Konašenkov podrobně rozebral nacistický fejk o „ruském bombardování porodnice“ v Mariupolu

Včerejší výbuch v porodnici v Mariupolu nebyl ruským náletem, ale srežírovanou inscenací ukrajinských nacionalistů.

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

Uvedl to oficiální zástupce ministerstva obrany RF Igor Konašenkov, hlásí zpravodaj PolitNavigator.

Podle Konašenkova nacionalisté dávno předtím vyhnali z nemocnice personál a rodící ženy a včera budovu vyhodili zevnitř do povětří a obvinili z toho Rusko.

„Ruské ministerstvo obrany včera oznámilo režim ticha pro bezpečnou evakuaci civilistů ve městě.  Ruské letectvo v oblasti Mariupolu neplnilo absolutně žádné úkoly týkající se zasahování cílů na zemi. 

Provedená analýza prohlášení představitelů kyjevského nacionalistického režimu, fotografických materiálů z nemocnice nenechává na pochybách, že údajný nálet byl zcela zinscenovanou provokací k udržení protiruského vzrušení mezi západním publikem.

Již dříve jsme opakovaně uvedli, že zdravotnická zařízení v Mariupolu, včetně této nemocnice, ukončila na konci února svou práci.  Všechen personál a pacienty rozehnali nacionalisté. Budova nemocnice byla díky výhodné taktické poloze blízko centra města přeměněna na pevnost Národního praporu „Azov“. 

O tom masivně informují obyvatelé města, kteří se přestěhovali jak do oblastí kontrolovaných Kyjevem, tak do oblastí kontrolovaných Doněckou lidovou republikou.

Fotografie nemocničního areálu obsahují důkazy o dvou zinscenovaných explozích v blízkosti nemocnice – jedné zakopané pod zemí a ještě jedné nevelké síly, namířenou na budovu nemocnice. 

Povaha vnějšího i vnitřního poškození budovy může uvést v omyl masové neodborné publikum Evropy a USA, pro které byla inscenace vyrobena, nikoli však odborníky. Z vysoce výbušné letecké munice, byť menší síly, by z vnějších zdí budovy prostě nic nezbylo.

Všechny tyto a další válečné zločiny v Mariupolu páchají ozbrojenci uzavření ve městě. Opakovaně jsme varovali, že tím jak se prstenec obklíčení zmenšuje, počet provokací nacistů bude narůstat – už odtamtud nemají kam utéct,“ uzavřel Konašenkov.

https://bit.ly/3vXQLaf

Zelenskij použil těhotnou modelku pro fejk o bombardování Mariupolu

Vladimir Zelenskyj obvinil Moskvu ze „zvěrstva“ a později tuto tezi převzala západní média a politici.  Co se vlastně stalo v porodnici v Mariupolu a proč se ukrajinské schéma generování padělků podobá západní zkušenosti v Sýrii?

Ve středu večer se v ukrajinských médiích objevily záběry zkázy po údajném leteckém útoku na porodnici a dětskou nemocnici v Mariupolu. Hlášeny byly zraněné ženy a děti. Mariupolské úřady tvrdily, že „následkem náletu“ bylo zraněno 17 rodících žen a členů zdravotnického personálu.

Poté ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij obvinil Rusko z náletu, označil to za zvěrstvo, a znovu vyzval světové společenství, aby nad Ukrajinou zavřelo nebe.

„Mariupol. Přímý úder ruských jednotek na porodnici. Lidé pod sutinami, děti pod sutinami, to je zvěrstvo. Jak dlouho ještě bude svět spoluviníkem a ignorovat teror? Okamžitě zavřete nebe nad Ukrajinou! Zastavte zabíjení hned! Máte moc, ale zdá se, že ztrácíte lidskost,“ napsal Zelenskij na Twitteru.

Západní média jednomyslně vyšla s titulky odsuzujícími Rusko.

Britské Financial Times tedy zveřejnily článek, který odkazuje na „zvěrstvo“ ruských jednotek na Ukrajině. A The Times uvedl, že Rusko „se zaměřilo na ukrajinské matky a děti“.

