliber a Ch-101 v ultra nízkej výške. V Ivano-Frankivsku na západnej Ukrajine je zdokumentovaný príchod jednej z týchto munícií.

Okrem toho očití svedkovia zaznamenali proces demilitarizácie jedného zo skladov ozbrojených síl Ukrajiny s „klimatizáciami“. V tomto prípade došlo k zničeniu vojenského objektu v oblasti Kalinovka vo Vinnckej oblasti. Treba pripomenúť, že keď v roku 2014 lietadlá Ozbrojených síl Ukrajiny spustili raketový útok na Luhansk, vedenie Ukrajiny hlásilo, že k náletu nedošlo, len od horúčav explodovali klimatizácie.

 

 

 

Štátna pohraničná služba Ukrajiny zároveň informovala, že kolóny ruských jednotiek prekročili ukrajinskú hraničnú líniu v Černigovskej, Charkovskej, Luhanskej a Chersonskej oblasti. V Kyjeve sa vytvorila kolosálna zápcha áut, ktorých majitelia sa snažia čo najskôr opustiť hlavné mesto Ukrajiny.

Maroš Šolc, zdroj Armádny magazín

 

4.2 40 hlasy
Hodnocení článku
40 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 2 lety

Doufám, že bude Zelenský viset jako Sadam, ale už stihl ta svině rozprodat Ukrajině černozem. Vrátí se zákonný vládce Janukovič a doslouží svůj volební mandát a vypořádá se s těmi, co ho chtěli oddělat

vladimir98
vladimir98
před 2 lety

Rusové dál střílejí rakety do obytných čtvrtí. Naštěstí kvalita raket odpovídá stavu ruského hospodářství. https://twitter.com/GirkinGirkin/status/1497144743553224704

JK
JK
před 2 lety
Odpověď uživateli  vladimir98

Mohl jste vybrat pečlivější ukázku práce ve Photoshopu.

Praded
Praded
před 2 lety
Odpověď uživateli  vladimir98

K čemu vám tohle je. Nás netěší co se tam děje, protože to bude stát životy nevinných lidí, ale vy jste dokázaly za osm let vyvraždit 14.000 vlastních spoluobčanů, jenom pro to že nechtěly nic mít s banderovcema. Ti se pro vás staly hrdiny a to je zrůdnost. Kdyby jste je dokázaly… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 lety

Očekávám, kdo přijde s návrhem okamžitě v ČR přejmenovat ulice a náměstí, která nesou jména jako Ruská, Moskevská, Koněvova, Žukovova, Volgogradská, Bajkalská atd. a budou hromadně přejmenovávána na Zelenského, Ukrajinské armády, Krymská (na počest let dávno minulých), Lvovská, Praporu Azov atd. Určitě bude v kolektivu aktivistů zastoupeno některé ze jmen jako Hřib, Kolář či Novotný. Protože… Číst vice »

unkas
unkas
před 2 lety
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

nepřivolávej to…

vladimir98
vladimir98
před 2 lety
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Díky za podnět. Zítra to projednáme na výboru.

danny
danny
před 2 lety

Sleduji ukrajinské weby. Ve všech městech vcelku klid. Na všude se svítí. V domech, na ulicích v obchodech. V Kyjev, Oděse, Charkově… Přes den si natáčeli průlety raket i letectva… Kdyby nebyly kolony prchajících, tak by řekl člověk že jedou na dovolenou nebo tak nějak. Vyhlašují mobilizaci a chlapi nesmí odjet. Ale co zaznělo. Lidi… Číst vice »

KAREL.V.
KAREL.V.
před 2 lety

Už je čas. Po denacifikaci Ukrajiny je třeba vyčistit, deratizovat i naši vlast. Všechny národní hosty v čele s prezidentem Tlačenkou poslat domů.

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 2 lety
Odpověď uživateli  KAREL.V.

Víš, kolik těch Ukrajinců tady je? Jsou jako sarančata, doma si je pak přeberou, kdo upaloval v Oděse.

Plebej
Plebej
před 2 lety

Děkuji celé redakci NR za informační alternativu!! V této době (hysterizujícího a protirusky šovinistického zpravodajství) je to projev skutečné občanské statečnosti.

