Ať žije KSČ! At žije soudruh Husák! Ať žije KSČ! Ať žije soudruh Husák! – omlouvám se – Ať žije ODS! Ať žije pan Fiala!

Tak na půl oka, více mi Ukrajina nedovoluje, jsem sledoval sjezd ODS. A dění na něm! Pamatuji sjezdy KSČ. To bylo vždycky sebeoslavovaní, malování světlých a ještě světlejších zítřků! A také se účtovalo s třídním nepřítelem, imperialisty a jejich domácími pomahači. A vše uzavíralo ujištění, že strana neztratí sepětí s lidem!

Četl jsem oba Fialovy projevy. A také ten Vondrův. Rozdíl žádný. A v průběhu a organizaci sjezdu také ne! Nerozborná jednota delegátů a vedení strany, kult generálního tajemníka – omlouvám se – předsedy strany, jednotný potlesk a úsměvy sekretárok, jak zpívá klasik.

Nějaké rozdíly? Ano, červenou nahradila modrá, hvězdy, srpy a kladiva jakýsi pták, o němž je veřejnost hluboce přesvědčena, že se jedná o straku a zcela chyběly závazky pracujících. Bodejť by ne, když nikdo, zejména při vládě Fialova obludária, netuší, jak dlouho ještě v práci bude.

A to je asi tak všechno. Vlastně – ještě něco společného a přece tak rozdílného tyhle dva sjezdy vykazovaly – absolutní a bezmyšlenkovitou oddanost spojenci největšímu a nejtemnější hrozby podlému smrtelnému civilizačnímu nepříteli a vnitřním rozvracečům a záškodníků, hlavně ideologickým diverzantům. Tohle se odehrávalo tehdy i dnes. Jen USA a Rusko si prohodily role!

Tím rozdíly končí. Soudruh Gustáv Husák, omlouvám se, už si vážně zkusím dát pozor -přece pan Petr Fiala, vykazují až nezvykle mnoho shodných rysů. Oba se snaží vypadat žoviálně a nad věcí, Oba razí heslo, že je přípustný jen ten jediný správný názor. Oběma nic neříká svoboda slova. Pro ty, kteří jim jsou nepohodlní. Oba si berou občany jako rukojmí své politiky. Oba dva důsledně používají tzv. dialektiku. Což je způsob myšlení a morálky, kdy černou lze vydávat jak za černou, tak za bílou a naopak, podle toho jak to zrovna potřebují! Za Husáka se tomu říkala marxleninská dialektika. Pro Fialu už tedy nutně zbyla jen ta dialektika. Výsledek i podmínky používání jsou stejné. A to Fialovi nechutně fandím! Stačí se trochu probrat jeho sebeoslavným projevem, když z 510 hlasovacích lístků byl znovuzvolen předsedou 510 hlasů! Korejský Kim by neudělal lepší výsledek. A Husák v hrobě jen tiše závidí…Ať žije soudruh…. eh už zase?! Ať žije pan Fiala!

Že si vymýšlím? Ale ani náznakem!

Přetisknu podstatnou část z toho, jak Fialův projev zachytil portál Echo24 ve svém článku

Fiala získal drtivou podporu. „Je nutné úplně změnit energetiku a udržet sociální smír“

do nějž si dovolím na příhodných místech přičinit nějakou tu poznámku. Článek nepřebírám celý. Jen ty nejzásadnější pasáže.

Zvládnutí uprchlické vlny z Ukrajiny, aktivita v zahraniční politice či změna energetiky v Česku jsou podle premiéra Petra Fialy (ODS) hlavními úkoly vlády v příštích dvou letech. Kabinet musí také udržet sociální smír a vyhrát souboj s extremisty a populisty, řekl v sobotu Fiala v kandidátském projevu na kongresu ODS v Praze.

Zvládnutí uprchlické vlny? O čem nám to tady ten Husák vykládá? Jednak uprchlíky hodili na krk obcím, ať se s nimi vypořádají jak umí a jednak a především vůbec netuší, kolik jich v zemi je. Podle aktuálních čísel jich je ZAREGISTROVÁNO asi 250 000, ale podle operátorů, přes počty SIM karet jich po Česku běhá ještě o 100 000 více. Takže Fiala a spol. ať nejprve zjistí, kolik a koho vlastně v zemi mají!!! Ani toho nejsou schopni. A to mluví o bezpečnosti republiky!!! Netuší kolik, netuší kdo. Zahraniční aktivita? Tak ono nestačí, co už napáchali? Oni v tom hodlají pokračovat? Přispívat celosvětovému rozvratu, jak jen to lze? A změna energetiky? Tak tomu se Kosa věnuje ze všech sil. Zejména důsledkům. Slovo energetická chudoba v tuzemsku nikdo neznal dokud ODS znovu nesestavovala vládu. Teď už všichni vědí, vo co go! Teď už ano!

