Rozděl a panuj. Co na to Svatopluk?

Svět se stále více potýká s tíží všeobecné krize.  A není to jen vražedná pandemie koronaviru, která ohrožuje celé národy. Souží nás i důsledky vývoje ekonomického, ekologického a etického.

Stanislava Kučerová
Stanislava Kučerová

Celý dosavadní vývoj naší civilizace směřoval k touženému většímu bezpečí, blahobytu a zušlechtění.

Dospěl však k opačným výsledkům. Množí se projevy disharmonické nesouměřitelnosti mezi přírodou a civilizací, vzrůstá disharmonická nesouměřitelnost mezi lidmi a jejich skupinami navzájem. Množí se projevy kulturního úpadku. Holduje se alternativním formám postmoderny, postosvícenosti, postmorálky, všeobecné negativitě.

Kam se poděl konsensus, shoda, souhlas veřejného mínění? Nehodí se. Nehodí se staré heslo „V jednotě je síla“. Držitelé moci rozkládají a štěpí společnost při každé příležitosti. Oni ctí heslo „Rozděl a panuj“. Skrytí světoví multimiliardáři dnes vládnou nad státy globální integrace. Programovým rozpojováním a rozdělováním občanstva mají o zájmy svého mamonu a své moci postaráno. Pozornost a síla možných kritiků je zaslepeně orientována k malicherným nebo záměrně vymýšleným cílům.

Studená válka skončila počátkem 90. let minulého století mimo jiné slavnostním sjednocením rozděleného Německa a zároveň rozbitím všech perspektivních slovanských států. Rozdělené bylo hrdé Česko-Slovensko na oslabené Česko a malé Slovensko, početní Rusové se separativně rozštěpili podle starého dělení na Velkorusy, Bělorusy a Malorusy (Ukrajince). A v jejich zemích nepřestává zahraniční podpora rozbíječských „mejdanů“ a vzájemných vojenských konfliktů. Všechno to ovšem pod závaly lživých globálních hesel o demokracii a lidských právech a o právech (některých) národů na (údajně) vlastní samosprávné projekty.

Stejně propagandisticky zaštítěné bylo nelítostné válečné zničení prosperující Jugoslávie, rozbití společného státu Srbů, Chorvatů, Slovinců a Makedonců. Dnes je na území bývalé obdivované Jugoslávie jen hrstka závislých balkánských zemiček.

Neradostný je výsledek nelidského bombardování, mezinárodního pronásledování nepoddajných vůdců a ovšem – neprodyšná propaganda ze strany uzurpátorských velmocí. Válčí se pod prapory manipulativních, podvržených hesel, jimiž lze, bohužel, některé důvěřivce oklamat.

I dnes, po uplynulých staletích, se můžeme ptát: “Kde zůstalo varování knížete Svatopluka z Velké Moravy? Proč Češi a Slováci dovolili rozbít jejich společný stát? Proč nepodporují své slovanské bratry, aby drželi při sobě, proč pomáhají vojenskoprůmyslovým silám svět násilím je od sebe odtrhnout?“

Vrátí se někdy (brzy) „Svatoplukovy pruty“ k sobě?

Jak Češi a Slováci dnes prohloubí svou vzájemnost? A co Srbové a Chorvati? A co Velkorusové a Malorusové (Ukrajinci)? Proč stále dovolují se „dělit“, aby mocichtiví imperialisté mohli „vládnout“? Proč stále platí ono staré mocenské pravidlo – „Divide et impera“?

Prof. PhDr. Stanislava Kučerová, CSc.

2.4 33 hlasy
Hodnocení článku
15 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
orinoko
orinoko
před 2 lety

Tohle je dneska famózní informace. K tomu musím dodat, že nosálový kripl od KISS, basový Gene Oprcoid, prohlásil, že by na antivaxery udeřil pofašisticku. Mám jeho paměti, rychle půjdou do knihbudky. Paul Stanley z téže kapely je také Žid, ale nikdy se nesnížil k takové nenávisti. Zpětně to rehabilituje kytaristu Ace Frehleye, který… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 lety

