Nikolaj Patrušev: Západ vytvořil říši lží, která zahrnuje zničení Ruska

O úkolech ruské speciální operace a roli Spojených států při podpoře neonacistů hovořil v rozhovoru pro Rossijskaja gazeta Nikolaj Patrušev, tajemník Rady bezpečnosti Ruské federace. A také – o blízké budoucnosti Evropy, ruských zlatých a devizových rezervách a sankcích. A také o tom, jaké změny čekají Ruskou federaci v nejbližší době.

Na snímku Nikolaj Platonovič Petrušev, tajemník Bezpečnostní rady Ruské federace

Nikolaji Platonoviči, dnes už se snad termín „druhá studená válka“ nezdá být přehnaný. Američané neváhají říci, že konfrontaci se SSSR vyhráli a nyní také vyhrají. Jak hodnotíte tyto pohledy?

Nikolaj Patrušev: Tragické scénáře světových krizí, jak v minulých letech, tak i dnes, jsou vnuceny Washingtonem ve své touze upevnit svou hegemonii a vzdorovat kolapsu unipolárního světa. Spojené státy dělají vše pro to, aby se ostatní centra multipolárního světa neodvážila ani zvednout hlavu a naše země se nejen odváží, ale veřejně prohlašuje, že nebude hrát podle nařízených pravidel. Snažili se donutit Rusko, aby se vzdalo své suverenity, sebevědomí, kultury, nezávislé zahraniční a domácí politiky. Nemáme právo s takovým přístupem souhlasit.

Ve snaze potlačit Rusko se Američané pomocí svých chráněnců v Kyjevě rozhodli vytvořit pro naši zemi protinožce, cynicky si pro to vybrali Ukrajinu, snažící se rozdělit v podstatě jediný národ. Washington nenašel žádný pozitivní základ pro získání Ukrajinců na svou stranu, a tak dlouho před státním převratem v roce 2014 vštípil Ukrajincům výlučnost jejich národa a nenávist ke všemu ruskému. Historie však učí, že nenávist se nikdy nemůže stát spolehlivým faktorem národní jednoty. Jestli dnes něco spojuje národy žijící na Ukrajině, je to jedině strach ze zvěrstev nacionalistických praporů. Výsledkem politiky Západu a kyjevského režimu pod jeho kontrolou proto může být jedině rozpad Ukrajiny na několik států.

Evropa, jak jste před rokem varoval, nakonec čelila bezprecedentní krizi, včetně krize způsobené přílivem ukrajinských uprchlíků. Jak to může ovlivnit vnitřní situaci v samotných evropských zemích?

Nikolaj Patrušev: Evropa čelí hluboké hospodářské a politické krizi svých zemí. Rostoucí inflace a klesající životní úroveň se již projevuje na peněženkách a náladách Evropanů. Navíc migrace ve velkém měřítku přidává nové výzvy ke starým bezpečnostním hrozbám, jako je obchodování s drogami a nadnárodní zločin. Do Evropy už dorazilo téměř pět milionů ukrajinských migrantů. V blízké budoucnosti se jejich počet rozroste na deset milionů. Většina Ukrajinců, kteří přišli na Západ, věří, že Evropané by je měli podporovat a zajišťovat, a když jsou nuceni pracovat, začnou se bouřit.

Zástupci zločinecké komunity, kteří uprchli z Ukrajiny, se budou snažit obsadit výklenky, které jsou pro ně výhodné, dostat místní zločinecké skupiny pod kontrolu, což bude nepochybně provázet komplikace kriminální situace v Evropě. Tak rozšířený byznys, jakým je prodej sirotků vyvezených z Ukrajiny k následné nelegální adopci v Evropě, také dostane „nový dech“. Západ již čelil oživení stínového trhu nákupu lidských orgánů od sociálně zranitelných skupin obyvatel Ukrajiny pro tajné transplantační operace pro evropské pacienty.

Příliv migrantů z Ukrajiny začal dávno před rokem 2022 a nyní Evropě připomněl dávno zapomenuté nemoci. Vždyť jen desetina uprchlíků z Ukrajiny je očkována proti koronavirové infekci, virové hepatitidě, tuberkulóze, zarděnkám a spalničkám. Protože v této bývalé prosperující republice Sovětského svazu je systém hygienické a epidemiologické kontroly a primární zdravotní péče téměř úplně zničen.

Cílem denacifikace je zničit opěrný bod neonacismu vytvořený úsilím Západu u našich hranic

Ale jsou to zřejmě jen květiny?
Nikolaj Patrušev: Máte pravdu. To je jen začátek. Na pozadí protiruských sankcí se svět postupně propadá do bezprecedentní potravinové krize. Desítky milionů lidí v Africe nebo na Blízkém východě se vinou Západu ocitnou na pokraji hladu. Aby přežili, spěchají do Evropy. Nejsem si jistý, že Evropa krizi přežije. Politické instituce, nadnárodní sdružení, ekonomika, kultura, tradice se mohou

Zdroj: t.me/Ukrajina/3289

3.7 7 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Milan
Milan
před 1 rokem

No, tak zatím je u nás cca 600 – 700 000 Chocholů (legálové + ilegálové) a prosakuje, že jich u nás zahnízdí kolem 1 500 000. Že ženy a děti? Ženy a děti odchované bandernacismem, které ho sáli už s mateřským mlékem! Nebo snad k nám prchají z míst bojů? Skutečně? Musím se smát dem-entům, kteří tomu věří. Snad mizivé procento z promile.… Číst vice »

oldo
oldo
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Milan

To je také správně,tady mají perfektně připravené prostředí.Někteří zastupitelé vzývají vlasovce,někteří bourají pomníky osvoboditelů,jeden z nejvyšších dělal pucfleka Posseltovi,už třicet let se tady připravuje glorifikace německých okupantů,tvrdí se,že Sověti napadli zbytek světa a rozpoutali druhou válku,neustále se připomíná,jak jsme se špatně chovali k Němcům před 2.VÁLKOU,JAK JSME BYLI OŠKLIVí K SUDETÁKŮM PO 2.VÁLCE,že nás Sověti… Číst vice »

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Milan

Víš Milane, nejhorší na celé věci je že ta dnešní squadra takzvaných elit, již dávno dezertovala na jejich stranu. Ono sice umělé ale i přesto peníze, zatemní mozek leckdy i slušnému člověku. To že je to nakonec pohltí a budou rádi, když jim zbyde holý život, jim dnes nedochází. Jen doufám že nedojde… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Lubez
maxim
maxim
před 1 rokem

Rozhovor s Nikolajem Patruševem má pět částí, navazující čtyři na zveřejněnou první část si lze přečíst na následujícím odkazu směřujícím na přehled profilu na Telegramu uživatele “Ukrajina” https://t.me/s/Ukrajina/3289 Použil jsem neobvyklý název “přehled profilu” místo oficiálně používaného názvu “kanál” Telegramu … Ty “kanály” v novodobé terminologii anglosaského jazyka jsou “nevědomým produktem myšlení… Číst vice »

maxim
maxim
před 1 rokem
Odpověď uživateli  maxim

Někoho může napadnout, že současná Západní debilní společnost je budovatelským výsledkem debilního použití debilních jazyků (newspeak) …, je to tak …
Nejmodnější je dnes slovo “dezinformace” je to jazyková debilita ..
Jsou pouze informace …, a myslící jidé a debilové, podle toho jak si ty informace svým myšlením interpretují …