Jeffry Sachs: Covid-19 mohl pocházet z americké biolaboratoře

SARS-CoV-2, který způsobil pandemii Covid-19 vzešel „z americké laboratorní biotechnologie“, prohlásil renomovaný ekonom a politický analytik Jeffrey Sachs.

Sachs se tak vyjadřoval na konferenci pořádané španělským think tankem GATE Center v polovině června. Bývalý ředitel The Earth Institute na Kolumbijské univerzitě popřel výsledky společné mise Světové zdravotnické organizace (WHO) a Číny v oblasti koronavirové nemoci.

WHO 9. června uvedla, že její poslední vyšetřování původu Covid-19 bylo neprůkazné. Sachs na konferenci však tvrdil, že když předsedal komisi Covid-19 v prestižním lékařském časopise The Lancet, měl o této záležitosti více informací.

“Podle mého názoru je to chyba biotechnologie, nikoli náhoda přirozeného šíření,” řekl.  “Nevíme to jistě,” řekl, ale přesto se domnívám, že existuje “dostatek důkazů” k dalšímu vyšetřování této záležitosti, i když “není vyšetřována, ani ve Spojených státech, ani nikde jinde.”

Je třeba  poznamenat, že již  v květnu Sachs spolu s Neilem Harrisonem publikoval článek, který vyzýval k „nezávislému vyšetřování původu viru SARS-CoV-2. Tvrdil, že „existuje mnoho důležitých informací, které lze získat z výzkumných institucí se sídlem v USA, informací, které dosud nebyly zpřístupněny pro nezávislou, transparentní a vědeckou kontrolu“.

Autor: Jan Urbach , zdroj: Vaše věc

2.1 7 hlasy
Hodnocení článku
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
spartak
spartak
před 1 rokem

Nevěřím ,že se něco vyšetří je zde mnoho otázek ,které jsou v mlze.

vera havrankova
vera havrankova
před 1 rokem

Moc držím panu Sachsovi palce, ale nevěřím, že na vlivné viníky stačí.