Sestřelený malajský Boeing je tajný trumf, který pomůže Spojeným státům „zařadit zpátečku“

Zde s vámi probereme – co se nakonec stane s celou tou současnou eskalací? Přece ji nelze rozvíjet do nekonečna až do třetí světové války (tedy poslední)?

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

A i kdyby nedošlo k žádné velké válce, je to jedno: to, co teď Západ dělá, jak trhá dodavatelské řetězce a navyšuje ceny surovin, může vést k takovým důsledkům, že to Západ sám nepřežije.

  • Čínští analytici již říkají, že uvalené sankce v budoucnu vážně zasáhnou USA a Evropu.
  • Velká americká banka JPMorgan vyzvala Bidena, aby neuvaloval sankce
  • Bidenovi poradci poznamenávají, že zatím není jasné, jak sankce ovlivní blaho Ameriky (dovedete si představit, jaké experimenty na sobě provádějí?)

Drahé zdroje nejsou jen drahé účty za energie. Jsou to například i drahá hnojiva (která jsou vyrobena ze zemního plynu). Německé továrny na hnojiva již byly odstaveny – při takových cenách surovin je prostě nerentabilní je spouštět.

A za rohem je – výsev. Nedostatek hnojiva způsobí pokles výnosu o 20-40 % a co to bude znamenat?  Hlad? Nebo poběží koupit ruskou pšenici?

Obecně platí, že Západ musí teprve posoudit celý rozsah těchto katastrof, do kterých se řítí „sankční hysterií“.

Nicméně… Najednou bude chtít změnit názor. Přemýšleli jste o tom někdy?

Tohle si někdy myslím:

– Řekněme, že se na Západě rozhodli „změnit“ své chování a sblížit se s Ruskem, aby spolu byli „přátelé“ proti Číně. Jakou pro to můžou najít výmluvu?

Jak vlastně „zapomenout“ na Ukrajinu a všechny události s ní spojené? Jak uznat LDNR a Krym? Jak zrušit nejkritičtější sankce?

Ne, to lze samozřejmě udělat velice snadno. Ale jak si „zachránit tvář“ před světovou komunitou?  Nemůžete po mnoho dlouhých let všechny přesvědčovat, že Rusko je říše zla, že Ukrajina je nešťastná oběť a pak zase zrušit všechny sankce a uznat Donbas?

Samozřejmě existuje mnoho možností, jak tento problém vyřešit, ale první, která napadne, je tato:

Malajský Boeing MH-17

Myslím, že si vzpomínáte. Letěl z Nizozemska do Malajsie a byl sestřelen nad Donbasem. Z incidentu bylo okamžitě obviněno Rusko.  Samo Rusko obvinilo Ukrajinu.

A vše v této situaci vypadá podle očekávání, nicméně zvláštní je, že uplynulo 7 let a soud nejmenoval viníka. Sedm let! To je nějak hodně dlouho, i když vezmeme v úvahu složitost případu.

Tady je podle mého názoru evidentní, že vyšetřování prostě protahují. Ale proč?

Koneckonců vidíme, že celé ty roky Západ hledal důvody pro sankce. Přišel s nějakou otravou Navalného, ​​nějakých Skripalů… Drobnost, proboha.

Proč tedy neukončit soudní proces a neoznačit Rusko za 100% viníka? Dokážete si představit, jak silný informační úder by to byl? Bylo by to ještě více „cool“ než dnešní aktuální dění. Protože v současném dění má Rusko stále alespoň nějaké sympatizanty, jako je třeba Čína a Srbsko.

Ale kdo by mohl „ospravedlnit“ Rusko za sestřelení dopravního letadla? Kdo by se postavil na jeho stranu? Myslím si, že žádní odvážní by se nenašli. Takové rozhodnutí soudu by se mohlo stát důvodem nejpřísnějších sankcí a přidalo by se k nim mnohem více zemí.

Ale za Boeing zatím nikdo nemůže… Tuto situaci, jako vypaseného beránka, nechávají na nejdůležitější správný čas. Na jaký?

Zde mám dvě verze, které si neodporují, ale spíše se navzájem doplňují.

1. Spojené státy drží ukrajinskou vládu pod krkem

Spojené státy musí mít na Ukrajinu nějaké vlivové páky, jak si jinak vysvětlit, že se Ukrajina sama dovedla k samému okraji propasti a aniž by zpomalila, udělala ještě jeden krok vpřed?

Samozřejmě, že někoho v Kyjevě koupily. Někomu něco slíbily. Někomu bylo řečeno, že je střed vesmíru…..

Ale obecně, co když je malajsijský boeing takovým „strašákem“ pro ukrajinské úřady?

Jako:

„Pokud nebudete poslouchat, celému světu řekneme, že jste teroristický stát a uděláme z vás vyvržence.

Ostatně ztratit pocit „celý svět je s námi“ je pro infantilní ukrajinské úřady asi to nejhorší. Bez hlazení po hlavě a laskání ze všech stran se prostě neobejdou. Oni nejsou Rusko.

2. Záminka „zařadit zpátečku“ a přiblížit se Rusku

Představte si, že jednoho dne si Spojené státy uvědomí, že nadále držet Rusko pod sankcemi je nebezpečné – je možné tím ožebračit Ameriku.

Poté (prostřednictvím evropského soudu) předloží následující teze:

  1. Soud ukončil vyšetřování a určil viníka tragédie
  2. Je to neuvěřitelné, ale viníkem se ukázala být Ukrajina! Zjistit to pomohly tajné archivy SBU, které nám Rusko předalo po převzetí Kyjeva pod kontrolu.
  3. To znamená, že nás Ukrajina celé ty roky záměrně uváděla v omyl.
  4. Ukrajina je tedy teroristický stát
  5. Jsme velmi zklamaní a rozčarovaní, že nás Ukrajina tak oklamala. Ach, ajajaj!
  6. To znamená, že Rusko není už tak špatné, bojovalo s teroristou!
  7. To znamená, že Rusko udělalo dobře na Donbasu a na Krymu
  8. Rušíme sankce uvalené na Rusko, uznáváme Krym a Donbas, protože Rusko zachránilo životy lidí před teroristy (v archivech SBU se najde ještě mnoho důkazů o zločinném režimu v Kyjevě)
  9. A všechny dluhy, které má Ukrajina vůči Západu – ať dá Rusku. Za morální a finanční újmu (maličkost, ale pěkná)

Ano, chápu, že to zní jaksi přehnaně a i trochu vycucaně z prstu, ale nezní tak všechny důvody, které Spojené státy použily k uvalení sankcí?

Svět to spolkne a neudusí se. Tato příležitost je navíc velmi jasná. No, co je nejjasnější – tragédie s nevinnými civilisty vždy (a velmi oprávněně) vyvolá maximální sympatie k obětem a nenávist k viníkům.

Tak taková je úvaha. Samozřejmě se mohu mýlit a příběh o Boeingu si nechávají pro něco jiného. Ale tenhle příběh ještě použijí, tím jsem si jistý.

zdroj: Yandex Zen

 

5 1 hlasovat
Hodnocení článku
1 komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
eFPe
eFPe
před 2 lety

Furt je strašně vysoká částka na stole. Podle mně západ hraje na jednu hlavní notu a to, zrušit běžným rusům jejich výdobytky: hry, auta, mobily, elektroniku banky a hlavně sociální sítě. sami mladí by pak vyvolávali nepokoje a vlastně by svrhli pro pár grošů svého gosudara. A to je karta s kterou podle mně západ… Číst vice »