Nečemu, co se dělí nelze panovat ve spolek. S tím paní profesorko nesouhlasím. Kdo chce vládnout drobkům tak budiž. Komunisti spojili masy dělníků, rolníků a pracující inteligence a k čemu to bylo? Ale to není demokracie, to je diktatůra proletariátu. Demokratická společnost musí být rozdělena, to je její právo. Demokraticky zvolená většina vládne. A to… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety

Československo s tím nemohlo nic dělat bylo zrazeno a předáno západní moci která ho systematicky likviduje. Možná nastanou lepší časy až západní bankrotáři padnou na hubu.

orinoko
orinoko
před 2 lety

Vražedná pandemie coronaviru nikdy neexistovala. Corona je chřipka a tzv. pandemie neměla podobu ani epidemie. V Rusku covid agendu šiří predevším nosál Ginzburg a jeho parta. Putin nikdy neměl ropuchu a všechny lockdowny v Rusku nakopal do Židovy strouhy. Co se děje v Číně je mi záhadou, ale nejvyšší spolu teď jednali bez ropuchy, zatímco emero degeneráti… Číst vice »

Lev Prchala
Lev Prchala
před 2 lety
Odpověď uživateli  orinoko

Nebyla ani EPIDEMIE pseudocividu,ovšem o tom se ze zásady nesmí veřejně mluvit!

blafomet
blafomet
před 2 lety

Rozbití států na státečky byla příprava nabídnout jim velkostát-EU.Všechny ty hrdé státy-jak říká autorka,se staly hrdými malostáty-na nějakou drobnost (z nouze ctnost).

Lev Prchala
Lev Prchala
před 2 lety

Svatopluk věděl a ví své….

vaclav
vaclav
před 2 lety

Já bych prostě jen napsal – proč Čechoslováci dovolí, aby jim vládli magoři a vlastizrádci!

Praded
Praded
před 2 lety
Odpověď uživateli  vaclav

Kdo zná historii tohoto území, ví že tomu nikdy nebylo jinak. Neruda se snažil ale to nestačí. Pro svoji velikost a místo, budeme vždy patřit do sféry vlivu někoho. Jde jen o to co nám bude diktovat. Západ nás tahal vždy do války a vybíral tribut.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  vaclav

za prve, Cechoslovaci dovolili aby Ceskoslovensko dva hedosticti pitomci Ceskoslovensko rozdelili, jednotlive statecky pak sly snadno rozkrast- zeptej se Vency Klause. Takze mas dva naslednicke staty — cesko, ktere diky Klausovi je na urovni Rumunska, ale dohanime uz Bulhary….a Slovensko, ktere z panickeho strach pred Gomosi (madary) leze do Riti Amikum.

Praded
Praded
před 2 lety

Doporučuji na Seznamu: otevrisvoumysl.cz, Monopoly. Je tam i řada dalších vídeí s překladem, které jsou pro pochopení současné situace, důležité.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Praded

pani Kucerova + vsechny tituly cituji ….”Proč Češi a Slováci dovolili rozbít jejich společný stát? Proč nepodporují své slovanské bratry, aby drželi při sobě, proč pomáhají vojenskoprůmyslovým silám svět násilím je od sebe odtrhnout?“ Jste dama, a tak se budu snazit byt slusny, coz je pro mne tezke, ale zkusim to…. Z obrazku vidim… Číst vice »

Praded
Praded
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

No já budu lámat 80, ale vím, že jsme v historii NIKDY nebyly nezávislý stát. Je to dáno velikostí a polohou. Jde jen o to co náš protektor na nás požaduje. Západ nás vždy tahal do válek a požadoval tribut. Už za minulého režimu se povídal jeden důležitý vtip: Víte kde je víc židů… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Praded

Dedku, zase meles pantem a nekdo te sprdne jako antiantisemitu, takze Maul Haltuj a Vajtr dyyynuj… Ohledne semitu, predstav si ze Izraelci a Palestinci jsou vlastne pribuzni, dokonce i rec maji skoro stejnou,,, cetl jsem o tom kolem 80 roku, kdy se takove veci jeste smely… Jinak je mozne, ci i skoro jiste ze ja mam… Číst vice »

Praded
Praded
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

To vím už hodně dlouho a měl jsem možnost tato území párkrát navštívit. Pan profesor Jan Kozák ,přednáší na KU a je znalcem Sanskrtu a Véd. Hodně poučné.