Domikratúra! Vlastně demokracie, ale po BlažkovskoFialovsku!

Násilné odpojení  řádově  asi třicítky informačně nepohodlných webů, bez jakékoliv opory  v zákonu zcela jasně ukázalo, zač  stojí  to, co se v České republice  nazývá demokracií.

Zákon nezákon – pokud informace vadí a je zcela lhostejné, zda je pravdivá či nikoliv. (protože kdyby tohle fungovalo jako k.o. kritérium, pak by naprostá většina mainstreamu okamžitě skončila), nýbrž důležité je jen to, jestli pasuje do ustanoveného (nelze napsat uzákoněného, protože takový zákon neexistuje – zatím) jedině přípustného názoru, který konvenuje momentálně vládnoucí skupince papálšů a pupíků a která jej potřebuje, aby měla onen pověstný husákovský „klid na práci“!

Demokracie odpojením těch třech desítek nepohodlných webů skončila. S okamžitou platností. Zbyla jen demokratůra. Jenže Fialova vládní smečka ví, že pokud se některý z postižených obrátí na soud, nemůže ten zářez obhájit. Nelze uložit povinnost či zákaz nad rámec zákona. Stojí v Listině základních práv a svobod! (Poznámka redakce Nové republiky: Petr Hájek, vydavatel vládou vypnutého serveru Protiproud žalobu podal, MUDr. Ivan David, vydavatel Naší republiky, která je cenzurou postižena také, pověřil vypracováním žaloby advokátní kancelář. Oba weby přešli na jinou doménu v zahraničí).

Co s tím Fiala udělá? Inu pověří svého člověka, na, řekněme – obtížnou právní praxi, známého pod všeříkající přezdívkou Don Pablo, takto se právě ironicky honosícím titulem ministra spravedlnosti – Blažka, aby vypracoval příslušný zákon, který zajistí onen „klid na práci“ tím, že prostě a jednoduše každý nepohodlný zdroj půjde jedním tahem pera nevratně zrušit/odpojit. Zrátka DEMOKRATURA pur!

Kdybyste si mysleli, že šířím poplašnou zprávu, chci vyvolávat paniku, rozvracet naši skvělou liberální demokratu, pak jste zjevně ještě nezavadili o rozhovor, jenž dal Don Pablo v této věci Seznamu.cz. Ten rozhovor nese název

Vypneme dezinformační weby, chystáme k tomu zákon, plánuje ministr

Vyjímám z něj jen to podstatné, vážící se k onomu budoucímu vypínání nevhodných a nehodných informačních zdrojů. Ten „zákon“ ovšem je plánován s větším záběrem. Ale to si dočtěte sami na původním zdroji. Takže Seznam + Don Pablo:

Z jako Zlo

Součástí ruské války na Ukrajině jsou i boje na poli šíření dezinformací a lží. Jak vláda zakročí proti tomuto fenoménu?

Nebyli jsme úplně připraveni. Bavíme se o internetu, o médiích a sítích. Musíme vyřešit, jak by stát mohl reagovat a efektivně zasáhnout proti dezinformačním webům – jak je dočasně či trvale uzavřít. Musíme připravit právní úpravu. Musíme pohlídat, aby nedošlo k tomu, že budeme ničit svobodu slova. Každopádně musíme zabránit, aby cizí stát mohl šířit poplašené zprávy a dezinformovat naše obyvatelstvo.

Jak si to v praxi představit? Půjde o nový úřad nebo zákon?

Jedině zákonem, ne novým úřadem. Hlídat dodržování zákona by mohl například Národní bezpečnostní úřad (NBÚ). Druhou otázkou bude, jak technicky takové zavření webu provést a zařídit. Tím se už zabýváme, našlapujeme pečlivě a opatrně, abychom si nepoškodili svobodu slova.

Kdy to půjde do vlády?

Řešili jsme to minulou středu ve vládě. Řešení musíme najít v příštích několika málo měsících, už to bude ale pozdě. Připravujeme to napříč rezorty, protože Putinova válka nás učí, že nesmíme mít rezortní myšlení. Není to jednoduchá otázka.

Jak se například bude rozlišovat, co je v uvozovkách jen hloupost a co už je nebezpečná, lživá, poplašná zpráva?

To už dnes mohou posuzovat orgány činné v trestním řízení, lidé, kteří toto budou vyšetřovat a řešit, musejí mít nezpochybnitelnou erudici a zkušenost, aby si byli schopní před soudem svůj postup obhájit. Co bychom měli začít zkoumat, je, jak jsou dezinformační weby placené a jak se jim dostává peněz například skrze reklamu. Bavili jsme se na vládě o tom, že dokonce některé státní orgány – možná omylem – občas inzerovaly na webech, které si dnes zaslouží vypnout.

