Názor: Rakouský politolog Poppel prohlásil, že posuzuje situaci na Ukrajině jako začátek konce evropské civilizace

Rakouský politolog Patrick Poppel se v rámci rozhovoru se zástupci hromadných sdělovacích prostředků v neděli, 31. července, podělil o své myšlenky o dalším osudu Ruské federace a Evropy.

Politolog podotknul, že na ukrajinském území se dnes vede boj mezi Dobrem nového impéria a Zlem staré Evropy. Podle názoru Patricka Poppela je Ukrajina pouze malinkou součástí globálního konfliktu, který v reálnosti trvá už osm let, přičemž jde, konkrétně, o ekonomický, duchovní a kulturní konflikt.

Expert v rozhovoru se Svobodnoj pressoj upřesnil, že kolosální geopolitický konflikt vzplanul dokonce kvůli tak malinkému poloostrovu, jako je Krym, který měl obrovský vliv na konflikt Ukrajiny s RF. Rakouský politolog poznamenal, že bojové akce inicioval před osmi lety Kyjev, a Moskva se prostě rozhodla je skončit.

Poppel věnoval pozornost tomu, že evropské země se daného konfliktu velmi činorodě účastní, jelikož nepřetržitě dodávají nacistům zbraně, a také je podporují v jiných oblastech.

Poznamenal také, že posuzuje situaci na Ukrajině jako začátek konce evropské civilizace. Podle názoru politologa Evropa v tomto okamžiku prohrává ve všech směrech.

Patrick Poppel dodal, že mnozí v Evropě chápou, že Rusko je třetí Řím, protože pouze tato země zachovává lidské hodnoty, morálku, mravnost. Expert dodal, že pokud chce Evropa zůstat naživu, musí pomoci RF zničit fašismus na Ukrajině.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

https://argumenti.ru/politics/2022/07/782876?ysclid=l6adj16ktz898558950

https://svpressa.ru/politic/article/341610/

5 4 hlasy
Hodnocení článku
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Vlastimil
Vlastimil
před 1 rokem

Gorbačov byl neodpustitelně naivní. Počátkem 90. let by mu Západ v zájmu získání jeho souhlasu s znovuvytvořením Velkého Německa podepsal cokoliv. On to však trestuhodně propásnul. Takovou příležitost už Západ dobrovolně nikdy nepřipustí. To se raději sám zničí.

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Vlastimil

Dnešním elitám je nějaký podpis u p….e.
Je to bezohledná vraždící a rabující svoloč.

vaclav
vaclav
před 1 rokem

S tímto naprosto souhlasím!

standa
standa
před 1 rokem

Fašismus a nacismus je podporován kolektivním Západem pro možnost “vítězství” nad Ruskem a jeho rozdělením na malé státečky dotující životní úroveň Západu-pijavice. Je veliký předpoklad, že se už nestane to co v90.letech v Rusku, kde trockisté ve vedení Ruska (např. Gorbačov, Jelcin) předali Rusko na stříbrném talíři Americe. Rusko je jako bájný Fénix –… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem

OSN VYHLAŠUJE VÁLKU ÚDAJNĚ „NEBEZPEČNÝM“ KONSPIRAČNÍM TEORIÍM
https://pravyprostor.net/osn-vyhlasuje-valku-udajne-nebezpecnym-konspiracnim-teoriim/

cablik
cablik
před 1 rokem

Zničit fašismus jen na Ukrajině je moc málo je ho třeba zničit všude. A nemoc po světovládě to se nikomu nemůže povést.