Putin plní každé Fialovo přání…

Jistě si přátelé vzpomínáte, jak náš premiér tuším před měsícem prohlásil, že Česko podporuje co nejtvrdší embargo na odběr plynu a ropy z Ruska. Byl tak bojovný až se jeho nažehlený kapesníček v kapsičce jeho saka otřásal v proudu jeho řeči, doprovázené klasicky šermováním ručičky.

Jiří Vyvadil
Jiří Vyvadil

Rusko vždycky mělo kladný vztah k Československu, které v roce 1945, téměř jako celek osvobodilo. Putin se zřejmě rozhodl udělat tomuto premiérovi radost a mnohé nasvědčuje, že po dodávce turbíny z Kanady, která je ruskou podmínkou pro možné pokračování v dodávkách, Rusové Petrovi a Německu udělají radost a znovu omezí dodávky plynu na cca 40% předchozího stavu.

Silná EU vedená železnou Ursulou si přeje embargo na plyn i ropu a je vidět, jak Rusko, i díky našemu Petrovi poslouchá jako hodinky.

Ursula- Schulz – Habeck – Fiala budou slavit úspěch.

Své úplné či alespoň částečné embargo prosadí.

Jen jediné nechápu. Proč najednou tak kvičí, když si to tak přáli. Přece je to bezvýznamné a zaostalé Rusko nemůže vytočit…?

A nebo, že by soudruzi v Německu udělali chybu…?

 

Autor: Jiří Vyvadil, zdroj Vaše věc

3.2 11 hlasy
Hodnocení článku
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Hlavně byste měli řešit, jak dlouho bude tenhle přítel Posselta, Habsburků, navrhovatel zřízení Panevropské unie pod vedením Němců, poradce Nečase v době vládnutí paní Nagyové…”profesor” politruk…u koryta. Tenhle národ jeho panování nevydrží ani do konce roku 2022, natož do termínu řádných voleb v září či říjnu 2025.

danny
danny
před 1 rokem

“Úplné odstřižení se od nespolehlivého Ruska” bylo pouze krycím manévrem. Pokud by bylo myšleno vážně, stačilo aby Uršula zavolala Putinovi, ať si strčí svůj plyn a ropu (drahé kovy, vzácné zeminy, ocel, železo, dřevo, obilí,….) kam chce, ale Západ na hodinu končí. A bylo by vymalováno. Ale vidíme opak. Západ se potácí… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem danny
Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Nespolehlivé Rusko? A tankery z fanatické Arábie či nevyzpytatelných USA jsou snad spolehlivé? Vždyť stačí nějaký zádrhel v plnění americké vůle a Yenkies zavelí lodím – čelem vzad! A kde bude Evropa?

danny
danny
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Tankery s US ropou (plynem a vlastně čímkoli) jsou spolehlivé. Naprosto spolehlivě plují tam, kde platí nejvíce. Klidně otočí v půli oceánu. Jak už jsme viděli v médiích. A také je známo, že řada tankerů je ruských, plavících se pod cizí (hlavně Liberijskou) vlajkou.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Záleží na rejdaři, který loď pošle tam, kam chce – tedy jak správně podotýkáte, do místa nejvyšší nabídky, ale taky je schopen loď zastavit, aby dostal vyšší cenu. Je to přesně v duchu tzv. západních pravidel.

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Pane doktore, přání těch nikým nevolených, ale pečlivě vybraných infantilních idiotů ve vedení EU, aby se plyn od Rusa, kterého tím zničíme, přestal kupovat – už neplatí. Čas oponou trhnul a teď ti klucí a děvčata přišli s plánem novým. Napsali Uršule proslov, kde naopak oznamují, že “Plyn z Ruska kupovat musíme, abychom toho… Číst vice »