Šlachta: Kauza Hlubuček sahá i do České televize

Hlubuček se svým komplicem Hoštákem obrali město o víc jak půl miliardy korun díky čachrům s pozemky. Jenom na Palmovce to byly pozemky v hodnotě 382 milionů korun! Tahle kauza má taky zajímavou další stopu a ta sahá do České televize.

Robert Šlachta
Robert Šlachta

392 milionů korun. To je finální cenovka další gigantické loupeže STANu. Odhalil jsem ji včera v živém vysílání. Pokud jste to včera nestihli, tak vám shrnu to nejdůležitější.

Kamil Hošťák. To je jméno, které si musíte zapamatovat. To je developer, který díky napojení na Hlubučka získal pozemky v Lysolajích za úplně směšnou cenu. Místo obvyklých 7000 korun odkoupil pozemky za 3000 korun za metr čtvereční, a to všechno samozřejmě bez výběrového řízení a pod podmínkou, že tam vznikne domov pro seniory.

Žádný domov pro seniory ale nevznikl. Na původním pozemku dnes stojí luxusní bydlení, na kterém tihle pánové vydělali miliony korun. Konkrétně 180 milionů korun, o které společně okradli město a nás všechny.

Teď ale k ještě větší loupeži. K Palmovce.

Už v roce 2006 se společnost s pozdějším názvem AKVO Praha zavázala, že zrevitalizuje prostor na Palmovce a na základě toho pak bude moci koupit tyhle lukrativní pozemky v centru Prahy, přímo na metru.

Víc, než deset let to tady chátralo, nikdo nekopl do země, žádná revitalizace neproběhla, žádné byty a obchody. Nic.

Už to vypadalo, že společnosti AKVO by měl Dopravní podnik smlouvu vypovědět, protože neplnili nic z toho, co měli. Jenže přichází zlomový okamžik a v něm Hlubuček, který zřejmě vycítil svoji šanci.

Do společnosti AKVO Praha proto vstupuje Kamil Hošták. Ten samý Hošťák developer, který s Hlubučkem kradl s Lysolajích, získává za 200 tisíc třetinu firmy AKVO. V tu chvíli se Dopravní podnik se společností vyrovnal, takže v podstatě na všechno zapomněli a jeli dál.

Na Palmovku vzniká posudek na odhad ceny, ve kterém je také autobusové nádraží. Velký prostor, který nemůže být komerčně využitý. Prostor, kde by měli stát autobusy, a nikoliv kavárny a obchody. Tomu taky odpovídá výše posudku. Ta je ponížena o prostory nádraží.

A pak přichází kouzlo a nádraží je z prostoru vyvedeno. Celý prostor se ale prodává na základě posudku, jako by tam pořád bylo.

AKVO Praha tedy platí za pozemky 88 milionů korun.

Jaká je ale jejich skutečná hodnota?

480 milionů!

Škoda pro město a pro nás všechny je tedy víc jak 392 milionů korun!!!

Tohle je další kauza korupcí prolezlého STANu!

Ale sledujte mě dál, pořád to nekončí! Už dneska večer mám pro vás pokračování kauzy Hlubuček. Kam to až sahá?

Nenechejte si to ujít a dívejte se živě

– – – –

Kdyby Česká televize pracovala tak, jak má, tak by se nám chobotnice, jako je STAN, nerozjela do tak obrovských rozměrů. Dneska už je všeobecně známé, i na základě agentur, které se věnují monitoringu médií, že ČT tak trochu fandila před volbami panu Rakušanovi a STANu, píše na facebooku Robert Šlachta.

Teď jde ale o víc. Teď jde o desítky, možná stovky milionů korun, které se zřejmě daly zachránit, kdyby Česká televize dělala to, co má. Ona totiž mohla a měla za vaše peníze z koncesionářských poplatků natočit investigativní reportáž, ke které měla podle mých informací všechny podklady.
 
A o co tedy jde?

