Ministr zahraničí ČR a Pirát Jan Lipavský

Je středa večer po 22. hodině a já na ČT sleduji pořad  Události, Komentáře, ve kterém moderátor Železný drží právě řeč s členem České pirátské strany a českým ministrem zahraničí bakalářem a tedy Bc. Janem Lipavským.

Poslouchám otázky, které moderátor ministru a držiteli nejnižšího akademického titulu u nás klade, s napětím zaznamenávám, jak na ně dotazovaný reaguje, pátrám po zrníčku zdravého rozumu či originálního úsudku, které by ospravedlňovaly, proč právě tento  muž z nejnižšího stupně třistatisícového davu univerzitních absolventů u nás byl vybrán pro funkci českého ministra zahraničních věcí, ale slyším jen nabubřelé: „JÁ jsem si okamžitě pozval ruského velvyslance“, „JÁ svolám všechny zahraniční ministry států EU“, „JÁ, JÁ, JÁ“, a já se dusím vztekem a studem nad tím, jak se mohlo stát, že tato strašná a nezpochybnitelná duchovní nula a muž bez jakéhokoli niterného výrazu ve tváři stojí v čele naší zahraniční politiky – a má tudíž možnost tuto politiku svým bakalářským rozhledem a invencí ovlivňovat a tím snad ovlivňovat i samotné naše životy.

Bezmoc a zoufalství mi stoupají až k hrdlu. Jsme opravdu povinni nechat si takovéto lidi nad námi líbit? Cožpak fakt, že rozjívená skupina mladíků a mladic, nadaných sklonem k výtržnictví a protestu proti stávajícím pořádkům, si z hecu založí politickou stranu, která se stejně dobře jako pirátská mohla jmenovat katovská či penězokazecká, a že stejně či podobně založená skupina mladíků a mladic z řad voličů si pak ze stejného hecu navolí tuto stranu do českého parlamentu, zavazuje nás – prosté občany – k povinnosti nechat si od této strany všechno líbit? V tomto případě pak to, že nás zákruty zahraniční politiky vede její člen Bc. Jan  Lipavský?

Myslím na to a myslím přitom i na zaměstnance ministerstva zahraničí. Na to, jaké přepodivné šéfy už zde měli – a museli jim kývat.

Brrrr.

Lubomír Man

5 5 hlasy
Hodnocení článku
14 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Dnes na ministerstvech není odbornost, ale odpornost.

Primak
Primak
před 1 rokem

Jo když i náš první polistopadový prezident taky neměl valné vzdělání – a tolik on chtěl, ale nedovolili mu – jak vysvětluje na https://www.youtube.com/watch?v=2Z9JkMdMsbI min. 1:45

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Primak

A přitom Vašík byl takový génius, že už v jedenácti letech na koleji prožíval ten puč. Dokonce i ostatní, předpokládám stejně staří, byli z toho puče per-plex. Paměť měl Vašík také výtečnou. Pamatuje si i jak mu maminka volala mobilem na kolej, že chce na kolej poslat nějaké maso a oni už jí ho nedali.… Číst vice »

Primak
Primak
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

A na jakou kolej to bylo? Že by snad Vašík někde ležel na kolejích? Možná, že k ránu před hospodou U Kalendů, jak jednou Hutka vyprávěl…

cablik
cablik
před 1 rokem

Tak to zatím je žádná Česká zahraniční politika se nedělá tak může ministerstvo dostat pyjátský blbeček na papouškování západních notiček to stačí.

Vlastimil
Vlastimil
před 1 rokem

Kam jsme to dospěli. Stačí si srovnat ministra zahraničí 90-tých let J. Dienstbiera st. s touhle nulou. Jediné vysvětlení je, že na zesílení signálů z USA bohatě vystačí i tato postava bez vlastního mozku.

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Pane Mane, mně by ani tak nevadilo, jestli má Bc., nebo výuční list, či inženýra. Ostatně vybrali nám i ministra zahraničí, který byl od narození postižen lehkou idiocií (nově u nás raději diagnostikovanou jako “knížecí noblesa”) a kterýžto nebyl s to se ani na druhý pokus vyškrábat z obecné do měšťanky. Nám stačilo, že sám uvedl,… Číst vice »

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

Ne, že byste si nemohl zapamatovat toho primitiva na obraně, jen mu nemůžete přijít na jméno. Mě se to taky stává.

spartak
spartak
před 1 rokem

Ale ,ale vždyť již 30let jsou na posty a nejen vládní nominovány osobnosti s barevným peřím a schopnosti papouškovat.

Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Bohužel, rozšířil se nám tady takový nešvar. Začali jsme vnímat ministerské funkce především jako politické. Odbornost jde stranou. Jinak řečeno, jsou tam nuly s mozkem muly.

danny
danny
před 1 rokem

Ano, pane Mane, musíme. Piráti se dostali do parlamentu a do vlády a koalice má 108 mandátů. A jako jako prebendu dostali MZV a prosadili si tohoto nedouka. Někde jsem četl citát: “Prvním příznakem blbosti je pocit geniality”. Každému, kdo si přečte hodnocení jeho bakalářské práce musí být jasné, že titul dostal z protekce. Protože… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Bohužel, složenky přijdou až v říjnu a to už bude po volbách. Proto je udělali v září a ne v říjnu, jak tomu bývalo v letech minulých. A Češi jsou s prominutím národem naprostých tupců, takže s pomocí švindlu se ke korytu dostanou zase ti samí. Samozřejmě ne všichni Češi, ale bude to stačit.

danny
danny
před 1 rokem
Odpověď uživateli  tomaskova

Němci jakby smet (:

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  tomaskova

Bez prominutí. Dnešní Češi, jsou tupci.