Boží mlýny melou?

Tak rychlý sešup vládního STANu mě příjemně překvapil. Jistě je to v podstatě organizovaná zločinecká skupina, ale že to lidé tak rychle zreflektovali je fakt fajn.

Jiří Vyvadil
Jiří Vyvadil

Na snímku některé známé tváře StaNu: Farský, Rakušan a Hlubuček

Pád z 8,5% na 4, 8% za pouhý měsíc, to je výkon. Akce Dozimetr, která ukázala mafiánské metody a korupci, u strany, kterou například zpěvák, kdysi fajn a docela normální, nyní hluboce přesvědčený havlista volil, coby záruku solidního života a budoucnosti. Dnes raději mlčí.

Ne že bych sněmovní průzkum Medianu bral jako slovo boží. Například 11% pro Piráty se mi zdá zcela cinklé.

Že ovšem má největší opoziční strana ANO má 29% se mi při totálním selhání ODS při řízení společnosti, zdá zcela uvěřitelné a že ODS, coby hlavní vládní strana poměrně slabých 16, 1 % si tu slabost také zaslouží. A SPD jako strana má 12,5 %. Škoda. V zahraniční oblasti by s ní leckdo souhlasil více než s Babišem, ale její styl je pro většinu populace, podobně jako například u AfD v Německu příliš rozkřičený.

Jestli si ČSSD udrží 5,6% nedovedu odhadnout. V tom si rozhodně počkejme na příští průzkumy.

Přesto je celkově povzbudivé, že strany vládní koalice jako celek padají. Je to nejhorší vláda od vzniku samostatné České republiky.

No půjde-li to tak dál, neškodilo by, kdyby nějakým vnějším tlakem padla, jako kdysi ta Topolánkova či Nečasova. Oni totiž pravidelně vlády vedené ODS s výjimkou té prvé – Klausovy, končí nějakým skandálem. Mimochodem už dnes má tato vláda podobě nízkou podporu jako ta Babišova v nejostřejší vlně kovidu.

4.6 5 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 1 rokem

Tohle potěší že taková mafiánská strana padá ale pokud se opozice nesjednotí tak je nám to k ničemu. Zas splácají jiný slepenec a budeme opět v troubě.

spartak
spartak
před 1 rokem

ODS je strana nácků a TOP,STAN utváří s ODS mafii. ANO je lepší pol.stranou ,ale nepřekročí stín mafie .

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

I kdychom připustili, že STAN (TOP09, Piráti…) jsou zločinecká seskupení, jak chcete dosáhnout koncem července 2022 změny poměrů, když příští parlamentní volby jsou až na podzim roku 2025?

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem

Já bych se zase tak moc neradovala. Když bude třeba, tak zase udělají třebas sedmikolku a budou vítězní, jako byli v posledních volbách. Však oni to už nějak vymyslí.

danny
danny
před 1 rokem
Odpověď uživateli  tomaskova

Dokud je v čele Ústavního soudu soudruh Rychetský, nemají se čeho obávat. Zajistil jim kličkou dostat se k moci, zajistí jim i to, že jim dlouho zůstane. Třeba korespondenční volbou, nebo jinak. Pan Marek Benda to vzkázal občanům, jak je jeho zvykem, jasně: “Oni mohou protestovat jak chtějí. My máme 108 hlasů!” A tito… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem danny
mikkesh
mikkesh
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Velmi trefné. Jen u Paní Pekarové jsem si jistý, že nezná současný význam slova diletant a pokud si na Wikislovníku bude hledat co to znamená, bude příjemně překvapená. (člověk nevyučený v oboru, nemající patřičná vzdělání, ale který se o daný obor zajímá a danému oboru rozumí …) pro ni jako zpovykanou, nevychovanou a troubovitou “dámu” upřesním… Číst vice »

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

V jazyku části jejich chlebodárců: trottel.