Sociální smír? Tenhle termín by si zrovna ODS NIKDO už neměla nikdy dovolit brát do zobáku!!! Ne po Klausovi, ne po Topolánkovi a zejména ne po Nečasovi. On už si tehdy bohuželministr Fiala nepamatuje na obří demonstrace v Praze? Kvůli porušení sociálního smíru ? Nevadí. Však mu je co nevidět připomeneme znovu. Dám si záležet, abych byl znovu u toho a vedle toho učiním všechno, aby ODS už nikdy žádný souboj s nikým nevyhrála. Ani s populisty nebo extrémisty. Ani populisté, ani extrémisté si totiž nedovolili umlčovat bez zákona ty nepohodlné! Fiala ano! To nelze odpustit.

Fiala řekl, že před osmi lety přebíral ODS na pomezí života a smrti. „Dnes je opět v čele vlády a tvoří hlavní sílu v obou komorách Parlamentu,“ řekl. Působí to podle něj jako triumf, ale není to tak. „Stojíme těsně pod vrcholem, na vysokém útesu. Krajina je nepřehledná a rozeklaná. A všude kolem nás jsou strmé srázy a hluboké rokle. Až když tuto situaci se ctí zvládneme, pak si budeme moci říci, že jsme stanuli na vrcholu,“ konstatoval.

Klidně se soudruhu Hu.. eh pane Fialo chlubte! Komunisté svou vedoucí roli zakotvili do ústavy a kde jsou? I nad politickými hřbitovy se klene nápis – Co jste vy, byli jsme i my. Co jsme my, budete i vy! Nepochybně. A to, že jste unikli hrobníkovi z lopaty znamená jen tolik, že se na ni opět dostanete. A s tím vrcholem? Tak to je moc a moc pěkné!! To vám ze srdce přeji! Pamatuji dobu, kdy ODS dominovala oběma komorám parlamentu, šéfovala vládě a stavěla prezidenta. Já ano. A také to, jak rychle o všechno přišla. Jste těsně pod vrcholem? Vlastně ano – už jen kousíček zbývá k samému vrcholu arogance moci, zpupnosti, drzosti a neschopnosti. Všechno tohle už jste stihli za těch pár týdnů u moci osvědčit. Vrchovatě. Věřím, že se na ten vrchol ve všem dostanete co by dup! Přeji vám to. O to větší a tvrdší pád vás čeká. A tentokrát doufám, že už po vás nezůstane nic víc než politický mastný modrý flek.

Loňské sněmovní volby se podle něj koalici ODS s lidovci a TOP 09 podařilo vyhrát, protože nabídla důvěryhodné změny. „Že spolu s naším příchodem skončí nesmyslné rozhazování našich společných peněz a bezstarostný život na dluh. Že se přestane lidem lhát a že nová dálnice bude znamenat opravdu novou dálnici, a ne nekonečnou opravu staré D1,“ řekl. Kritizoval i některé kauzy kolem bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO).

Jo tak vy jste nabídli program???!!! A důvěryhodný!!! Opět důkaz o tom, že přísloví o Bohu a ranění slepotou funguje dokonale! Vy jste volby vyhráli jen díky šťastné souhře okolností! Že Babiš totálně zvoral covid. Ovšem tehdy volič ještě netušil , co dokáže Válek a vaše vláda. Kdyby tímhle srovnáním už disponoval, neprohrál by.

Jsem zvyklý operovat s čísly. K dnešku zemřelo na covid 39872 lidí. k datu, kdy jste přebírali moc + dva týdny inkubační doby vykazoval počet zemřelých 33493. Na konto vaší bohuželvlády připadá 6374 obětí!!! Což při zprůměrování na 12 měsíců představuje 15 309 nebožtíků!!! Čísla shodná s Babišem. Jenže ten se dostal do konfrontace s naprosto neznámým virem a populace do ní šla naprosto neočkovaná a vás navíc potkal zatím nejméně zabíjející kmen – omikron!!! Vaše skore covizemřelých je o to děsivější! Vedle toho – kdyby nepropadlo rekordní množství hlasů, naprosto výjimečné, ve svém rozsahu, NIKDY byste nedali dohromady většinu. Protože zdrcující převaha těch propadlých šla PROTI VÁM!!! Ale klidně si lžete a plácejte se po ramenou!!! Ať vám to vydrží co nejdéle. Ať žije KSČ! Pardon – ODS, já vím!