Vlastik
Vlastik
před 2 lety

Hynek Blažko PREZIDENTEM ……konečně Čech, který je hoden být nazýván ČECHEM. Tyto Minské dohody byly vyjednány nejvyššími představiteli Ukrajiny, Ruska, Německa, a Francie. Co se stalo poté? NIC, všichni jsme jen přihlíželi fašizaci Ukrajiny (jiný termín nemám, protože uctívání Bandery, přehlížení nošení nacistických symbolů, veřejné hajlování to vše termín naplňuje), nenašel se… Číst vice »

heriot
heriot
před 2 lety
Odpověď uživateli  Vlastik

Souhlas, Generál veřejně prokázal statečnost. Jaký rozdíl proti Zemanovi…

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  heriot

Ono to nebude tak jednoznačné havloidi úplně šílí podle mě těžce vyhrožují jak Zemanovi tak SPD a dalším. Pochopili asi že je USA ani NATO nezachrání. Jinak pozitivní zpráva z Seznamu zelený blábol je mrtev. Bude nová éra bude se muset jednat a ne vyhrožovat. Pan generál Blažko je formát když bude kandidovat… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 2 lety
Odpověď uživateli  Vlastik

Neslyšel jsem ale tleskám. Totálně se odvařili všichni politici, o kterých jsem měl lepší mínění: Zeman, Babiš, i Okamura.Během včerejška přestaly fungovat webkamery na Ukrajině

Wiloni
Wiloni
před 2 lety
Odpověď uživateli  eFPe

A co čekáš?
Dneska je jakýkoliv jiný postoj prakticky vlastizrada, pro politika konečná, a ukaž mi na některého z nich, který by měl natolik pevný charakter, aby se na něčem takovém nezlomil.

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  Vlastik

Souhlasím! Pan Zeman “úspěšně” zvládl přerod z prezidenta na rezidenta, a to ca. v době vrcholící podvratné operace BIS zn. Vrbětice. To ještě i v době novičokové provokace byl prezidentem. Nevím, proč. V těchto dnech se stal jedním z euroatlantských militantů, jejichž politický styl vyznává ekonomicko-politickou moc a její využívání pro projekci a propagaci nadvlády nad světem. A to i s použitím… Číst vice »

Praded
Praded
před 2 lety
Odpověď uživateli  Plebej

Zeman je vykuk, Koudelka na něj našil zase boudu a vyhrožují mu vlastizradou, tak zase jako obvykle laboruje. Toč se korouhvičko, toč.

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  Praded

Ano, měl jsem ho dlouho za dost přijatelného, jakkoliv jsem se tu a tam musel hodně kousat do rtů. Dnes mi připadá jako morálně zhroucená osobnost. Korouhvička, jak říkáte. Kéž by to byl jen úlet daný jeho nervovým vypětím po nemoci, nezdařeném nemocničním převratu aj.

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Plebej
vladimir98
vladimir98
před 2 lety

Proč lžete? Úvodní fotka není někde od Chersonu a není na ní ukrajinská technika. Vyfoceno je to u Charkova a technika je Ruská. Tady máte důkaz i s mrtvým vojákem v ruské uniformě: https://mobile.twitter.com/Sabados7/status/1496824540466401287
Stojí vám za to takhle lhát a šířit ruskou propagandu?

vladimir98
vladimir98
před 2 lety
Odpověď uživateli  vladimir98

A tady přímo místo v Google street view https://bit.ly/3LVuboj

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  vladimir98

A jste si i vy jist, že sám nejste obětí propagandy? Říkají, že propaganda je obecně lživá, a ta válečná tím tuplem. Takže, raději, prosím, zachovejte kritický odstup a méně vyskakujte nad jednou fotkou či dvěma. Těch cinknutých budou z obou stran na stovky, na tisíce – na mancáry. Je to prastará manipulační technika. Jinak… Číst vice »

vladimir98
vladimir98
před 2 lety
Odpověď uživateli  Plebej

Díval jste se na odkaz na Google, co jsem poslal? Je to stejná křižovatka, to vidí každý.

