Raz se za tuto dobu budeme stydět

Ladislav Větvička
Ladislav Větvička

Po každem zlomu vylezu s ďur a kanalu kadrovaci a přikazuju, co mame robit. Jednemu Jarkovi nadavaju, že pokud nehodi medajlu z okna, zakažu mu koncertovat tajak to robili za Bilaka. Jinemu Jarkovi vyhrožuju, že mu zakažu hrat hokej, aniž by se uvědomili, že Jarek už žaden hokej hrat nechce, ale to nevadi, jako cil pro obušky kadrovaku je furt dost dobry.

Na Vaclavaku se znovuobnovil Festyval politycke pisně, a jeho učastnikum vubec neni blbe, že maju plny přistup do medyji a tym aji k penězam, zatimco ostatni maju držet hubu.

Tuž, neni to vesely pohled na ten dnešni svět, kdy z kanalu zas vylizaju kadrovaci, buzeruju lidi ve vlaku, že mluvi rusky, aniž by chapali rozdil mezi ukrajinštinu a ruštinu, lepi si na hospody cedulky, že Rusa by neobslužili, přitem netuši, co je to гостиница, většina mladych nevi, jak se to čte a zbytek nevi, jestli to znamena hotel nebo hostinec.

Okna obchodu a bytu su vyzdobene fangličkama tajak kdysik a ja enem čekam, kdy kdosik zaklepe a zepta se, proč nemam předepsanu vyzdobu…

Raz se za tuto dobu budeme stydět. Teda jako ti slušni se budu stydět. Bo ti, keři kadrovali za Hachy, za Gottwalda, za Husaka, včera mi nutili hadřiky přes pysk a dneska kadruju zase, se nestydi nikdy.

– – –

Děkujeme za finanční dary, které podporují práci Nové republiky – tvorbu webu, natáčení besed a rozhovorů. V těchto dnech podáváme žalobu na pachatele protiprávní cenzury našeho webu. Již jsme složili peněžní jistinu u soudu. Další náklady nám vzniknou při soudním řízení a jako odměna advokátní kanceláři, která nás zastupuje.

Pošlete-li nám peníze, bojujete proti nastupujícímu fašizmu, za demokracii.

Číslo bankovního konta Nové republiky u FIO banky:

2300 736 297/2010

IBAN: CZ54 2010 0000 0025 0073 6297

4.5 8 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 lety

Je to nepochopitelný směr vývoje obecného charakteru tohoto národa. Z pozice flegmatiků, neúprosných kritiků nastrkávaných autorit a smějících se bestií se posouváme do roviny servilních slouhů a lehce manipulovatelných válečných pseudohrdinů. Tomu se snad ani nechce věřit, co se dá za pár desítek let stihnout. 🙁

Primak
Primak
před 2 lety
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

A že jsme si prožili dost těch různých servilních režimů, co jiní ne. Nebo právě proto? Nicméně, není nikdy zle, aby nebylo hůř. Naděje je zde pořád, když srovnáme tu euforii před 30 lety: “jak nám teď bude hej, když jsou tady hoši z Jú Es Ej”. Přece jen ta realita… Číst vice »

Rob
Rob
před 2 lety
Odpověď uživateli  Primak

Primaku, mám velikou obavu, že ne.Že nevyléčí. Uvědomí si to teprve až tehdy, když se jim sáhne na jejich svobodu. Do té doby budou tleskat jak cvičené opice.

Primak
Primak
před 2 lety
Odpověď uživateli  Rob

Ale na tu svobodu se už jim šahá. I když se to zastírá t.zv. ruskou propagandou, lží a vymýváním mozků. Komunistickým brainwashingem se na Západě dneska více a více zdůvodňuje, jak národy pod Sovětskou nadvládou byly zblbnuty. A tento argument právě ukazuje tu lež a podvod Západní propagandy a jejich brainwashingu. Každý, kdo jsme v té “totalitní”… Číst vice »