Do ruky se mi v souvislosti s kauzami, o kterých jsme vás včera informoval, dostal taky dopis, který už v únoru 2020 doputoval k panu generálnímu řediteli Dvořákovi. Ono tam těch adresátů bylo víc ale pojďme se teď věnovat České televizi, panu řediteli Dvořákovi a funkci televizní rady.

V dopise se pan, který je obeznámen s celou kauzou, obrací na generálního ředitele s tím, že se dozvěděl, že reportáž o kauze byla zastavena a proto píše:

„Sledoval jsem natáčení kauzy, která se točila v pořadu Reportéři ČT. Byl jsem obeznámen se všemi fakty, které v této reportáži měly zaznít a byl jsem přesvědčen, že jde o naprosto zásadní téma, které se týká veřejných prostředků, tedy z mého pohledu o jejich rozkrádání. Protože jde o stovky milionů, domníval jsem se, že jde o téma právě pro Českou televizi.

Bohužel tento pořad, ač se aktivně točil, nikdy odvysílán nebyl. Nechci teď řešit mrhání veřejnými penězi, protože i to jistě něco stálo.

Pořad se začal točit někdy v říjnu, od začátku byly vidět snahy ho zastavit, což se nakonec skutečně podařilo.“

Ano, čtete dobře, pořad se točil už v říjnu 2019 a minimálně na začátku roku 2020, kdy ředitel Dvořák tenhle dopis dostal, měl informaci o tom, že v Reportérech ČT mají všechny materiály ke kauzám Lysolaje a Palmovka. Přesto reportáž zastavili.

Pan tady popisuje kauzu o ztrátě stovek milionů korun a v závěru poté shrnuje všechno do několika otázek.
Všechny otázky budou na našem webu ale tady máte několik nejzásadnějších z nich:

  1. Proč se neodvysílaly reportáže, které točila reportérka Dobiášová. Bylo to málo peněz, které se tam ztratily a pokud ano, jaký je limit pro vysílání kauzy v Reportérech ČT, pokud desítky milionů nestačí?
  2. Je pravdou, že se Reportéři ČT nemohou zabývat, ani zpravodajství – paní Witovská (manželka generálního ředitele dopravního podniku) kauzami spojenými s dopravním podnikem? Například převody městských pozemků, zakládání společných podniků, zakázky v řádech stovek milionů bez výběrového řízení? Kdy naposledy o tom Reportéři točili?
  3. Může to být v rozporu s dobrými mravy a dokonce, může jít o střet zájmů, když: Paní Snopová žije s jedním z vedoucích manažerů dopravního podniku – s vedoucím odboru Centrálního nákupu a Paní Witowská je manželkou generálního ředitele dopravního podniku?
  4. Pokud jde z vašeho pohledu o střet zájmů a o provázanost vedení redakce Reportéři ČT na vedení dopravního podniku, díky kterému jsou zastavovány reportáže, považoval byste to za selhání České televize při plnění její veřejné funkce?

Ale já bych chtěl taky další odpovědi.

  • Jak je možné, že se zastavily reportáže, které dneska plní titulní stránky novin? Téma Lysolají, Hlubučka, téma prodeje pozemku kolem metra na Palmovce?
  • Je to pro vás pane generální řediteli málo? Desítky nebo stovky milionů?
  • Je snad pan Wollner špatný novinář, protože v tom neviděl kauzu? On by přece na své pozici měl být tím, kdo kauzu pozná a měl by být taky schopen ji zpracovat. Vždyť tyhle kauzy dneska plní titulní stránky novin.
  • Přece nemůže kvůli své neschopnosti zastavit kauzu, ve které jde o rozkradení stovek milionů korun z veřejných kapes. Nebo že by snad pan Wollner čelil tlakům lobbistů a neustál to?
  • A víte že by mě to zajímalo? Jestli pan Wollner komunikoval s Hlubučkem, Hošťákem případně s nějakými lobbisty?
  • Koho vůbec ČT v souvislosti s kauzou oslovila?

