Svědomí národa: Rozhovor s lékařem MUDr. Vladimírem Čížkem o cenzuře (video 21:31)

Cenzura probíhá na anonymní bázi, obdobně jako za komunismu. Někdo někomu řekne, aby se to smazalo a ono se to smaže.

„Udělal jsem tři rozhovory a všechny cenzura smazala … Teď se cenzura možná týká jen nás, kteří máme připomínky ke covidismu, ale do budoucna se to může týkat vás všech. I vám se může v budoucnu stát, že budete sedět v hospodě, řeknete, že muži a ženy se liší nebo že existují jen dvě pohlaví, i vstane od stolu detektiv Bretschneider a zabásne vás,“ říká v novém rozhovoru MUDr. Vladimír Čížek, lékař a předseda etické komise, který poslední dva roky neúnavně sbírá a prezentuje fakta dokládající nepodloženost a mnohdy nepravdivost prohlášení vlády a nejrůznějších vládou podporovaných „expertů“. Ač je v jeho komentáři patrná nadsázka, v prostředí internetu a sociálních sítí k podobným zásahům už běžně dochází. Nedávno takto přišel o svůj profil lékař a olympijský vítěz Lukáš Pollert.

„Cenzura probíhá na anonymní bázi, obdobně jako za komunismu. Někdo někomu řekne, aby se to smazalo a ono se to smaže. Stejně závažný problém je, že cenzura navozuje u lidí autocenzuru, což je mnohem nebezpečnější mechanismus, který učí lidi neříkat to, co si myslí,“ komentuje situaci doktor Čížek, který ostatně s cenzurou učinil první zkušenost právě už za minulého režimu. Dle svých slov tehdy nedělal nic jiného než dnes, totiž stavěl vedle sebe fakta.

5 6 hlasy
Hodnocení článku
26 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
spartak
spartak
před 1 rokem

Demokraté se stále ohánějí jaká byla cenzura za socialismu a totalita.Fajn.Proč nebyla po roce 1989 celonárodní debata a hned se jelo podle not od účetního Klause. Právě proto a podle rozkradeného státu a nárůstu fašistů volím přes 15let komunisty i když jsem dostal taky flastr. V současnosti není v ČR žádná rozumná strana než KSČM. Vznik nových stran… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  spartak

Nezlobte se na mě ale já je též volil ale KSČM zahodila vše za co její členové a sympatizanti umírali. Stali se z nich Věci veřejné 2. Stále tu je SPD a jejich členové dělají vše proč jsem je volil. Pokud nebudeme jednotní tak ty špatní vyhrají.

maxim
maxim
před 1 rokem

Občané by měli konečně prozřít a nesrovnávat dřívější lidovou demokracii, socialismus, komunismus s dnešním slaboduchým režimem …
V cenzuře za socialismu bylo cenzurováno to, co dělalo a nakonec udělalo z lidí blbce, dnešní režim cenzuruje to, co se snaží z blbců udělatr normální lidi, a v tom je mezi uvedenými dvěma režimy velký rozdíl !!!!!!!! …

Rob
Rob
před 1 rokem

Sleduji zprávy na všech možných kanálech, webech a jiných zpravodajských i “zpravodajských” zdrojích a dělám si ucelený obraz, který mi při selském rozumu dává odpověď na to, kde je pravda. Stačí se držet zásady, že je někde mezi… Ovšem to, co předvádí například takový Seznam a Novinky, to je doslova hnůj lží, pomluv a úmyslných dezinformací.… Číst vice »

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

Doufám jen, že mě nebudete peskovat za ten překlep s/z jak to dokáží všichni ti, kdo odvádí pozornost od obsahu psaného a nechtějí si šahat do svědomí, při kritice jiných.

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

Za překlep v žádném případě. Já píši svoje příspěvky na mobilu a je to pekelné. Naskakují slova jež nepíši. Jinak souhlasím, chyba je i v nás . A také souhlasím s Haškovým Duchem v názoru na ,,disident” z minulého režimu.

oldo
oldo
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

Jak je to možné?Ale vždyť jsme si ty,kdo jsou u moci přece zvolili,já nechápu,čemu se divíte.To jsou přece ti,kteří se nazývali DEMOKRATICKÁ opozice a jejichž zvolení umožnil komunista Rychetský,DEMOKRATICKÁ média,idiotizmus většiny voličů,ostatních stran,které nebyly schopny se spojit,dlouholetá indoktrinace mladých atd,mohl bych pokračovat.U nás ve vsi jásali živnostníci,že zase budou moci okrádat stát… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  oldo

Ano, jeden mocenský aparát uchopil vládu, upevňuje ji pro sebe různými nástroji (především represivními) a zároveň dělá opatření, jak svou vládu udržet nadále. Mají k tomu řadu nástrojů, například zakotvit svou vedoucí úlohu do ústavy nebo vytvořit zkroucený a stoprocentně kontrolovaný volební systém, vylučující výhru opozice v jakékoli situaci. Další metodou je brutální potlačování… Číst vice »

JK
JK
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

Každý má svobodu volby vybrat si zdroj informací dle svého vkusu. Tak jako my zde, mají ji i čtenáři mainstreamu.

