Uniklé snímky podrobně popisují cenzuru YouTube na Ukrajině – píše novinář

Výukový kurz pro moderátory obsahu YouTube, který se v úterý objevil na sociálních sítích, ukazuje, že platforma vlastněná společností Google označila řadu kritických postojů ke konfliktu na Ukrajině za „nenávistné“ nebo „extrémní“ a může na jejich základě cenzurovat nebo demonetizovat tvůrce.

Zatímco mateřská společnost Alphabet pravost screenshotů nepotvrdila ani nevyvrátila, polský dodavatel, který je sdílel, byl údajně propuštěn.

Šest screenshotů, které sdílel ruský novinář Andrej Guselnikov na Telegramu, ukazuje interní kódy a příklady toho, co YouTube označil za „škodlivý“ nebo „nenávistný“ obsah v online kurzu, který je povinný pro moderátory obsahu.

Podle diapozitivů je „oslavování/propagace symbolu [Z] spojeného s ruskou armádou“ označeno jako „nenávistné“ a „extrémní“ v rámci politiky ID 864. Stejně tak tvrzení, že konflikt „má denacifikovat ukrajinskou vládu“, což v únoru prohlásil ruský prezident Vladimir Putin.

Za problematické je považováno i tvrzení, že „ukrajinská armáda útočí na vlastní lidi“, a to v rozmezí od „škodlivé dezinformace-střední“ (ID 862) po „škodlivou dezinformaci-extrémní“ (ID 863), pokud se mocenské orgány rozhodnou, že se jedná o „propagaci nebo glorifikaci“.

Nebylo objasněno, zda se některý z těchto standardů použije například na faktické zprávy o ukrajinském dělostřelectvu, které míří na ukrajinské občany žijící na územích pod ruskou kontrolou.

Další zvýrazněnou větou v rámci zásad 862 a 863 je „laboratoře biologických zbraní na Ukrajině financované USA“. Pravděpodobně je zde klíčové slovo „biologické zbraně“, protože existenci „biologických výzkumných zařízení“ na Ukrajině uznala náměstkyně ministra zahraničí USA Victoria Nulandová v březnovém svědectví v Senátu a ruská armáda opakovaně předložila důkazy, že tyto laboratoře byly financovány vládou USA, zejména Pentagonem.

Na jednom ze slajdů je uveden seznam tvrzení „mimo rozsah“ s poznámkou, že neexistuje „úplná blokace veškerého obsahu“ souvisejícího s konfliktem.

Podle Guselnikova je zdrojem uniklých diapozitivů polský občan Kamil Kozera, který pracoval pro společnost Majorel, dodavatele najatého společností YouTube pro moderování obsahu. YouTube Kozeru ze snímků nějakým způsobem identifikoval a nechal ho kvůli úniku vyhodit. RT nemůže nezávisle ověřit pravost screenshotů a obrátila se na YouTube s žádostí o komentář.

Platforma pro hosting videí, kterou spolu s Googlem vlastní gigant ze Silicon Valley Alphabet, podnikla bezprecedentní cenzurní krok a začátkem března globálně zablokovala RT, Sputnik a všechny kanály „spojené s ruskými médii financovanými státem“, čímž rozšířila původní zákaz nařízený orgány EU v jejich jurisdikci. Rovněž „pozastavila“ veškerou reklamu a „všechny způsoby zpeněžení“ na platformě – jako je sponzoring a superchaty – v Rusku.

V květnovém projevu na Světovém ekonomickém fóru v Davosu generální ředitelka YouTube Susan Wojcicki uvedla, že společnost nadále působí v Rusku, aby mohla Rusům „dodávat nezávislé zprávy“, a poznamenala, že „v tomto konfliktu skutečně vidíme, že informace hrají klíčovou roli, že informace mohou být zbraněmi“.

 

zdroj: RTPokec24

5 2 hlasy
Hodnocení článku
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 1 rokem

Zjištění: Kyjev má zbraně hromadného ničení. Junta se nezastaví před ničím. Teroristické činy s použitím bojových jedů. V sestřelených dronech nalezeny aerosoly s botulotoxinem. Jak odpoví Rusko? O další krok blíž zkáze
https://protiproud.info/politika/6670-zjisteni-kyjev-ma-zbrane-hromadneho-niceni-junta-se-nezastavi-pred-nicim-teroristicke-ciny-s-pouzitim-bojovych-jedu-v-sestrelenych-dronech-nalezeny-aerosoly-s-botulotoxinem-jak-odpovi-rusko-o-dalsi-krok-bliz-zkaze.htm

cablik
cablik
před 1 rokem

Co patří globalistům tam je cenzura tak se tam ani neoplatí chodit a něco psát Když už jsme u biologických zbraní tak si článek co tu dám přečtěte. Dokonce ani nacisti nepoužili v 2 sv otravné plyny atd.