Fronta v pohybu: Kotel u Severodoněcka se uzavírá. Čeká elitní kyjevské jednotky osud nácků z Mariupolu? Ukrajina se stává polskou kolonií. Fialova vláda vydává válečné protektorátní vyhlášky.

Václav Danda
Václav Danda

převzato

Václav Danda (na webu Protiproud. info) přináší poslední zprávy z ukrajinské fronty a hrozí se šílených kroků pražské vlády, která nás za pubescentní pochvaly z Washingtonu táhne do konfliktu s nedozírnými následky.

I přes astronomicky masivní dodávky zbraní na ukrajinské bojiště se Západu na čele s USA nedaří zvrátit průběh bojů na Donbase. Ruské jednotky o víkendu prolomily obranu kyjevské armády u Severodoněcka a Lisačansku. Uzavírá se tak kotel, který jim odřízne poslední možnost stáhnout se z této oblasti.

Po kapitulaci nacistů v ocelárnách Azovstal je to další rána pro Zelenského propagandu, která spolu se západními médii má stále větší problémy evidentní porážky na bojišti vydávat za skvělé úspěchy. Pokus Kyjeva vyhnout se masové kapitulaci nacistů u Severodoněcka podle scénáře „Azovstalu“ jejich stažením, pravděpodobně situaci nezachrání. Ústup budou doprovázet aktivní útoky ruského letectva.

Vzdají se jako v Mariupolu?

I kdyby se elitní nacistické jednotky stáhly od Severodoněcku do jiných oblastí Donbasu nemají již vybudovaný systém opevněných pozic, který měly v severní části donbaské fronty. Bude mnohem snazší je zničit, než kdyby bojovaly v opevněních připravených osm let na linii doteku. Nemluvě o tom, že značná část vojsk, pokud opustí tyto opevněné oblasti, bude za pochodu eliminována.

Při přesunu je zasáhnou letecké útoky a dělostřelecké údery, protože mimo opevněné oblasti jsou tyto jednotky nacistů velmi zranitelné. Blížící se porážka v Severodoněcku kam již pronikly první ruské jednotky a bojuje se ve středu města připomíná situaci v Mariupolu, před jeho dobitím jednotkami DLR a ruské námořní pěchoty. Blížící se porážka v Severodoněcku ještě více podkope morálku v ukrajinské armádě, kde se houfně vzdávají celé jednotky, jak jsme toho byli svědky minulý týden u 24. brigády právě u Severodoněcku, jejiíž příslušníci odmítli dále bojovat, neboť považují svoji situaci za ztracenou.

Zelenskyj a jeho západní protektoři obětují kvůli své propagandě nejlepší bojeschopné jednotky, neboť odchod a záchrana alespoň některých praporů by byla v očích Západu politickou porážkou a mohlo by dojít i k omezení vojenské pomoci.

Ukrajina – dárek za odměnu pro Polsko?

V této rozhodující fázi války, kdy hrozí porážka na severní frontě Donbasu, přichází americký generální štáb, který operace na Ukrajině řídí – formálně prostřednictvím ukrajinského velení – s posledním zoufalým tahem, který má zvrátit poměr sil na bojišti: Přímý vstup západních jednotek do války. Prozatím přicházejí první brigády z Polska, které se spolu s těžkou technikou začaly rozmisťovat na obraných liniích kolem Avdějevky. Za nimi přicházejí americké speciální síly coby obsluha sofistikovaných moderních zbraňových systémů, které jsou dislokovány kolem Dněpropetrovska.

Aby Západ (především Polsko, které spolu s Českou republikou a Pobaltím tvoří první linii rozhořívajícího se světového konfliktu) dokázal vstup jednotek NATO na Ukrajinu odůvodnit, přišlo Polsko s myšlenou ukrajinsko-polské unie, která umožní otevřený přechod polských jednotek na ukrajinské bojiště. Jinými slovy – fakticky předat Ukrajinu Polákům.

Minulý týden, při návštěvě polského prezidenta Andreje Dudy, navrhl Zelenskyj poskytnout Polákům zvláštní právní status, který by jim umožnil zastávat volitelné funkce na Ukrajině – včetně jmenování do státních orgánů a vedoucích pozic v oblasti obrany. Mohli by rovněž získat přístup k důvěrným informacím, a dokonce se stát soudci. Polská policie by směla sledovat dodržování pořádku na Ukrajině. To už není skrytá vnější kontrola, ale otevřené předání moci sousednímu státu. V podstatě to znamená, že Polsko dostane darem část západní Ukrajiny – a za to rozpoutá již nikoli jen stínovou válku s Ruskem.

