OTÁZKY, CO MNE NAPADAJÍ, KDYŽ ČTU VLÁDNÍ WEB BRANMECESKO.CZ

Nevím, zda už jste zaregistrovali nebo navštívili oficiální vládní web Braňme Ukrajinu – Braňme Česko. Já jsem tak učinil a nyní se hodlám s vámi podělit o svoje imprese z tohoto webu.

Cítím potřebu informovat o tomto vzácném informačním počinu vlády Petra Fialy, ano toho co by nám nikdy nelhal, protože jde o oficiální platformu vlády České republiky. Nehodlám ho samozřejmě zpochybňovat, protože, jak už konstatováno, Petr Fiala jednak nelže a potom – zpochybnění lecčehož, co by mohlo zavdat příčinu, aby jednoho popotahovaly jisté orgány. Jak jest obyvatelstvu opakovaně připomínáno. Dnešní článek bude sólo a půjde svým způsobem o fotoblog, protože jeho nejdůležitější součástí jsou screenshoty z onoho hrdého, odvážného webu a obranného blogu.

Zkusím ho sem dát tak jak mi vyšel asi ze 12 postupných screenshotů. Aby bylo jasno, že nic nezamlčuji, nic nevytrhávám z kontextu:

Výstřižek1Výstřižek2Výstřižek3Výstřižek4Výstřižek5Výstřižek6Výstřižek7Výstřižek8Výstřižek9Výstřižek10Výstřižek11Výstřižek12

Pěkný webík a pěkné čtení, že?

Už ten název vyvolává prima asociaci – braňme Ukrajinu, braňme Česko? Nezní vám v uších Zemanovo – pod Kábulem se bojuje za Prahu? Nemohu se ubránit takové impresi. Ale pojďme dál.

Nyní to vezmu, jako obyčejně – per partes. Takže si dám většinu jednotlivých dílčích snímků znovu:

Výstřižek1

Dezinformace nám dělají opravdu obrovskou starost. Na rozdíl od inflace nebo mimořádně drahých energií a přerušování dodavatelských řetězců. Určitě je to téma daleko důležitější, které trápí naprostou většinu rodin a voličů.

Lží je, že Rusko jedná v sebeobraně. Samozřejmě. A proto se určitě hluboce mýlí jeden z nejrenomovanějších a nejcitovanějších světových politologů John Mearsheimer nebo stejně známý ekonom Geoffrey Sachs a mnoho dalších, které citovala Kosa. Ale každý má právo na omyl. Oba elitní experti, stejně tak já při výběru jejich článků. Odpusťte prosím jim i mně. Nicméně zase imprese – nedá mi to – koho ohrožovala Grenada nebo Panama? Tyto země hodlaly přepadnout Spojené státy? Protože se nemohu upamatovat, že by USA napadly. Mimochodem – právě čtu na Seznamu.cz toto:

NOVÁ ČÍNSKÁ ZÁKLADNA V PACIFIKU? PROTI TOMU ZASÁHNEME, VARUJÍ USA

Vyjímám:

„Bezpečnostní“ dohoda Číny a Šalomounových ostrovů nedává spát nejen Austrálii, ale i USA. Pokud tam Čína postaví vojenskou základnu, budeme jednat, varoval americký diplomat. Na otázku o vojenském zásahu odmítl reagovat.

Zbytek si dočtěte sami. Jen mi nejde do hlavy -Šalamounovy ostrovy nemají právo jednat jako suverénní samostatný stát?

Rusko přepadlo mírumilovný stát. Grenada, Panama, Srbsko nebyly mírumilovné. Beru na vědomí. Do teď jsem si, naprosto mylně myslel pravý opak. A na Ukrajině nemohou být nacistické tendence, protože Zelenský je žid. Nebudu operovat tzv. institutem čestného árijce, to opravdu ani já ani Kosa nemá zapotřebí a styděl bych se za to, ale nejde mi z hlavy tenhle článek na iDnes.cz

ŽIDOVSKÝ PREZIDENT I PREMIÉR ŽIDY NETĚŠÍ, BOJÍ SE NÁRŮSTU ANTISEMITISMU

  • Židovství nově zvoleného ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského překvapivě nevadí ortodoxní pravoslavné církvi ani pravicovým nacionalistům, ale samotné židovské komunitě, která se obává možných důsledků. Ukrajinští židé mají v živé paměti carské pogromy i holokaust a bojí se opakování historie.