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  JK

A já jim to snad zakazuji, nebo je nějak omezuji?

JK
JK
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

To je odpověď na vaší otázku “A já se jen ptám, jak je možné, že dnes bez soudního příkazu se například VY tady krčíte v “ilegalitě”, zatímco jiní zcela beztrestně a cílevědomě lžou a šíří dezinformace…” Každý ať si čte co vyhovuje jeho rozumové výbavě. Dokud tomu tak bude, můžu si o někom myslet své,… Číst vice »

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  JK

Omyl vážený. Evidentně jste nepochopil smysl té otázky. Ale nevadí. I na to máte své právo.

JK
JK
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

Možná jsem nepochopil, pak by ale nebylo špatné, kdybyste vyznění svého komentáře lépe vysvětlil. Aby to třeba někdo nechápal jako já.

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  JK

No, nechci se vás nijak dotknout, ale nevím jestli je zrovna chyba ve mně, když jste zřejmě jediný, kdo to nepochopil. A navíc, píšete, že byste měl problém… Takže je divné že už ten problém nemáte, když se tu setsakramensky dlouho děje to, co právě popisujete a o čem ve své podstatě byl… Číst vice »

JK
JK
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

I kdybych byl jediný, za ten dobrý skutek by vám to nestálo? Ne že problém už nemám, já ho ještě nemám, jak plyne z mnou použitého budoucího času ve formulaci “Dokud tomu tak bude… nemám problém”. Zatím si ještě můžu vybrat ke čtení jak Seznam, tak NR, nebo jiné zdroje. Pokud… Číst vice »

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  JK

No vidíte. Na kritiku většinou zagágá (s prominutím) potrefená husa, ale vy jste vlastně spokojený človíček. Jenže zdroje nejsou jen NZ, Seznam a jiné. A občané nejste jen vy a více nikdo.A ten stav ne že skončil, ale stále trvá. Nebo si snad pustíte info z např. EXANPRO? A nejedná se o svévoli, ale protiústavní nezákonnou činnost. Mj. NZ… Číst vice »

JK
JK
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

Nikde jsem nepsal, že občan jsem pouze já, ani jsem nepsal, že zdroje jsou jen NR, Seznam a Novinky. O nich jste psal vy, tak jsem se jich držel. Co přesně je s Exanpro nevím, provozovatel webhostingu píše “Doména byla odstavena z důvodu závažného porušení provozních podmínek webhostingu Endora.cz”. O co šlo nevím, nemohu soudit.… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem JK
Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  JK

Aha. No tak to mě už stačí…

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  JK

To je sice pravda ale mnozí ani nechtějí zdroje hledat. Postačí jim to co se předloží a basta.
Tak jak mě jeden dvaadvacetiletý mladík z ulice řekl: ale strécu přece sa nebudu unavovat. Ať si to třeba poserů.

JK
JK
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

Když nechce, je to jeho problém. Je třeba se smířit s tím, že když pomineme ty duchem slabé, pro mnoho lidé je pohodlí a bezpečí nade vše, bez ohledu na formální vzdělání. Proto se budou vždy snažit být konformní, v souladu s režimem propagovaným světonázorem, ať je režim jakýkoli, třeba i zločinný a nelidský.

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  JK

No nemám dojem že je to problém pouze duchem slabých. Někteří tenhle systém účelově využívají a klidně si nechají pochybovat o jejich intelektu. Ale to pohodlí a zdánlivé bezpečí je jen hloupost nenesytných. Ti opravdu chudí duchem se stávají vládci. A ostatní je z lenosti obsazují do vládnoucích funkcí v domnění že získají zasloužené brebendy. Hold,… Číst vice »

JK
JK
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

Ani já si nemyslím, že se to týká jen duchem slabých. Právě naopak. Proto píšu “…když pomineme ty duchem slabé…

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

Pravda není “někde uprostřed”, pravda je tak kde je!

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

A kde je, pane Dvořák? Kde?
Jsme národ trpící pangeitismem, mlátíme sebou z prava doleva a z leva do prava. Tak kde je to: “tak kde je” ?

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

Pravda.
Kde je?
Dle mne se nachází v moudrosti našich předků a následně u nás.
I když?

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

S tím souhlasím, jenže těmi moudrostmi našich předků tahle nová společnost pohrdá. Plive po nich a vysmívá se jim. Myslí si, že objevili neobjevitelné. Lež je jim normou a to vše jen pro svůj prospěch a zisky.