Představitelé ukrajinské prezidentské kanceláře to obhajují tím, že podobný zákon by přijali i v Polsku – s tím rozdílem, že Ukrajinci by tam neměli volební právo. Ukrajina se tak z neformální kolonie Spojených států stane otevřeným protektorátem a surovinovým přívěskem Polska – nejbližšího spojence Washingtonu na evropském kontinentě. Poslušný bude i konečně válečně umravněný Berlín: „Je třeba zachránit Ukrajinu, aby Rusko nezvítězilo,“ prohlásil kancléř Olaf Scholz. Jen nedopověděl druhou část této „rovnice“: I kdybychom měli rozpoutat jadernou válku.

Zjevně tak již spadly všechny masky. Pokud se protiruská koalice „čtyřiceti ochotných“ (států podřízených Washingtonu) rozhodla vést válku, na jejímž konci má být zničení Putinova Ruska, nemůže to skončit jinak. Moskva ostatně již prohlásila, že pokud bude země ohrožena, bude se bránit všemi prostředky – včetně jaderných. Může si to dovolit. Přinejmenším pokud jde o nosiče, je dnes daleko před Západem.

Fiala nás vede na jatka

Přímo zločinný a vlastizrádný je za této situace postoj Fialovy vlády: Nejenže vrhá na Ukrajinu naše nejtěžší zbraně, ale (jak jsme se dozvěděli z Washingtonu) bez vědomí parlamentu dokonce už i naše bojové vrtulníky. A soudružka ministryně války Černochová (ODS) ještě při tom, jako oceněná školačka, děkuje Američanům za pochvalu. Tohle divadlo je tak komické a současně hrůzné, že by ho nevymyslel ani náš posvátný zvěčnělý autor absurdních dramat, k jehož globalistické levičácké koncepci se kdysi pravicová ODS (v bratrské jednotě s Kalouskovou bruselskou TOP 09) již jednoznačně „přivinula“.

Fialova vláda prostě zatahuje ČR stále hlouběji do válečného konfliktu. A činí tak vědomě. Svědčí o tom i mobilizační krizové plány, které se minulý týden objevily u státních Českých drah. Jde fakticky o válečné rozkazy pro personál při našem vstupu do války s Ruskem. Koneckonců vláda již od počátku tvrdí, že ve válce s Ruskem jsme, takže protektorátní válečné vyhlášky pro České drahy a další státní podniky počítající s ostrou fází války vlastně nejsou nijak překvapivé.

Protiruská aliance washingtonských jestřábů, banderovských struktur působících po celá desetiletí v CIA a bruselští globalisté připravující závěrečnou fázi násilného ustavení Nového světového řádu v podobě Velkého resetu, se dala do pohybu. Je známkou ztráty posledních zábran a racionality, že – na rozdíl od Orbánova Maďarska – nás naši diktátoři poženou na jatka. Je totiž jasné, že vedle Polska budeme prvním cílem drtivého odvetného ruského úderu.

Do středu válečného požáru

Moskva prozatím bojuje na Ukrajině zjevně na půl plynu. Vzhledem k tomu, že ruské vedení dosud nepřistoupilo ani k částečné mobilizaci, ukazuje se, že při použití velmi přesných zbraní, je útočná síla Ruska dosud dostačující.  Efektivní je zejména používání raketových komplexů Iskander, Kalibr, Bastion a různých druhů letecké munice včetně hypersonické balistické střely Kinžal a dělostřeleckých granátů typu Krasnopol.

Místopředseda ruské vlády Jurij Borisov navíc ve středu oznámil, že ruské síly začnou používat laserové zbraně k sestřelování nepřátelských bezpilotních letounů a oslepování satelitů, které pomáhají ukrajinským silám. Cílem tohoto úsilí by mohly být i americké satelity. Během živého vysílání na ruské státní televizní stanici Kanál jedna Borisov uvedl, že ruská armáda již začala s nasazením laserových zbraní, jako jsou systémy Zadira a Peresvet.

