Navzdory tvrzení Bílého domu: Američtí vojáci na Ukrajině jsou!

The New York Times v pondělí uvedly, že na Ukrajině operují desítky vojáků Amerických speciálních jednotek a že vysocí američtí důstojníci řídí významnou část ukrajinského válečného úsilí zevnitř země.

Na snímku plukovník námořní pěchoty US-army Andrew Milburn v plné parádě na Ukrajině

Po odhaleních, že Spojené státy byly přímo zapojeny do koordinace a plánování atentátů na ruské generály a potopení Moskvy, vlajkové lodi ruské černomořské flotily, zpráva znovu vyvrací lživé tvrzení Bidenovy administrativy, že Spojené státy nejsou ve válce s Ruskem.

Times ve své zprávě píše: Američané jsou na Ukrajině. Neznámý počet bojuje v předních liniích. Jiní se dobrovolně stanou součástí týmů pro evakuaci zraněných, specialistů na odminování, odborníků na logistiku a školitelů. Podle neziskové organizace, která je evakuovala, bylo od začátku války při akci zraněno nejméně 21 Američanů.

Dva byli zabiti, dva byli zajati a jeden je nezvěstný v akci. V únoru americký prezident Joe Biden řekl: „Naše síly nejsou a nebudou zapojeny do konfliktu s Ruskem na Ukrajině.” V březnu Biden zopakoval: „Myšlenka, že vyšleme útočné vybavení a budeme mít letadla a tanky… s americkými piloty a americkými posádkami, to je iluze, tomu se říká třetí světová válka.”

Od tohoto oznámení poskytly Spojené státy Ukrajině více než 200 obrněných transportérů a více než 20 vrtulníků, jakož i obrněné samohybné houfnice M109, protilodní střely Harpoon a střely dlouhého doletu HIMARS.

Kromě této vojenské výzbroje je nyní jasné, že Spojené státy vyslaly vojáky. Americká armáda říká, že tyto síly, včetně plukovníka a podplukovníka, operují samy a nejsou pod velením americké armády.

Ale tato popírání jsou lži, jejichž cílem je oklamat americký lid, který se v drtivé většině staví proti tomu, aby jejich vláda šla do války s Ruskem.

Důstojníci to přiznali a řekli pro The Times, že jejich činy poskytly Spojeným státům „možnost věrohodného popření“. The Times udělal rozhovor s Andrewem Milburnem, penzionovaným plukovníkem pro speciální operace námořní pěchoty na Ukrajině, který řekl, že jeho činy a činy desítek amerických vojáků „provádějí zahraniční politiku Spojených států způsobem, který armáda dělat nemůže“.

Po telefonu z vesnice asi 15 mil od frontové linie na východní Ukrajině Milburn řekl, že jeho úsilí podporuje americké cíle a zároveň izoluje USA od jakéhokoli zapojení. „Vše popřu,” řekl. „My tu práci zvládneme sami a Spojené státy mohou říct, že s tím nemají nic společného“.

Zpráva Times není investigativním zpravodajstvím, ale spíše kontrolovaným uvolňováním informací, jejichž cílem je připravit americkou veřejnost, aby přijala nemyslitelné: „horkou válku“ mezi mocnostmi vyzbrojenými jadernými zbraněmi. Bidenovo falešné tvrzení, že Spojené státy nejsou ve válce s Ruskem, je postupně nahrazováno skutečností, že Spojené státy jsou ve skutečnosti ve válce s druhou největší jadernou mocností světa.

Americké obyvatelstvo prostě potřebuje být postaveno před hotovou věc a přijmout fakta na základě toho, že je ve válce. Tento akční plán čelí drtivé opozici veřejnosti. V průzkumu YouGov zveřejněném tento týden 40 % respondentů uvedlo, že Spojené státy by se měly „méně angažovat vojensky v konfliktech po celém světě“ ve srovnání s 12 %, kteří uvedli, že by se měly více angažovat.

V tomto průzkumu 46 % respondentů uvedlo, že „je proti tomu, aby se americká armáda přímo zapojila do boje mezi Ruskem a Ukrajinou“, ve srovnání s pouhými 23 %, kteří takový krok podporují. Navzdory řadě vojenských neúspěchů pro Ukrajinu Spojené státy pouze zesílily své zapojení do války. Od začátku války Kongres oficiálně přidělil Ukrajině vojenskou a ekonomickou pomoc ve výši 54 miliard dolarů, tedy minimálně 418 milionů dolarů denně.

Spojené státy a jejich spojenci poslali více než 100 000 protitankových zbraní, stovky dronů, stovky obrněných vozidel a desítky vrtulníků a dalších letadel. Od začátku války Spojené státy trvale rozmístily v Evropě dalších 20 000 vojáků. Minulý týden po summitu NATO v Madridu ve Španělsku přijaly členské státy NATO, včetně většiny evropských států a také Spojených států a Kanady strategický dokument, ve kterém se zavazují „poskytnout celou škálu sil ‚nezbytných‘ pro vysoce-intenzivní boj proti rovnocenným konkurentům s jadernými zbraněmi“.

Tento projev nebyl publikován v The New York Times, The Washington Post, The Wall Street Journal ani v žádné z hlavních vysílacích sítí. Vláda Spojených států připravuje za zády amerického lidu světovou válku, v níž je konflikt na Ukrajině jen první salvou.

Autor: Andre Damon, zdroj: Agoravox, překlad První zprávy

1.9 9 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

To jsou věci. Tak ještě před pár dny to byla dezinformace, lidem rušili domény, různé sociální stránky, giganti měli platit milionové pokuty, že to neuhlídali a, a hovno. Co teď ? Nakonec snad bude za dezinformace muset platit mainstream ? Nebo ČT ? CNN ? Reuters ? Ještě že ten Rus… Číst vice »

standa
standa
před 1 rokem

Před soudem stanou i Američané – bude jim hrozit trest smrti zastřelením.

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  standa

No kéž by tomu tak bylo.