Vyzdvihl, že se nové koalici pod jeho vedením podařilo přepracovat „iracionální a nebezpečný“ návrh státního rozpočtu od vlády ANO a ČSSD, rozjet tendr na nový blok v jaderné elektrárně Dukovany či uzavřít dohodu s Polskem ohledně dolu Turów. „To všechno ale po dvou měsících změnil ruský vojenský útok na Ukrajinu, který do Evropy po desítkách let klidu opět přinesl hrůzy války a válečné zločiny, o nichž si většina z nás myslela, že jsou vyhrazeny už jen historickým knihám,“ řekl Fiala

Jo tak přepracovat iracionální a nebezpečný rozpočet ANO a ČSSD? V kterém jste deficit snížili o 80 miliard? Tak, že o 20 jste navýšili příjmy rozpočtu a šedesát škrtli, které nyní v novele vrátíte. Aby bylo na Ukrajince, když není na české občany. Včera Kosa citovala Rakušana, že nás národní hosté přijdou na 50 miliard. Tedy tolik, co jste jako ušetřili. Na vlastních. Kvůli Ukrajincům ovšem zadlužovat budoucí generace lze. Ba dokonce se to musí! Kvůli nim ano! Rozjeli jste tendr na Dukovany? Jako papírováním? Svět zírá! A český občan, zejména z libereckého pohraničí také. Na tu naprostou kapitulaci před Poláky ohledně Turowa!!! Kde jste nesmyslně vzdali vyhranou partii. A zájmy dotčených obcí!

Ruskou invazi označil za barbarský čin slábnoucí diktátorské velmoci na východním okraji Evropy. „Dál platí každá řádka a každý daný slib v našem vládním programu. Ale je zřejmé, že v dalších dvou letech se naše vláda bude muset ještě navíc potýkat s problémy, které v tomto rozsahu a čase zřejmě nezažila žádná jiná vláda od vzniku samostatné ČR,“ řekl.

No já pamatuji privatizaci a pamatuji dvě tisícileté vody. Což svými důsledky a rozsahem daleko překonávalo migrační vlnu. Debakl privatizace a rozkrádání v nevídaném měřítku způsobila ODS. Ty dvě potopy příroda. Vždycky všechno hasila jiná vláda než ODS a vždycky je zvládla. Ovšem vy ani nevíte, kolik a jakých Ukrajinců v Česku máte! Takže beru na vědomí, že potřebujete dva roky, abyste to zjistili.

Zvládnutí uprchlické vlny zařadil mezi priority nového kabinetu. „Dokážeme tím předejít řadě vážných společenských problémů,“ řekl. ČR má podle Fialy být aktivnější v mezinárodní politice. „Ruská agrese změní poměry ve světě a změní i situaci v Evropě. Je naší životní potřebou být aktivní součástí těchto změn,“ dodal. NATO i EU podle něj budou hledat svou novou roli. „Naším prvořadým cílem musí být bezpečnost a prosperita naší země v rámci společné Evropy demokratických států. Nyní se totiž nehraje o nic menšího,“ řekl.

A zase uprchlíci. Ano, to logicky priorita je. A vzniknou z toho VELKÉ společenské problémy. Zejména, když jak uvedeno na Kose včera, Praha disponuje letos 52 000 Kč. Zatímco vy hodláte na jednoho migranta vydat ze státního 150 000Kč!!! Tohle neskončí dobře! Nelze jinak! Protože ti v téhle zemi se začínají dělit na dvě kategorie – Ukrajinci a zbytek. Ohledně vládní péče.

A bezpečnost a prosperita naší země? V NATO? To zas budeme pod nějakým Kábulem válčit za Prahu? Tentokrát třeba pod Pekingem. Nebo pod Moskvou? A prosperita mezi eko a ideologickými šílenci z Bruselu??? Tak něco takového si neumím ani představit! Ale víte co sou….. eh pane Fialo, nastavíme si vzájemně jednoduchá měřítka. Na jedné straně bezpečnost a prosperitu ČR a na straně druhé Maďarska. Viktora Orbána. A snadno uvidíme co a jak.

