Kauza STAN a jak ji vytěžit

Vážení, máte šanci v této pohnuté době zvážit možnosti a přispět k zvratu neblahé situace, která byla nastolena úskočnou změnou volebního zákona, kdy se následně k moci prodrali probruselští kozli zahradníci, kteří by jinak ostrouhali.

O co jde – momentální korupční aféra STAN (potažmo Gazdíkova a Rakušanova politická (ne)odpovědnost) není ojedinělá záležitost, co se ovlivňování Veřejných Zakázek týká ve spojitosti se současnou vládní garniturou.

Rychlý vhled do věci

S nástupem do vládních křesel ministerskému předsedovi, ministru vnitra a ministryni postiženého rezortu přistál v mailových schránkách jednostejný materiál ohledně letitého ovlivňování VZ v rezortu MŽP.

Nejedná se o nějaký zanedbatelný jednorázový nákup kancelářských sponek, ale o precizní systém organizované skupiny, která velmi úspěšně manipuluje IT zakázky minimálně od r. 2006. V součtu jde o nižší miliardy Kč. Nechybí ani snahy o účetní dezorientaci pomocí bílých koní, či výpomoc kamarádských firem – kartel.

Již před COVIDem Policie dostala zcela detailní informace o věci, a není toho málo. Potíž rozkrytí tohoto případu spočívá v neochotě PČR vyšetřovat. Proč? Existuje jistota v tom, že zvýhodňovaná a.s. dostávala  m.j. i přes rezort MV velmi lukrativní sousta, např. i pro Českou poštu.

Skupina mezi sebe neprověřené nepustí, proto informace o ovlivňování VZ jsou založené na rešerších z registrů veřejných zakázek (dostatečně vypovídající ukazatele). Avšak Policie má výmluvu, že se nejedná o důkazy. Z tohoto důvodu je 3/4 případů již promlčeno.
Pikantní na věci je skutečnost, že v případu předraženém o 28 milionů Policie namísto, aby věc vyšetřila padni komu padni, ministerské úředníky z životního prostředí s oznámením detailně seznámila. Došlo tak k proškolení organizované skupiny i v ČHMÚ, jak si počínat obezřetněji.

Rakušanovo tvrzení, že s ovlivňováním VZ nemá vůbec nic společného, je jen mediální fíkový list pro nic netušící. Ve skutečnosti s ovlivňováním VZ má společného více, než veřejnost tuší, i když tedy v jiném případu, než je kauza Hlubuček. Stejně tak společného má Fiala za celou vládu a Hubáčková za inkriminovaný rezort. Věděli od nástupu do svých funkcí o ovlivňování, ale nekonali, ani co by se za nehet vešlo, jakoby se jich to vůbec netýkalo. Pro ty, co vědí a nekonají, platí speciální paragraf pouze tehdy, pokud nejsou součástí vlády?

Organizovaná skupina ve zmíněném rezortu a v nadcházející době na finance hubené má přesto záměr realizovat téměř 330 milionů Kč pro dvorní a.s., nyní už nepřekvapivě přímo přes MV, protože MŽP nebude pro naplánované sousto ve válečné ekonomice dostatečně bonitní.

Aby věc spěla k řešení, muselo by dojít buď k válce policajtů, anebo k aktivaci nášlapné mediální miny.

Pokud vládní korupční želízko vidíte jako užitečné ještě o trochu přihřát, dejte vědět. Informace z dobře informovaného zdroje jsou zatím “nezúročené”.
Policie, státní zastupitelství a protikorupční politické neziskovky jsou bez zájmu, nyní už víte proč.

Informace budou v případě zájmu zaslány pouze SPD. ANO svého času informace dostali, ale protože měli na MŽP Brabce, nechtěli přijmout vhodné řešení ani politickou odpovědnost. Proto korupce pokračovala v neztenčené míře dál.

JL  – přišlo mailem

2.6 5 hlasy
Hodnocení článku
1 komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
spartak
spartak
před 1 rokem

Jsou to jen vlašťovky ,ale díky za ně. Setrvačnost antikomunistického vládnutí přináší jen zmar a bujení fašistů. ČSSD má stále vedení v hnědých košilých a pokud se toto nezmění ani nová levice nemá šanci.