Neexistující cenzura, aneb o čem se mlčí

Ty  denní vícečetné články  skládám podle  dvou koncepcí – buď  je vyberu na  základě  protikladů v nich, kdy jeden  prezentuje  nějaké tvrzení a ten druhý jeho opak nebo – podle principu „co nám/vám  mainstream v Česku/Slovensku  nesdělí“

Dnešní Kosa je postavena na té druhé možnosti. Uvidíte sami. Máme prý svobodu tisku. Což není pravda. Každopádně ne od okamžiku, kdy Fiala, bez sebemenší opory v zákoně nechal umlčet mnoho alternativních webů. Prý šířily dezinformace. V jeho pojetí a pojetí takových jako je on se deizonformací stává cokoliv, co nezapadne do rámce jediného správného a tím přípustného názoru.

Ovšem velmi často se ukáže, že jediný rozdíl mezi informací a dezinformací je pouze v čase zveřejnění jedné a druhé.

Tohle je ovšem klasická cenzura.

A pak existuje ještě cenzura, tak říkajíc – neoficiální. Kdy určité zprávy a názory se jednoduše nezveřejňují. Všichni předstírají, že neexistují nebo že o nich nemají žádnou povědomost.

Klasickou ukázkou toho druhého přístupu jste na Kose zažili před pár dny, kdy vlastně dodnes jako jediný tuzemský informační zdroj zveřejnila, že EU povolila de facto rublové platby za ruský plyn a ropu, tak jak předepsal Putin!

EU to popírala, česká media buď mlčela a mlčí dodnes nebo recyklovala naprosto dementní komentář Lukáše Kovandy, jenž tvrdil pravý opak toho, co doložila Kosa. V mezičase se EU posunula do stavu, že

Bloomberg: Rublové účty pro platby za ruský plyn už má 20 evropských odběratelů

Rublové účty pro platby za ruský plyn si u finančního ústavu Gazprombank otevřelo dalších deset evropských odběratelů, celkem už jich je 20. Dalších 14 klientů požádalo o doklady nutné k otevření účtu. S odkazem na svůj zdroj o tom dnes informovala agentura Bloomberg. Evropští odběratelé už týdny zkoumají, jak splnit nařízení ruského prezidenta Vladimira Putina, aby za odběr ruského plynu od dubna platili v rublech, a neporušit přitom sankce Evropské unie uvalené na Rusko za jeho invazi na Ukrajinu.

Ovšem vůbec nepochybuji, že kdyby už platilo připravované Kladivo na čarodějnice – pardon na dezinformátory, byl bych za svůj text opřený o Reuters, Bloomberg a The Telegraph popotahován.

Zkrátka Fiala a spol. a jeho mediální poskoci se snažili to vynucené pokleknutí EU před Putinem VYMLČET! A snaží se o to dodnes. Větičkami typu:

Podle zdroje blízkého Gazpromu současné podmínky znamenají, že transakce je fakticky dokončena, jakmile kupující složí peníze v Gazprombank v zahraniční měně. Následný přepočet na rubly je automatický a nezapojuje se do něj centrální banka, proti které země EU zavedly sankce.

Ačkoliv to není pravda. Operace je dokončena až při převodu na druhý, rublový účet příslušného plátce, který si MUSEL svým jménem ZŘÍDIT, dříve jej nepotřeboval. A sankcionovaná ruská centrální banka každopádně zapojena je, protože ona poskytuje Gazprombance potřebné ruble, ona stanovuje směnný kurs! A zahraniční majitel obou účtů u Gazprombanky rozhodně MUSÍ požádat o konverzi!

Ale nehodlám zase psát o plynu a podobných věcech. Ne dnes. Naproti tomu vám nabídnu dvě témata, jež v Česku/Slovensku informačně neexistují. Protože jsou nežádoucí a nepohodlná.

Zkrátka ve Fialalandu existuje i neoficiální cenzura – která funguje tak, že některé důležité informace se zkrátka k veřejnosti nebo minimálně širší veřejnosti NEDOSTANOU! Takhle daleko to Česká republika po 33 letech od Listopadu dopracovala!

Zdroj