Britský premiér Boris Johnson slíbil, že pomůže ochránit Ukrajinu před nálety a požene Rusko k odpovědnosti „za jeho ohavné zločiny“.

Generální tajemník OSN António Guterres rovněž odsoudil „útok na nemocnici v Mariupolu“.

Na to reagoval Dmitrij Poljanskij, první zástupce ruského představitele při OSN.

„Takhle se rodí fake news. V našem prohlášení ze 7. března jsme varovali, že tuto nemocnici radikálové změnili na vojenské zařízení. Je velmi alarmující, že OSN šíří tyto informace bez ověření,“  uvádí RIA Novosti slova Poljanského.

Připomeňme, že na zasedání Rady bezpečnosti OSN dne 7. března stálý představitel Ruska při OSN Vasilij Nebenzja řekl, že podle svědectví obyvatel Mariupolu ozbrojené síly Ukrajiny „vyhnaly celý personál porodnice č. 1 v Mariupolu, zřídili v ní palebné postavení.“

Ruské a ukrajinské kanály Telegram zároveň poskytují odhalující informace o tomto incidentu.

Autor kanálu „Válka s padělky“ tedy uvádí, že porodnice nefunguje od začátku ruské speciální operace na Ukrajině a ozbrojenci nacionalistického pluku „Azov“ lékaře rozehnali.

V úterý v rozhovoru pro Lente.ru syn jednoho ze zaměstnanců porodnice řekl, že „v posledních únorových dnech přišli do porodnice, kde pracuje jeho matka, lidé v uniformách, rozehnali zaměstnance organizace a zřídili v budově střelnice.“

Tyto informace potvrzují záběry zveřejněné ukrajinskými kanály Telegram z vnitřku porodnice po ostřelování: je vidět zničený nábytek a rozbité sklo, ale nejsou tam žádná těla mrtvých.

Podle autora „kdyby uvnitř byly ženy a děti, pak by se kruté záběry určitě rozšířily do celého světa.“

Poskytuje také související fotografie a videa.

Telegramový kanál „Signal“ navíc údajně našel dívku, kterou fotografové vyfotografovali na troskách porodnice v Mariupolu. Vypadá jako modelka a oblíbená beauty blogerka Marianna Podgurskaja.

„Ta dívka je skutečně těhotná, ale nemohla „ulehnout“ v porodnici, kterou dlouho obývali neonacisté z Azova. Dívka dostala věci do rukou, nalíčila se a postavila před kamery.

„Exkluzivita“ pro zdokumentování byla svěřena známému fotografovi Jevgeniji Maloletkovi, který v současnosti úzce spolupracuje se západními tiskovými agenturami a pracuje pro The Associated Press,“ říkají analytici. Sociální sítě přitom nevylučují, že by dívka mohla být na místo přivedena násilím.

Zdroj: Vzgljad   https://bit.ly/3Kxwso6

“Poděkování ” redakce Nové republiky:

Děkujeme vedení České televize a jejím “angažovaným” redaktorům za “nestranné a vyvážené” lhaní a překrucování, za válečnou propagandu ukrajinských nácků. Inu, svůj k svému.

5 3 hlasy
Hodnocení článku
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Plebej
Plebej
před 2 lety

Jak vidno, léty “osvědčené” a stejně tak i profláknuté mediální obludnosti vzor Inkubátorová lež či Utopený arabský chlapeček – imigrant – na břehu moře, se kterými Západ vyrukoval proti Sad. Husajnovi či Baš. Asadovi, mají tuhý kořínek. Mají totiž silný “debilizační” potenciál, pro nějž přidanou hodnotou k propagandě je i mediální hysterie. Ta pak… Číst vice »

Pave1
Pave1
před 2 lety

Vcelku uvěřitelné, bohužel. Novináři mainstream médií (MSM) prostě rezignovali na fakta a kritický přístup k informacím pana Zelenského.