MO RF: investiční fond syna prezidenta Joe Bidena financoval biolaboratoře na Ukrajině

Ministerstvo obrany Ruské federace informovalo o účasti investičního fondu Rosemont Seneca, který řídí syn hlavy USA Hunter Biden, na financování biolaboratoří na Ukrajině.

Poukazuje se na vazby fondu s hlavními dodavateli vojenského rezortu USA, včetně společnosti Metabiota. Ta je hlavním dodavatelem zařízení pro biolaboratoře Pentagonu.

Na realizaci programu se rovněž podílejí Agentura USA pro mezinárodní rozvoji, fond Sorose a Centrum pro kontrolu a prevenci onemocnění. Odbornost má v gesci národní laboratoř v Los Alamos, která vyvíjí jaderné zbraně.

30 ukrajinských laboratoří, dislokovaných ve 14 obcích, bylo zapojeno do rozsáhlé vojensko-biologické činnosti. Ministerstvo předpokládá, že expedování patogenních biologických materiálů z Ukrajiny do Evropy by mohlo vést k situaci, srovnatelné s pandemií koronaviru.

Dříve dnes Ministerstvo obrany Ruska prohlásilo, že budou poskytnuta nová dokumentární potvrzení o účasti USA na zpracování komponentů biologických zbraních na Ukrajině. Ruským expertům z vojsk radiační, chemické a biologické ochrany se během zkoumání dokumentů podařilo zjistit nová fakta, která dokazují bezprostřední účast Pentagonu na zpracování komponentů biologických zbraní v ukrajinských laboratořích.

Předtím MO už rovněž předložilo dokument ze 6. března roku 2015, který podle názoru ruského rezortu potvrzuje účast Pentagonu na činnosti biologických laboratoří na Ukrajině.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

https://aif.ru/politics/investfond_syna_baydena_prichasten_k_finansirovaniyu_laboratoriy_na_ukraine?utm_source=email&utm_medium=paid&utm_campaign=daily

2.8 6 hlasy
Hodnocení článku
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
spartak
spartak
před 2 lety

USA se cítí po celém světě ,kde vládne svoboda a demokracie jako neomezený vládce díky penězům. Laborky se svintstvem budou určitě i u nás!

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 2 lety

Na Ukrajině mají teď biolaboratože útrum, aby Failu nenapadlo, že nabídne Američanům, že si je mohou otevřít u nás, ten šmejd je všeho schopen.