TAKŽE NEJEN SLOVENSKÁ, ALE I ČESKÁ VLÁDA SPÁCHÁ MIMOŘÁDNĚ ZAVRŽENÍHODNOU VLASTIZRADU: UZAVŘE S USA OKUPAČNÍ „OBRANNOU“ SMLOUVU DCA A VZDÁ SE SVRCHOVANOSTI NAD SVÝM ÚZEMÍM A ZÁKONY

Česko uzavře se Spojenými státy obrannou dohodu DCA (Defense Cooperation Agreement). Potvrdila to ministryně obrany Jana Černochová (ODS), která je na návštěvě Washingtonu. 

Česko je podle ní uprostřed jednání o získání dalších vrtulníků Bell, ale zároveň musí řešit budoucnost těžké brigády a stíhacích letadel.

Svůj protějšek Lloyda Austinova ujistila, že se Česká republika chystá dodržet závazek vůči Severoatlantické alianci a v roce 2025 vydávat na svou obranu 2 procenta HDP.

Tématem jednání bude rovněž modernizace české armády a spolupráce v dalších oblastech.

Hlavním cílem cesty, kromě zmíněného jednání, je však repatriace ostatků brigádního generála Františka Moravce, jednoho z největších českých legionářů, odbojářů a především zpravodajců.

Kromě aktuální situace na Ukrajině se bude diskutovat záměr uzavřít bilaterální dohodu o obranné spolupráci DCA.

Smlouvu, která má mj. upravovat právní postavení amerických vojáků, pokud by byla nutná jejich krátkodobá přítomnost v dané zemi, má v tuto chvíli s USA uzavřeno 24 z 30 spojenců v NATO, včetně zemí bývalého východního bloku.

Jednat se bude i o možnosti spolupráce v oblasti nákupů techniky a modernizace a výzbroje české armády.

Sledujte zakázané AC24 na Telegramu: t.me/cz24news

ZDROJZDROJ

Poznámka redakce Nové republiky: Jak vidno, stačí jedna Černochová a vláda, které do legitimity chybí milion hlasů, a Česko se svým postavením a “suverenitou” náhle ocitá mezi státy Latinské Ameriky.  -vd-

4 4 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Milan
Milan
před 1 rokem

Svi-ně pětihrůzy mají bobky z ruského vítězství tak se snaží zachránit si pr-del, že je případně za odmněnu strejda Sam přivine na svou hruď a že tam pak budou vrnět blahem jako Všašek na té fotce s Bushem.

Milan
Milan
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Milan

za odměnu

Primak
Primak
před 1 rokem

Ten generál František Moravec, je to ten co posílal po 1948 z Mnichova k nám do republiky ty tisíce mladých hochů jako agenty-chodce? Ti hoši utekli na Západ s vidinou svobodného života v Americkém snu, v úprchlickém táboře byli převzati pak specielními orgány pro tyto diverzantní akce, jak se jim tenkrát u nás říkalo. Mnoho se jich… Číst vice »

vachav
vachav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Primak

Jednalo se cca o 1200 agentů v období let 1948 až 1953!