Neskutečná apatie a bezradnost vlády P. Fialy začíná přinášet ovoce

Ivan Noveský
Ivan Noveský

Na druhou stranu nelze české vládě upřít určitý talent. Za pouhých 100 dní tak hluboko potopit české občany, české živnostníky a český průmysl, to zatím nedokázala žádná česká vláda. Za pouhých 100 dní tak vysoko vyšponovat inflaci, která bude v dubnu atakovat 17 %, to zatím nedokázala žádná česká vláda. Za pouhých 100 dní nastartovat šílenou velikou hospodářskou krizi 30-tých let minulého století (dnes se to moderně nazývá stagflace) zatím nedokázala žádná (ani komunistická) československá ani česká vláda.

Je opravdu otázkou, zda ještě lze Českou republiku zachránit nezbytnými rasantními kroky: zavedením sektorových daní, zavedením regulace cen elektřiny, plynu a tepla, opatřeními pro potravinovou soběstačnost, opatřením do cen PHM, atd. atd.

Zatím vláda nalezla pouze odvahu převálcovat opozici a zavést cenzuru, což je krátkodobé taktické vítězství, ale strategicky devastující vítězství, protože tím vláda za další měsíce šílené krize ponese odpovědnost pouze a jenom sama.

I pokud by se podařilo dosadit do české vlády ekonomy, národohospodáře, energetiky a další odborníky, musela by nová vláda mít odvahu a v tom může být základní problém. Svádění všeho na Putina asi nepomůže, stejně jako předtím na Babiše, protože nyní do peněženek voličů nesahá ani Putin ani Babiš, ale pouze a jenom Fiala.

Do dějin české (ne)ekonomiky následující období vstoupí nejspíše jako Fialova drahota.

 

Ivan Noveský, zdroj Vaše věc

3.4 5 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
skeptik
skeptik
před 1 rokem

Každá pravicová vláda pod vedením ODS byla katastrofou pro ČR. Nikdy nehájila zájmy ČR ale pouze svoje a těch, kteří jim pomohl dostat se ke korytu – podvodníku, podnikavců a zlodějů.
Pokaždé se dostali k moci jen díky podvodu na voličích za pomoci úplatných presstitutů.

danny
danny
před 1 rokem

Nejde o apatii. Tato vláda dělá to, co celou dobu v opozici říkala, že dělat bude. Že bude vládou, která se plně a ve všem podřídí Bruselu. Že bude ignorovat V4. Že totálně zlikviduje naše vztahy s Ruskem. Odměnou jí bude, že její členové budou chváleni v Evropském parlamentu, Evropské komisi a možná si jich všimne i strýček… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 1 rokem

Stále ještě příliš zdrženlivé hodnocení té vládní svoloči …