Policie a státní zastupitelství už stíhají několik osob za schvalování ruské agrese na Ukrajině. Půjde u soudu o složité právní bitvy?

Je to hodně citlivé, ale bylo by chybou, kdyby stát nic nedělal. U některých případů je riziko, že se u soudu případ prohraje. V takových případech ale bude i tak dobré, že se případ projedná, než kdyby se s tím nedělalo vůbec nic. Bude to mít totiž výchovný a preventivní efekt. Kdyby všichni viděli, že stát nijak nezasahuje, na každé druhé zdi bude načmárané „Z“.

Bude Zetko novou svastikou?

Teď bych to nesrovnával. Hákový kříž je spojený s holokaustem a masovým vyvražďováním. Nejsou důkazy, že by Rusko a ruská armáda něco takového dělaly. Hákový kříž se postupně stal symbolem zla. To písmeno Z symbolizuje zlo dostatečně.

Takže byste symbol Z v tuto chvíli netrestal?

To je jiná otázka. Pokud to bude vyhodnoceno, že Zetko se šíří kvůli omlouvání či popírání ruské agrese na Ukrajině, je třeba to nechat vyhodnotit orgány činné v trestním řízení a soudy. Já jsem jen řekl, že bych nedával – zatím – na roveň Z a hákový kříž.

Prvních 40 let mého života řídil bolševik. Naše rodina s ním má své zkušenosti. Mně osobně normalizace připravila o nejlepší roky mého života. Dvakrát mne málem vyhodili ze školy. Jednou těsně před maturou, podruhé před obhajobou. V Listopadu jsem byl na ulici. S klíči. A zakládal Občanské fórum v našem výzkumáku.

Nikdy bych nevěřil, že se po třiceti létech se nám bolševik vrátí. Vlastně ne bolševik, nýbrž bolševické praktiky! Cenzura a tvrdá represe těch, co si veřejně dovolí komunikovat jiný názor, že bude zaříznut svobodný přístup k informacím, že nějaké písmenko abecedy (původně jsem napsal z abecedy, ale když vidím co připravují, tak už jsem si netroufl a ono “z” vypustil) bude trestně stíháno! Tohle je okopírováno od bolšána! Ale není to jako za něj. Křivdil bych. Bolševikovi!!!! Ten totiž to omezení a cenzurování myšlení, vyjadřování názoru a zákaz přístupu k informacím, kompenzoval sociálními jistotami!!! Každý byl zaměstnán a tedy placen, každý někde důstojně bydlel, neexistovaly děti, které by v poledne držely hladovku, protože rodiče si nemohou dovolit jim zaplatit v družině oběd, neexistovalo 70 000 bezdomovců, z toho prý 10% dětí, nikoho nestrašil exekutor, nikdo nechodil pro žebrácké dávky na ouřad, nikomu nehrozila energetická chudoba! Atd. atd.

Ten obrovský propad sociálního standardu velké části občanů ČR vládu netrápí! Kdepak! Tu zaměstnává starost o to, aby občan náhodou nepřišel k nežádoucím informacím nebo názorům!!! To je prý fatální malér! Tady je třeba občana ochránit. Jinými slovy – občan je nesvéprávný blbec, který nemyslí a fialovoblažkovská galerie je rozhodnuta myslet za něj!!!!

Zvláštní ovšem je, že se ohání od voleb hlasy získané od týchž debilních, snadno ovlivnitelných a nesvéprávných občanů!!! Nezbývá než parafrázovat okřídlené úsloví císaře Vespasiána – peníze a voličské hlasy nesmrdí!  Když ovšem je potřeba stejnému občanovi poskytnout ochranu před zlovůlí zaměstnavatelů, finančních žraloků a jiných šmejdů, tak to stejné politikáři jen krčí rameny a poukazují na to, že občan je dospělý, má vlastní hlavu a mozek a tedy zodpovědnost za svoje rozhodnutí. Včetně toho, že propadne na sociální dno!!! To nikomu nevadí. Občan je sám odpovědný. Ale když jde o politický názor? Tak tady za něj vysloveně rád přebere politikář. Zejména ten právě u koryta!

Stále kolem dokola čtu, jak v Číně tamní komunisté potlačují svobodu slova. Totéž Rusko! Jak Putin a Si omezují/vypínají internet, jak šikanují svobodomyslné lidi. Jak přijímají pseudozákony, které jim tuto praxi umožňují! Jak lidská práva pro ně nic neznamenají!

Neznám ještě to fialovoblažkovské kladivo na svobodu slova a názoru. Ani jeho znění natož praxi, nicméně už nyní je na místě otázka:

Jak se liší současná bohuželvláda od té z před Listopadu? Tedy kromě sociálních jistot, které jsou nevratně fuč?! 