A vysloveně zmatek mi do hlavy vnáší tento článek Guardianu:

AZOV FIGHTERS ARE UKRAINE’S GREATEST WEAPON AND MAY BE ITS GREATEST THREAT

Nezamlčím, že je 7 let starý, ale dovolím si ve svém věku pochybnosti o tvrzení, že dnešní Azov se očistil od nácků, kteří dříve tvořili naprostou většinu mužstva. Jednotky SA po likvidaci Roehma se také nezměnily. Nekladu ani náhodou rovnítko mezi SA a Azov, uvádím určitý historický příklad. Kdo na čem vyrostl, tím také zůstal, říkávala moje babička. A ta se sakra vyznala v lidských povahách! Jdeme dál:

Výstřižek2

Ukrajina není nacistický stát. OK. Beru na vědomí. Jen mi nejde na rozum Volyňský masakr. Banderovci, Bandera,…. Proč Bandera? Protože byl prohlášen už prezidentem Juščenkem za národního hrdinu a v každém řádném ukrajinském městě má svoje náměstí nebo ulici a většinou také pomník. Stejně jako jeho generál, řídící masakr na Volyni – Šuchevyč.

Kdybych tohle napsal na Ukrajině, z basy bych nevyšel protože Petro Porošenko, který se stal prezidentem po Majdanu, šel ještě dál: Schválil ukrajinský „zákon paměti“. Ten mimo jiné stanovuje, že s Banderou spojené Organizace ukrajinských nacionalistů a Ukrajinská povstalecká armáda patří mezi bojovníky za nezávislost Ukrajiny. A především, že je trestné o nich lhát a urážet je. Ale tady jsem v přísně demokratickém Česku, kde platí a dodržují se zákony. Takže strach není na místě.

Ačkoli zlovolná česká Wikipedie o Banderovi, hrdinovi Ukrajiny, píše například toto:

Od roku 1929 byl členem Organizace ukrajinských nacionalistů, která bojovala za ukrajinskou samostatnost. Na území, kterému Bandera velel, byly metodou prosazování nezávislosti mimo jiné i teroristické akce a atentáty na představitele Polska, předně však proti všem osobám podezřívaným z neloajálnosti a všem stoupencům kompromisu. Před finální zkouškou na univerzitě v roce 1933 byl zatčen a uvězněn.

Roku 1934 byl odsouzen za podíl na atentátu na polského ministra vnitra Bronisława Pierackého k trestu smrti, ale rozsudek mu byl později změněn na doživotní odnětí svobody.

A nejsou zprávy, že by na Ukrajině probíhala genocida Rusů? Takže kampaň armády a nacionalistů vůči ruskojazyčnému Donbasu představovala co? Aha, už vím – antiteroristickou operaci!!! Omlouvám se za to, že moje paměť už není co bývala. To nebyla genocida Rusů – nýbrž tažení proti teroristům. Něco jako tažení proti Islámskému státu. Příště už si to budu pamatovat. Proto také Západ neprotestoval. Ani jednou za 8 let.

A současná situace NEMUŽE být způsobena NATO. John Mearsheimer se mýlí. Určitě zlovolně. A to co včera přetiskla Kosa z amerických a švýcarských zdrojů, to je určitě placená kremelská propaganda. Ještě, že mi to česká vláda vysvětlila. Ani mne nenapadne sem dávat Putinův dopis Spojeným státům a NATO. Nebo odpovědi, které dostal. To všechno byl určitě ruský podvod a trik! A kyberútoky zásadně podniká jen Rusko. My zabíjíme jenom teroristy. Jako například iránský generál Sulejmání, který byl správně, jako škodná, odstřelen na území Iráku.

Výstřižek3

Pamatuji si ten nechutný Putinův traktát. A se vší rozhodností jej odsuzuji! Naproti tomu mi je jasné, že Španělé a Katalánci, Španělé a Baskové, Skotové a Angličané, Korsičané a Francouzi zásadně jeden národ jsou a vždycky byli. Takže neexistuje , na rozdíl od Ukrajinců, žádné jejich právo na samostatný stát!

A dodávky zbraní na Ukrajinu? Tak ty skutečně neeskalují riziko vzniku daleko většího konfliktu! Například jaderné války. Skutečně, to je obludná lež!!! Ty posilují mír a vedou k deeskalaci napětí. To dá rozum!

