Ministerstvo obrany Ruské federace eviduje na Ukrajině pobyt každého zahraničního žoldáka. 14 Čechů bylo zabito

Ministerstvo obrany Ruské federace na Ukrajině sleduje a zaznamenává pobyt každého zástupce mezinárodního srazu „bezhlavých jezdců“. 

Foto gruzínských žoldáků na Ukrajině.

Takovou metaforou nazval oficiální představitel ministerstva obrany RF generálporučík Igor Konašenkov zahraničními žoldáky, kteří přicházejí bojovat za stranu kyjevského režimu.

Podle jeho slov jsou nyní v databázích vojenského resortu zahrnuti nejen žoldáci přímo zapojení do bojových akcí v rámci ukrajinských jednotek, ale také instruktoři, kteří přijeli na výcvik, stejně jako na pomoc při provozu a opravách západních zbraní dodávaných na Ukrajinu.

Celkem se k 17. červnu 2022 na seznamech ministerstva obrany RF objevují žoldnéři a zbrojní specialisté z 64 zemí.

„Od začátku speciální operace dorazilo na Ukrajinu 6 956 lidí. Z toho 1 956 již bylo zabito. 1 779 se vrátilo do svých zemí. 3 221 žoldáků zůstává – dokud jsou naživu, ještě nepadli do zajetí, nebo nedoběhli na ukrajinskou hranici,“ řekl generálporučík Igor Konašenkov.

Mezi evropskými zeměmi je podle ruských armádních představitelů nesporným lídrem – co do počtu příchozích i mrtvých žoldáků – Polsko. Od začátku vojenské speciální operace na Ukrajinu z této země dorazilo 1831 lidí, z toho 378 již bylo zlikvidováno, dalších 272 odešlo zpět do vlasti.

Na druhém místě je Rumunsko. Odtud přijelo 504 žoldáků, 102 z nich zemřelo, 98 se vrátilo.

Na třetím místě je podle Konašenkova Velká Británie, odkud byl zaznamenán příchod 422 žoldáků. 101 z nich již zemřelo a 95 se rozhodlo vrátit.

Co se týče amerického kontinentu, tam je lídrem Kanada. Přijelo odtud 601 žoldáků, 162 z nich bylo zničeno, 169 uprchlo zpět.

Na druhém místě jsou Spojené státy, odkud dorazilo 530 žoldáků. Z toho 214 zemřelo, 227 opustilo území Ukrajiny.

„Z Blízkého východu, Zakavkazska a Asie přijelo nejvíce žoldáků, konkrétně 355, z Gruzie. Z toho 120 již bylo zničeno a 90 opustilo Ukrajinu,“ citoval údaje zástupce ministerstva obrany RF.

Nechybí ani bojovníci teroristických skupin z oblastí syrského Trans-Eufratu kontrolovaných USA – bylo jich 200. „K dnešnímu dni jich bylo zničeno 80, 66 opustilo Ukrajinu,“ řekl Konašenkov.

Zahraniční žoldáci na Ukrajině

Značná část mrtvých, až 250-300 lidí z uvedených, zemřelo během březnových úderů na cvičiště Javoriv. A také při dalších útocích na výcvikové tábory na území Ukrajiny.

(Česká republika je na 21. místě – přišlo 33 žoldáků, 14 z nich zemřelo a 15 opustilo Ukrajinu)

 

Zdroj: Pokec24

3.3 7 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

To je krásné, že naši voliči TOP09, STAN, KDU-ČSL, ODS a Pirátu jezdí na Ukrajinu pomáhat zdějším epigonům UPA (banderovců) a jejich šéfům Bidenovi, Johnsonovi (Borisi, podezřelé křestní jméno) a Macronovi. Pokud umřou, musíme po nich pojmenovat nějaké ulice a letiště. Obětujou se za svobodu, demokracii a lidská práva

Rob
Rob
před 1 rokem

Když v roce 2014 dorazili na pomoc separatistům dobrovolníci z Ruska, tak to bylo ze strany západu křiku, že tam Putin poslal své vojáky… a to bez jedinného důkazu, že by tak učinil.
Dnes kdejaký otlemek západu schvaluje a tleská účast žoldáků svých zemí a připadá jim to normální. Tak si to tedy užijte, chytrolíni…

Rob
Rob
před 1 rokem

Ale neeee. Nikam neutíkejte. Jen si to vychutnejte…, až do samého hořkého konce.
Tohle není naše válka a komu není rady…, nebo taky komu není s hůry dáno…,
tak co s vámi “hrdinové”.

VlastimilCech
VlastimilCech
před 1 rokem

Kluci, UTEČTE! Jestli vás pochytají, tak vás oběsí. Anebo se vrátíte jako mrzáci. Utečte, dokud to jde! Bojujete za pučistický režim Žida Zelenského, zatímco plno mladých Ukroušů tady obdělává vaše děvčata… Utečte! Utečte rychle! Utečte HNED!

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  VlastimilCech

Nene, hošánci,neutíkat. Kdo má v kebuli vyhulíno, nechť si vychutná válku v živé autencititě až do konce. Kalich je naplněn, jen píjte až do dna.