Fiala považuje za nutné úplně změnit energetiku v Česku a udržet sociální smír. Česko se podle něj musí kvůli volebním úplatkům Babišovy vlády vypořádat s hrozivým nárůstem zadlužení státních financí a zbytečně rozjetou inflací. Pokračovat chce v boji proti extremistům a populistům. Opozici v té souvislosti kritizoval za „vymýšlení si a šíření dezinformací“ v souvislosti s děním na Ukrajině. „Boj o charakter ČR loňskými volbami neskončil. Jen se přesunul do další fáze. Stále se hraje o to, zdali patříme na Západ nebo na Východ,“ řekl.

Opět energetika…. A sliby a sliby a sliby… Zelení energetičtí holuby ze zásadně neruských holubníků už nám sami do huby létají!!! Samozřejmě pečení. Ekologicky. Jak jinak! Stačí už jen mlaskat. A sociální smír? Tak ten se s nimi přímo vylučuje!!! Desatero úkolů pro Herkula proti tomu představuje jen nenáročnou dětskou bábovičku na písku! Budu u toho. Až se ten sociální smír začne rozpadat! To už jsme slíbil.

Tak kvůli Babišovým úplatkům je Česká republika zadlužena? Já bych řekl, že především kvůli covidu. Jinak Babiš zadlužení celkem držel pod kontrolou! Na rozdíl od Topolánka a Nečase, račte vašnosti pamatovat?!! A rozjetá inflace??? Tak tohle už jde za vaší vládou!!! Vy, až natrefíte nějaký příští maškarní ples si nepořizujte masku! Netřeba! Stačí když si na krk pověsíte cedulku s nápisem – JÁ JSEM INFLACE! A bezpečně dostanete hlavní cenu pro nejlepší masku! A abych zase jen nemluvil, dám se graf, jaká v Česku byla inflace od převratu. Z Kurzů.cz. Je to dokonale ilustrativní.

Kdyby někdo tápal proč jsou některé roky a hodnoty vyžlucené, pak mu sděluji, že jde o roky, kdy v tuzemsku vládla ODS!!! Správně by to mělo být vymodřeno, ale můj program na screenshoty dovoluje jen žlutý zvýrazňovač. I slepý vidí, že kdykoliv vládla ODS, inflace se utrhla ze řetězu!!! Ale nikdy tak, jako za Fialy! Prostě někdejší heslo ptákostrany – Dokázali jsme, že dokážeme! u inflace platí dokonale!

Jediné, v čem je na vás spoleh, vedle té inflace, je už jen „boj proti dezinformacím“! Tohle už jste předvedl. Zákon, nezákon. Hlavně to druhé! A opozice je v této souvislosti terčem? Je o mně snad dostatečně známo, jaký poměr zastávám k Babišovi a Okamurovi. Nikdo mne nemůže podstrkovat podjatost ze sympatie. Ale po tom, kdy byly zcenzurovány nepohodlné opoziční weby a Stříž vyhrožoval třemi roky natvrdo se nemohu nezeptat – také se chystáte zavírat opozici?

Tu cenzuru máte s komunisty a Husákem nastejno? Zbývá už jen to zavírání lidí.

Ať žije KSČ. Ať žije soudruh Husák!!! Ach, sakra, já se toho reflexu ne a ne zbavit!!!

Takže znovu – ať žije ODS! Ať žije pan Fiala!

P.S. po komunistech, když sbalili tu zbyla spousta majetku a spousta bytů. Co zbyde po vás a ODS Fialo? Obávám se že jen spousta. Vlastně -spoušť.

P.P.S: omlouvám se všem, kteří na Kose byli posledních 8 let označováni za koblihy, babišáky a příslušníky Církve koblihy nejsvětější. Nezměnil jsem svůj postoj k Andreji Babišovi. Jednak proto, že opravdu někdo s jeho ekonomickou silou do vrcholné politiky nepatří, má-li existovat ve své elementární formě a také proto, že kdyby vládl dnes, jeho „ukrajinská“ politika by se nijak nelišila od té fialoviny. Nicméně přeci jen vám patří omluva – volili jste, ve srovnání s tou sebraností, co tu máme teď – správně! Všechno by sice bylo skoro stejně, ale Babiš alespoň sem tam nechal z panského stolu spadnout pár drobečků pro 10 000 000 kmánů tam dole. Tváří v tvář Fialově drahotě mi to došlo. Jedna věc jsou ideály (v české politice naprosto zbytečný luxus) druhá ekonomická/energetická chudoba. Babiš by dělal co by mohl, aby ty chudoby co nejvíce omezil. Protože zabránit jim nelze. A týká se především JEHO voličů! Tihle fialoví, vlastně modří, jak už víme ohledně cen energií a PHM, kromě řečí, neudělají reálně nic. Nehnou prstem. Ukazuje se stále více, že mnohé ty drobečky z panského stolu dělily mnohé od propadnutí na dno. S tím je nyní fialové utrum!

