Elon Musk, nový majitel Twitteru: Von der Leyenová a spol. propadají panice

Sotva Elon Musk koupil Twitter a oznámil, že nyní tam chce umožnit větší svobodu projevu a méně cenzury, tak byrokraté EU padli do panického módu. Nyní chtějí Twitter úplně zakázat.

Na snímku nový majitel Twitteru podnikatel a vizionář Elon Musk

Byrokratům zabralo spoustu času a úsilí, aby na různé sociální sítě nainstalovali velké množství cenzorů, aby zabránili nebo zakázali kritiku EU nebo kritické názory z internetu. To platí pro Youtube, to platí pro Facebook; zde v Německu se pochybné sdružení vedené vysoce kontroverzním bývalým informátorem z ministerstva státní bezpečnosti NDR postavilo do čela těch, kdo cenzurují, vyhánějí a odstraňují odlišné názory. Toto cenzurní běsnění, pohrdání svobodou projevu, se zatím vztahuje i na Twitter. Dokud byly kritické hlasy cenzurovány, uživatelské účty těch, kteří kritizovali EU a další vlády, byly blokovány a dokonce smazány, byly staré strany a Evropská komise nadmíru spokojeny.

Od této chvíle ale budou hodiny na Twitteru tikat jinak. Alespoň to před převzetím sliboval nový majitel Elon Musk a vypadá to, že chce – na rozdíl od mnoha starých stranických politiků v této zemi – následovat jeho slova odpovídajícími činy. Někteří uživatelé dříve zakázaní nebo dokonce smazaní provládními provozovateli Twitteru se již vrátili. Musk řekl, že dovolí jakékoli vyjádření názoru. Limity vidí jen ve výzvách k závažným trestným činům. Ale to je pak úkolem orgánů činných v trestním řízení a nikoli provozovatele platformy.

Tucker oznamuje návrat na Twitter: „Dnes tyrani truchlí“

Právě tato slova a oznámení přiměla von der Leyenovou a spol. spustit poplach. Necenzurovaná kritika EU a vlády na Twitteru; Pro von der Leyenovou je to přibližně stejné, jako by bylo vynechání všech koronových donucovacích opatření pro Lauterbacha. Evropská komise proto již přijímá preventivní opatření a otevřeně hrozí celoevropským zákazem Twitteru. Podle eurokomisaře Thierryho Bretona musí Musk dodržovat pravidla proti svobodě projevu, která Evropská komise zavádí po dohodě s Evropským parlamentem minulý týden; jinak bude Twitteru zakázáno fungovat v Evropě, řekl Breton.

Zdrooj: freiewelt, překlad První Zprávy

3.7 7 hlasy
Hodnocení článku
1 komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Vlastimil
Vlastimil
před 1 rokem

Naši pravdoláskaři odhodili škrabošku tzv. demokracie a svobodu, kterou pokrytecky stavěli na odiv.