Patrušev: Rusko dokáže, že biologický program USA pokračuje v tradicích Třetí říše

Důkazy, které Rusko shromáždilo o práci amerických biologických laboratoří na Ukrajině, ukážou světu, že Washington pokračoval v tradicích Třetí říše. Uvedl to v pondělí tajemník Rady bezpečnosti Ruské federace Nikolaj Patrušev na setkání s generálním ředitelem Generálního ředitelství dokumentace a vnější bezpečnosti Alžírska Nureddinem Makrim.

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

„V současné době dokončujeme shromažďování důkazní základny týkající se vojenských biologických aktivit Spojených států na území Ukrajiny. Nepochybuji, že bude zformována a celý civilizovaný svět konečně uvidí, že se Amerika stala „důstojným“ nástupcem tradic Třetí říše, kde se na lidech praktikovaly nelidské experimenty,“ cituje RIA Novosti slova tajemníka Rady bezpečnosti Ruska.

Moskvou iniciované projednávání tohoto tématu v Radě bezpečnosti OSN a výzva státům, na jejichž území existují podobné americké projekty, k analýze možných rizik pro jejich obyvatelstvo, již vedly k uvědomění si závažnosti tohoto problému po celém světě, řekl Patrušev.

„To vyžaduje zvláštní pozornost celého civilizovaného světa, protože pouze Spojené státy se nepřipojily k protokolu o vzájemné kontrole podle mezinárodní úmluvy o biologických a toxinových zbraních. Kromě toho jsou Spojené státy jsou jediným státem v historii, který používá všechny typy zbraní hromadného ničení proti suverénním zemím,“ dodal.

Ministerstvo obrany Ruské federace již dříve uspořádalo prezentaci, z níž vyplývá, že Spojené státy vydaly více než 200 milionů dolarů na provoz biologických laboratoří na Ukrajině, které se účastnily amerického vojenského biologického programu a zabývaly se zejména patogeny moru a antraxu.

Na území Ukrajiny byla vytvořena síť více než 30 biologických laboratoří, které pracují v zájmu Pentagonu, uvedl generálporučík Igor Kirillov, náčelník jednotek radiační, chemické a biologické ochrany ruských ozbrojených sil. Vše pro pokračování amerického vojenského biologického programu už bylo po zahájení ruské speciální vojenské operace z Ukrajiny odstraněno, řekl Kirillov.

Ruská federace v souvislosti s fakty o vojenských biologických aktivitách USA na Ukrajině nevylučuje zahájení konzultačního mechanismu v rámci Úmluvy o zákazu biologických a toxinových zbraní, uvedla již dříve Zacharova.

To, co bylo nyní odhaleno na Ukrajině, je malý zlomek z více než 300 amerických biologických laboratoří, které jsou rozesety po celém světě, Rusko předloží nové dokumenty o jejich práci, řekl náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov.

Zdroj: https://bit.ly/3iGjfNZ, překlad Janinna, Pokec24

3 6 hlasy
Hodnocení článku
1 komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
eFPe
eFPe
před 2 lety

Nebojte se že západní svět to bude zajímat. Pokud se tyto důkazy a informace dostanou k občanům tak po řádné korekci a se správným komentářem. Ještě že je tu Afrika, Asie, Jižní Amerika.Tyto kontinenty na které mnohdy my Evropané koukáme s despektem a přes prsty představují setsakra procento obyvatel Zeměkoule.