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  vladimir98

V kontextu událostí je to nepodstatné. Jakkoli vám se to možná tak i nejeví. Sorry.

vladimir98
vladimir98
před 2 lety
Odpověď uživateli  Plebej

Takže se to stalo úplně jinde, útok nepřišel z Krymu, na fotce není ukrajinská technika, ale ruská a pro vás je to nepodstatné? Jste duševně v pořádku?

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  vladimir98

… po vaší upřímně rozhořčené reakci si (stran duševního stavu) nejsem až tak jist. Omlouvám se, pokud jsem vám nadzvedl tlak. Jinak už nemám. co bych ke svému sdělení (viz výše) doplňoval.

Wiloni
Wiloni
před 2 lety
Odpověď uživateli  vladimir98

Ne nepřišel šašku. 400 kg tnt (síla nálože u kalibru) udělá, jinej kráter, tohle je po artilérii (spíš minomet, podle exploze), počítám 120 mm. A s tím na dané místo nedostřelíš (z Krymu), takže si to zkusil tak hezky na emoce, a teď se vrať zase do žumpy, ze které jsi vylezl.

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Wiloni
Wiloni
Wiloni
před 2 lety
Odpověď uživateli  Wiloni

A tak to je k jiné fotce… Tak to sory.
Pokud jde o tuto, tak existuje i video, kde je krásně vidět, jak k tomu došlo.

Wiloni
Wiloni
před 2 lety
Odpověď uživateli  Wiloni

Každému, kdo chce vidět, jak bojují krysy, tak doporučuji kanál Anatolia Šarija. Tam to video je ukázané (hlavně ta babka co tam na ukrajince v šoku křičí, co to dělají), v podstatě jde o to, že kolona rusů stála na silnici a blokovala průjezd civilním vozidlům, aby se lidi nedostali do palebné zóny (pokud… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Wiloni
Wiloni
Wiloni
před 2 lety
Odpověď uživateli  vladimir98

Mimochodem, čistě pro tebe, jak pracuje “informační válka”, z úst vrchního velitele VSU.
https://www.youtube.com/watch?v=-S4HCD9C4yg
https://www.youtube.com/watch?v=_iwnCYspPpM

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Wiloni
Wiloni
Wiloni
před 2 lety
Odpověď uživateli  Wiloni

A nejsmutnější je to, že mám ty nesmysly, na které Jurij a Michail poukazuje, cpou naše média horem dolem do hlav.

bagoun
bagoun
před 2 lety

Tak váženi,abyste védeli ,jakou mame svobodu.Cele odpoledne jsem koukala na ruskou 1tv,ted jsem zapla…a napis kanal neni dostupny.Kdypak nam vypnou i NR?

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  bagoun

… nestrašte! Ujišťují nás, že stále máme svobodu slova. Jen si taky nejsem jist, kterého.

vaclav
vaclav
před 2 lety
Odpověď uživateli  Plebej

Ano kterého.

Raksa.A
Raksa.A
před 2 lety
Odpověď uživateli  bagoun

No, já tam mám, že kanál není v nabídce. Kdyby tam nebyl, když jsem si tu kabelovku objednávala, tak bych se na ně vykvajzla. Bagoun, co máš za kabel? Já O2.

vaclav
vaclav
před 2 lety
Odpověď uživateli  bagoun

Ano také jsem čtl vyjádření bývalého presidenta US a nemohl jsem se k tomu vyjádřit zkusil jsem to jinde, ale ani tam jsem neuspěl. Jenom jsem chtěl sdělit, že s panem Trumpem souhlasím.

danny
danny
před 2 lety

Když si někdo koleduje, neměl by brečet, když dostane to, co si vykoledoval.

BillyJoe
BillyJoe
před 2 lety
Odpověď uživateli  danny

Souhlasím, jen doufám, že za ty mrtvý kluky na obou stranách dostane přes držku i USA a to pořádně. A myslím, že i tohle má Putin připravené. Myslím, že to bude víc akcí po celém světě, na které USA nebude umět odpovědět a bude je to hodně mrzet.

vaclav
vaclav
před 2 lety
Odpověď uživateli  BillyJoe

Víe za Azovy bych se asi nemodlil. Prostě fašisty nemám rád.