Nicméně podle tvrzení stejných, je Putin

-krvelačné genocidou a vůbec vražděním posedlé monstrum

-zcela nevypočitatelný a nebezpečný šílenec

Nejsem psycholog, natož psychiatr, ale jestliže je na jednom z těch tvrzení byť jen zrnko pravdy, pak ta termojaderná válka klidně může odstartovat ještě dnes odpoledne. Genocidní monstra a blázni jsou bez zábran. Jak známo. A pravda to být musí, když to čtu znovu a znovu ve sdělovacích prostředcích, které by nikdy nějaké fake news, ani o Putinovi, neotiskly.

A jde přece o naši budoucnost! Jak tvrdí kabinet. Bude nějaká po případné třetí světové? Nepochybně ano,. Fialova vláda nás v tom přece nenechá! Ta na nás myslí a pracuje pro nás. Sice s tou inflací a drahotou jí to moc nejde, ale zřejmě to bude tím, že je to příliš snadná úloha a ona vyznává heslo – malý ten, kdo má jen malý cíl!

Takže s možnými lžemi a podvodnými tvrzeními proruských trollů jsem se nějak vypořádal. Tím, že mne vládní web správně navigoval. Děkuji.

Teď ještě k té žluté části. Vládním doporučením! To je také fajn a správné!

Výstřižek4

Ano člověče, sleduj jen důvěryhodné zdroje. Třeba vládu, kterou vede Petr Fiala a ten nám nikdy nebude lhát. Jen mám problém s ministrem Síkelou, který řekl, že vláda tu není proto, aby někomu zajistila životní úroveň. Tak k čemu tu je? A co nám vlastně zajišťuje? A pak také důvěřuji veřejnoprávním mediím. Jak jinak, když je tam jako experti, věčně sestava – Votápek, Petr Kolář, Pavel Fischer, Karel Svoboda, Jefim Fištejn a další podobní. A jsem rád, že do studia nikdy nepustí takového Martina Kollera a pod. Že jsou na černé listině a nenarušují kvalitní diskusi jmenovaných, kteří problém vysvětlí vždycky ze všech možných a nemožných úhlů pohledu a vzájemně si dělají opozici.

A prosím, mimo vládní weby nebo ověřené informace zásadně ale zásadně nic nesdílet!! Proto v tomhle článku najdete jen ověřené zdroje typu Guardian, Seznam.cz, iDnes a tak podobně. A zdrojuji je. Tak jako vždycky. Nelze mne obvinit, že bych nedodržel tohle doporučení

Výstřižek5

Diskuse? Tak do těch se opravdu nezapojuji. Ani já, ani Kosa. Ani na facebooku Kosy. Tady mám odpracováno jako Stachanov. A argumenty používám – železná pravidlo a zákon Kosy. Naprosto žádná dojmologie. To je disciplína jiných a jinde. A konec konců – od začátku ukrajinské krize v podstatě jen přetiskuji. A v naprosté většině z těch nejlepších a nejdůvěryhodnějších webů, které v západním světě jsou k nalezení. Přirozeně, výjimka se najde. To uznávám. Ale zcela minimálně.

A vysvětlovat mimo sociální sítě? Pobavit se s tetičkou nebo kamarádem? Tak moje tetičky už dávno odešly, kamarádů už je pomálu. A nedávno, když jsem se s jedním zkoušel o Ukrajině pobavit, tak to skončilo nevratným rozchodem. Po více než padesáti letech kamarádství.Ale co že mi ta rada evokuje????? Aha, už vím – už vím! Tohle:

Výstřižek

– pamatujete? Volby 2010? Kdy někteří přemlouvali , podle té rady Mádla a Issové báby a dědky? Takže se moci ujala NečasKalouskova famíglie, kde členem vlády byl i jakýsi Fiala. Nehodlám o téhle sbírce nic psát. Místo toho sem připojím toto:

PŘED DVĚMA LETY „PŘEMLOUVALA BÁBU“, TEĎ JE ISSOVÁ Z PRAVICE ZKLAMANÁ

Vyjímám:

Jak se vám nyní – dva roky od vzniku klipu – zamlouvá politická situace?
Nezamlouvá se mi pranic. Nezamlouvala se mi však ani před dvěma lety, proto ten klip také vznikl. Přiznávám, že míra znechucenosti už je natolik vysoká, že je těžké nalézt správná slova. Říká se, že každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží, což je natolik krutá zpráva o stavu naši společnosti, že by člověk tomu tvrzení raději nevěřil.