Autor Petr Vlk, zdroj Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com

***

Redakce Nové republiky děkuje za dary, které přicházejí na náš účet. Tvorbu našeho webu i tvorbu našich videopořadů a besed můžete podpořit dary na účet

2300 736 297/2010

IBAN CZ54 2010 0000 0023 0073 6297

BIC FIOBCZPPXXX

Své platby prosím označte slovem DAR. Děkujeme! 

 

 

2.6 5 hlasy
Hodnocení článku
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 2 lety

Fialova vláda mi sebrala ve Sberbance nějaký ten milion korun, moje celoživotní úspory, jeden den je máte a druhý den už je nemáte. Fialo, mohlo by se mi toto stát za socialismu, že mi vláda sebere z banky moje peníze? Peníze z úspor, to je peníze po zdanění. Fialovi se podařilo naplnit Jakešovo, kdo… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 lety
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

To víš, komunisti měli měnové reformy a demokraté z 5kolky zase sankce.

spartak
spartak
před 2 lety

Nepatřím mezi občany ,kteří se zapojili aktivně do budování socialismu.Normálně jsem vystudoval a pracoval. Až po zničení Československa jsem si uvědomil oč jsem přišel a co ODS zasela v této zemi. Komunisté skutečně nechtěli návrat kapitalismu a nacismu! Oslava- socialismus a mír tj.Spartakiáda je něco tak vznešeného ,že nelze najít lepšího hesla pro společnost.

Georg
Georg
před 2 lety

Pokračování – sprosté slovo, název pracovní byl, tržní hospodářství. Abych končil, byli jsme mladí měli jsme práci, bydlení, školy, příjmy si ne velké, spoustu peněz jsme dostávali nepřímo v podobě oné společenské spotřeby. I na auto jsme si za pět roků ušetřili, žádná půjčka. To byl sice základ onoho klidného života, kdy… Číst vice »

Georg
Georg
před 2 lety

Hluboce s Vámi nesouhlasím, ale vůbec onen výklad doby minulé Vám neberu. Nic není a nikdy nebylo a nebude čero-bílé. Budu se snažit o stručnost. Já ač vyloučený z KSČ jsem měl jediné příkoří, které se mě stalo, což jsem zjistil až po letech a to, že mě nepustili do Jugoslávie. Také jsme se tam chtěli podívat.… Číst vice »

vachav
vachav
před 2 lety
Odpověď uživateli  Georg

Souhlas! Ta věta-Komunisté nám lhali o socialismu(trochu přehnané),ale říkali nám pravdu o kapitalismu-se mezi lidmi,kteří začínali chápat kam to směřuje,objevovala už v druhé polovině 90.let po “hadrovém puči”.Zcela pravda.

Georg
Georg
před 2 lety
Odpověď uživateli  vachav

Můj otec to říkal asi tak. Nebyl žádný politik, filozof, byl chytrý a realista. Po “majekovém převratu”, (revoluce se mi příčí, revoluce by měla obecně přinést něco kvalitativně lepšího) říkal, že socialismus byl režim pro pracující, pro obyčené lidi.

maxim
maxim
před 2 lety

Autor článku se v hodnocení Sjezdů KSČ mýlí, měl by si přečíst jejich protokoly .. Sjezdy jím jmenované ideologické záležitosti neřešily (ty se řešily v příslušných orgánech strany mimo sjezdy) … Jím jmenované ideologické záležitosti byly a jsou náplní sjezdů třeba Německé NSDAP a nyní podobných liberálně fašistických a pseudo socialistických “buržoazních” stran (o čem jiném… Číst vice »

vachav
vachav
před 2 lety

Stále více se prokazuje,že konflikt mezi USSA a Ruskem na území nacistické Ukrajiny je pro tuto protektorátní vládu darem z nebes.Jinak bych autora rád upozornil,že srovnáváním Gustáva Husáka s tou sudeťáckou kreaturou Husáka uráží.Ten totiž pro lidi aspoň něco dělal.