Pane generální řediteli, tenhle člověk po vás a po radě ČT chtěl vysvětlení. Chtěl, abyste se touto kauzou zaobírali na zasedání rady, kterou lze mimochodem veřejně sledovat. Jenže tenhle pán úplně zbytečně seděl a poslouchal zasedání rady jedno za druhým, ale nic se tam o tom nedozvěděl, nepadlo tam o tom ani slovo.

Přece nám pane generální řediteli nemůžete tvrdit, že zastavit takovou reportáž může pan Wollner jenom ze své vůle. Vy jste přece dostal informaci, co se stalo.

Žádám vás proto o předložení písemné korespondence, co šlo z vaší kanceláře generálního ředitele k panu Wollnerovi.

Chtěl jste nějaké vysvětlení? Ptal jste se, proč zastavil tuto kauzu? A co jste se dozvěděl?

Předpokládám, že mezi vámi a panem Wollnerem není kamarádský vztah, takže určitě budete mít písemné vysvětlení, které byste měl předložit na příštím zasedání rady České televize.

Opravdu si pane řediteli myslíte, že paní Snopová má zájem na odvysíláni reportáži o dopravním podniku, když její přítel byl nejbližším spolupracovníkem pana Witowského?

Jsem si úplně jistý, že Česká televize zaujme stejný postoj, jaký má Rakušan poslední dny. Všechno vymlčovat, hrát mrtvého brouka a jít dál.

To ale nesmíme dopustit.
Takže, adresa na radu České televize je radact@ceskatelevize.cz
Adresa na pana ředitele petr.dvorak@cesakatelevize.cz

Pokud i vás zajímá, co se stalo, pokud i vy chcete vědět odpovědi, co se stalo v roce 2020, pojďme mu napsat. Já mu určitě napíšu.

A tady jsou otázky:

  • Proč se zastavila kauza Lysolaje a Palmovka, když už se točila?
  • Předložte radním a koncesionářům, co jste psal Wollnerovi, když jste tenhle dopis dostal do ruky.
  • Čím vás pan Wollner přesvědčil, že o kauzu nejde a zastavil její odvysílání?
  • Považujete za střet zájmu působení paní Snopové a Witowská na vedoucích funkcích v České televizi?
  • Může to být důvod k zastavení kauz o Dopravním podniku města Prahy?
  • My jsme koncesionáři, my musíme znát odpovědi, a proto je chceme. Od toho si platíme generálního ředitele a radu České televize.

A poslední věc, která mi na celém tomhle případu zvedla tlak. Anonym, který nám přišel a na základě kterého jsem včera podal trestní oznámení, dostali i jiní politici. Dostal ho konkrétně Andrej Babiš a taky primátor Prahy Zdeněk Hřib, a to ještě v únoru roku 2020! Opět měli víc než dva roky na to, aby zastavili tyhle šílené loupeže STANu. A neudělali ABSOLUTNĚ NIC!

Dva roky.

Tak dlouho o všem věděli v České televizi, tak dlouho o tom věděl Babiš a taky Hřib a neudělali vůbec a absolutně nic!

Včera jsem vám popsal, že Reportéři ČT měli kauzu Hlubučka už od roku 2019. Reportérům šéfuje pan Wollner. Ano, na téhle fotce je to ten vpravo. Vedle Hlubučka. Tak a teď si počkám na odpovědi od generálního ředitele ČT, proč kauzu neodvysílali.

Autor: Robert Šlachta, zdroj: facebook autoraPrvní zprávy

2.5 8 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 1 rokem

Já jsem do ČT psal 3 x, aby natočili pořad o skandální korupční kauze projektu elektrárny Adularya, kdy český daňový poplatník zaplatí 14 miliard korun škody za chybný projekt kotle vypracovaný rakouskou firmou ANDRITZ, a to už je dost velké sousto, aby o tom něco ČT ve svých zprávách také řekla. Ne, ČT… Číst vice »

Rob
Rob
před 1 rokem

Ještě pořád platíte TV poplatek? Ještě pořád?

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

Pořád, pořád. Jsme to holt volové.

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Ale, ale, copak se to věčnému svazákovi Wollnerovi přihodilo ? Mareček si chtěl také škrábnout ? A takovej to byl poslušnej chlapec.