Ty jsou schopny zasáhnout cíl na vzdálenost až pěti kilometrů a jsou silnější než Peresvet. Laserový komplex Zadira je zaměřen na fyzické zničení objektu na vzdálenost až pěti kilometrů. Zbraň spaluje cíl tepelným efektem. Komplex Zadira je užitečný v tom, že je schopen libovolně sestřelovat drony různých tříd. To umožňuje vyhnout se utrácení drahých raket typu “Tor” a “Pantsir”. Laserový komplex “Peresvet” je schopen oslepit všechny satelitní průzkumné systémy potenciálního nepřítele na oběžné dráze do vzdálenosti jednoho a půl tisíce kilometrů.

Vysoce přesné zbraně umožňují Rusku beze ztrát zničit nejdůležitější infrastrukturu nepřítele, a to i v jeho hlubokém týlu. Nejčastěji se raketové útoky uskutečňují zatím jen proti velitelským stanovištím, obranné infrastruktuře, skladům zbraní, munice a paliva. Je to také hlavní úderná zbraň proti dodávkám zbraní a jednotek ze Západu.

Oheň se rozhořívá a Fialova vláda nás jako ovce vede přímo do jeho středu. Zeptala se svých občanů, zda to chtějí?

4.9 9 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Plebej
Plebej
před 1 rokem

Odpověď na autorovu otázku z titulku je lehká. Ano, čeká. Stejně tak, jak se z azovců jednoho krásného dne stali vyhladovělí bělogvardějci – poté, co bez hudby a jásotu davů vypochodovali z AzovStalu pod bílou vlajkou “vítězství” – tak i z těch dalších budou bělogvardějci. Kteří ještě předtím také zvítězili a nadto ruské armádě “přerazili hřbet”, hlavně… Číst vice »

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 1 rokem

Tak to vypadá, že zase oživne sever Ruska, Kolyma, Bílé Moře apod. a ti, s potetovanou kůží budou litovat, že si místo toho tetování nenechali naimplementovat bílou medvědí srst.

vera havrankova
vera havrankova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Kéž byste měl pravdu!

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vera havrankova

z 90 tisíc Němců a dalších zajatých ve Stalingradu se jich domů ze severu vrátilo 6 tisíc. Klíma jim tam neprospívalo.

spartak
spartak
před 1 rokem

Pokud Ukrajina a Polsko začnou společně bojovat proti Rusku ,tak Ukrajina splaskne.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  spartak

Vzniká kvalitativně nová situace. Rusové nemají žádný důvod nějak šetřit či brát ohledy na pšonské ozbrojence, jak tomu je PROZATÍM u ukrajinských civilistů. I tam se může leccos změnit Stratégové na hovnovinkách a připojených diskuzích okamžitě vymysleli teorii, že prý došli rakety a dech, když se vytváří řada menších obklíčení ukropů a nastupuje více leteckých operací.… Číst vice »

danny
danny
před 1 rokem

Sleduji různé weby. Ruské, ukrajinské německé (DW), americké (CNN)… Samozřejmě každý vykládá situaci po svém. Ale v jednom se shodují všichni – situace ukrajinské armády je zlá, až kritická. Už i Američané připouštějí, že dodávky zbraní nemusí zajistit zvrat. Už se ozývají hlasy typu: “Rusové vojensky vyhrají, politicky prohrají…”, “ruská ekonomika se zhroutí”… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Jak jako, vzdají se jako v Mariupolu ? Tam přeci, dle ČT, za nevýslovného vypětí ukrajinské rozvědky a ukrajinských sil byla úspěšně provedena evakuace Ukrajinských “bojovníků” přímo do lochu. Dokonce jednomu u bojců -Davidu Kosatkinovi, byl umožněn výlet do Čečny na pokec s Kadyrovem. Kosatkyn se zvláště vyznamenal hrdinným bojem na sociálních sítích, kde… Číst vice »

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

Poleze ke Kadyrovovi v řetězech a po kolenách jako k velkému tureckému sultánovi a zpátky se po kolenách couvá, protože je neslušné se k sultánovi otočit zadkem.

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

No, nezávidím tomu klukovi banderovskýmu. Když byl Kadyrov osobně v Mariupolu, vyzýval banderovce, aby propustili ženy a děti a nechovali se jako teroristi. Slíbil, že pokud se tak stane budou dodržovat zákony a předají banderovce soudu. Pokud ne, vydá příkaz svým speciálním jednotkám, aby postupovaly podle Čečenských tradic a zvyklostí. Moc hezká řeč. Je k dohledání… Číst vice »

vera havrankova
vera havrankova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

Ježíš, to jste mě pobavil! Děkuji!