Jakpak to asi Mádl a Issová vidí dnes? Přemlouvají tetičky a kamarády? Ale vláda, co nám nikdy nebude lhát na svém webu říká, že to máte dělat!!! Ona vás o to žádá!!!

Výstřižek6

Tahle část mne vlastně přinutila k tomu sestavit dnešní text. A jen jeden!!!

HLÁSIT DEZINFORMACE NENÍ PRÁSKAČSTVÍ!!!!

Možná ti není příjemné někoho „nahlašovat“, uvědom si ale, že lži ve veřejném prostoru jsou nebezpečné. Na dezinformace upozorni standardním způsobem na dané sociální síti, trestné činy neváhej nahlásit Policii ČR.

Tak tohle na oficiálním vládním webu…..

Jak že to říkal kdysi jistý soudruh Jaroslav Němec, takto šéf Zvláštního oddělení výzkumáku, kde jsem tehdy pracoval? Takhle

… Souuzi a soušky, já vím, že je to těžké, souuzi a soušky, udávat se nemá , ale hlásit se musí!!! Souuzi a soušky!

A já blbec se domníval, že v Listopadu 89 těmhle heslům a praktikám definitivně odzvonilo!!

Výš, jak jste četli, mne tvůrčím a kladným způsobem oslovilo a světonázorově vysvětlilo některé mé, přiznávám pochybnosti, moudro a poučení, doslova tryskající z webu vlády České republiky. Všechno ok.

Ale HLÁSIT DEZINFORMACE NENÍ PRÁSKAČSTVÍ?????

K tomu mne na stará kolena nabádá vláda, co mi slibuje, že mi nebude lhát???

Vláda jejíž nejméně dva členové patřili do vládní sestavy, o níž si naprostá většina národa myslela, že šlo o nejzkorumpovanější kabinet v historii země? A která rekordně propadla? Chci se zeptat – koho tehdy nahlásili ze svých vládních a především stranických kolegů dnešní ministři a ministryně, speciálně za ODS, kvůli korupci? Nemíním přímo z vlády, nýbrž z tehdejších kmotrovských struktur ODS? Které zamořily tenkrát tuto partaj jako rakovina?

Jak ostatně mnohokrát, od svého nástupu do čela modrých konstatoval sám Petr Fiala? Tak koho? Alespoň jedno jméno!!! A běžní občané mají práskat, omlouvám se – nahlašovat svoje rodinné příslušníky, přátele, kolegy, známé??? To jako vážně?

Co to je za spolek tahle vláda, že se odváží něco takového po OBČANOVI a VOLIČI vůbec požadovat??? Navíc veřejně a za finanční prostředky nás všech???!!!!

Uvědomují si ti, co tohle sepsali a schválili, že jakmile se jednou s udáv…. omlouvám se nahlašováním začne, nikdo to už nezastaví?? Že je to ideální prostředek k osobní pomstě? Prostě jedna obrovská hrůza? To opravdu je jejich cílem aby místo pořekadla – co Čech, to muzikant, nyní Evropa věděla, že co Čech, to uda... omlouvám se – nahlašovatel????

Už jste několikrát četli, že si dodnes nesu trauma z cedulek, kterými v začátku devadesátek byly oblepeny obchoďáky v německém příhraničí – Češi tady nekrást!!!

Přiznávám, že tohle mi vadí stále!! Děsně! Ale rozhodně méně než

Možná ti není příjemné někoho „nahlašovat“, uvědom si ale, že lži ve veřejném prostoru jsou nebezpečné. Na dezinformace upozorni standardním způsobem na dané sociální síti, trestné činy neváhej nahlásit Policii ČR.

Asi to nejspíš bude tím, že naše rodina s krádežemi žádnou zkušenost neudělala. Ale zato s udav… nahlašovateli a udá… nahlašováním ve třech generacích a no. A velmi bolestné. Otec mého otce, táta i já jsme si s nimi užili!!!

A je to tady zase! Už je to tady zase!!!!

Braňme Česko!!!! Braňme Česko!!!

 

Autor Petr Vlk, zdroj Kosa Zostra

4.3 6 hlasy
Hodnocení článku
1 komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 1 rokem

Nemohu jinak, ale já musím nahlásit /prásknout studenta Šmída alias agenta Zifčáka a jeho komplice Uhla jako šiřitele dezinformací. Kdyby tady byla před 32 lety takováto odvážná stránka, a hned se tito dva bývali nahlásili jako šiřitelé dezinformace, tak nakonec tu ani žádný hadrák nemusel být.