A vnucuje se hned druhá:

Jak se bude lišit ten obuch na nepohodlné od zákonů v Číně a Rusku?

Zatím se ještě zeptat mohu. Zatím ano.

A na konec drobnost, na níž mne upozornil kolega Germanicus, když mi soukromě komentoval články Kosy o Číně. I on mi položil jednoduchou otázku:

Všiml jsi si jak najednou Západ a speciálně USA ohledně Číny naprosto opustily téma Ujgurů a HongKongu? Jak ti Ujguři a lidé z HongKongu a jejich útlak přestali celý Západ, který kvůli tomu bojkotovat Olympiádu náhle zajímat?

Zkrátka čínské vedení už není fuj! Ani trochu. To zase přijde až tehdy, když už jej přestaneme potřebovat!!! Vsadím boty, že kdyby Olympiáda začínala zítra, tak Bidena a ostatní západní papaláše bychom uviděli v Pekingu na zahajovacím ceremoniálu!

Nechápu, že připsaní komentáře k jednání Biden – Si mi tenhle aspekt unikl… Takže alespoň teď. Díky Jiří!

Ale v souvislosti s dnešním druhým článkem Kosy – už víte, proč si přeji, aby v tuzemsku existoval informační zdroj kvalit ukrajinského webu Strana.ua?

Zdroj: Kosa zostra

***

Děkujeme za finanční dary, které podporují práci Nové republiky, natáčení besed a rozhovorů. V těchto dnech podáváme žalobu na pachatele protiprávní cenzury našeho webu. Již jsme složili peněžní jistinu u soudu. Další náklady nám vzniknou při soudním řízení a jako odměna advokátní kanceláři, která nás zastupuje, ale také okolo přestěhování do zahraničí.

Pošlete-li nám peníze, bojujete proti nastupujícímu fašizmu, za demokracii.

Číslo bankovního konta Nové republiky u FIO banky:

2300 736 297/2010

IBAN: CZ54 2010 0000 0025 0073 6297

4 4 hlasy
Hodnocení článku
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Milan
Milan
před 2 lety

Díky -a inspiraci, -lošašku Pablo! Jako dědek už toho moc ne-můžu, ale koupit si sprej a sr át ksindly ještě -vládnu. Přemýšlím o čáranicích s velkánským -aká-aným písmenem a -a tím by byl maličkatý eman. Jako že bych se moh vymluvit, že fandím našemu pre-identovi -emanovi. Když nic jinýho, aspoň budou mít potřebný lidi… Číst vice »

toto
toto
před 2 lety

30 let je mládež vychovávána k tomu, aby důvěřovala vládní propagandě. Jsou jí předloženi nepřátelé (Rusko, Čína, Irán, Sev. Korea…) a pevně stanoveni přátelé (USA, Německo, země EU a NATO). Celou tuto dobu je občan řízen ke stádnímu chování a Covid to dále prohloubil. Na povel médií se lidé shromažďovali na náměstích proti Zemanovi… Číst vice »

spartak
spartak
před 2 lety

Občané se chovají odpuďivě již od začátku devadesátek ,kdy se k moci dostala ODS. Málokdo pozoroval tu nenápadnou modrou kaši ,která zaplavila Česko .Dnes ta modrofialová kaše udusila vše a není síly ,která by něco změnila!

adam
adam
před 2 lety
Odpověď uživateli  spartak

Nezlobte se, ale házet flintu do žita není správné. Musíme se bránit. Nepatřím už mezi nejmladší, tak jsem alespoň před pár minutami poslal na výše uvedené konto kulatou sumičku “na obranu demokracie”. Vím, nemáme všichni stejné finanční možnosti, ale každá koruna se bude hodit…Kdybych byl mladší a bydlel v Praze, tak bych… Číst vice »

Milan
Milan
před 2 lety
Odpověď uživateli  adam

Mě to zase přivedlo na nápad, jak srát struktury čáráním zakázanýho písmena s mališkým emanem, jak uvádím o něco vejš. A právě mě napadlo, že sprej je mastnej, že by stačila křída. Sice jde líp dolů, ale efekt by byl stejnej…. Ježíšmááárijááá, na starý kolena takhle blbnu!

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 lety
Odpověď uživateli  Milan

Neomlouvej se, Milane. Koho z nás by napadlo, že znovu zažijeme to, co před 30 lety, jen místo rudé bude použita modrofialová s hnědými fleky. Já jsem to opravdu ještě před rokem vůbec netušil, i když nějaké nástřely od bukanýrů a sTOP04 tu byly…