Putin vyhlásil částečnou mobilizaci (aktualizováno)

Asi už to víte. Putin odložil projev k národu z úterního večera na středeční ráno. A stalo se to, co se stát muselo – vyhlásil mobilizaci, byť částečnou. Podle mnohých nejméně s půlročním zpožděním. Kdyby přišla začátkem dubna, nejspíš by už dávno bylo po válce.

Podle prezidenta Putina se bude mobilizace týkat pouze záložníků, především „těch, kteří sloužili v ozbrojených silách, mají určité vojenské specializace a relevantní zkušenosti“. Před odesláním k jednotkám projdou povinným doplňkovým školením s přihlédnutím ke zkušenostem ze „speciální vojenské operace“, jak Kreml označuje válku na Ukrajině.

Současně se také upraví status dobrovolníků.

Putinovo zdůvodnění mobilizace

Prezident řekl, že „kvůli ochraně vlasti, její suverenity a územní celistvosti podpořil návrh ministerstva obrany na provedení částečné mobilizace v zemi“.

„Otevřeně říkají, že v roce 1991 rozdělili Sovětský svaz a teď je na řadě Rusko,“ prohlásil Putin o západních zemích a jejích politicích.

Ruský prezident sdělil, že Západ vydíral Rusko, ale Rusko má mnoho zbraní, aby odpovědělo. „Použijeme všechny zdroje, které máme, abychom bránili náš lid. Věřím ve vaši podporu.“

Putin také řekl, že lidé žijící v částech Ukrajiny ovládaných ruskými jednotkami nechtějí být škrceni neonacisty. K referendům v okupovaných oblastech, kde se mají lidé vyjádřit k připojení k Rusku Putin řekl: „Podporujeme tyto lidi (obyvatele okupovaných oblastí).“

Putin podotkl, že ruská armáda působí na linii dotyku, jejíž délka přesahuje 1000 km, a staví se proti celé vojenské mašinérii kolektivního Západu.

Svět je opět významně blíže k jaderné válce!

Autor Petr Vlk, zdroj: Kosa zostra

Poznámka čtenáře:

Projev prezidenta Ruské federace
21. září 2022 09:00
http://en.kremlin.ru/events/president/news/69390

Naší historickou tradicí a osudem našeho národa je zastavit ty, kteří touží po globální nadvládě a hrozí rozdělením a zotročením naší vlasti. Buďte si jisti, že to uděláme i tentokrát. Věřím ve vaši podporu.”

Výkonný příkaz o částečné mobilizaci v Ruské federaci:
http://en.kremlin.ru/events/president/news/69391

Pomůže Putinova částečná mobilizace Rusku vítězně dokončit denacifikaci a demilitarizaci Ukrajiny?

Nahrávání ... Nahrávání ...
5 2 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
tomaskova
tomaskova
před 1 rokem

Nechápu, proč do toho Putinovi všichni krafete? Ví jistě lépe, nežli vy odborníci, co je a co není důležité. Nedávno prohlásil, že vše má svůj čas a že ještě vlastně ani nezačali Tak ho prosím nechte dělat jeho rozhodnutí a respektujte jej.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Zelenskij, aby se zachránil ve funkci, žene na frontu všechny Ukrajince, kteří mají ruce a nohy. Kdo odmítne za něj bojovat, je zabit. Za této situace nemůžou Rusové bojovat s pouhým expedičním sborem. Putin si musí uvědomit, že když se Zelenskij s Bidenem dostanou na původní hranici Ukrajiny, povraždí všechny rusky mluvící obyvatele… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem

“„Putinův projev je hlavně snahou udržet svou pozici v očích Rusů. I proto opět zvedl ten nesmyslný příběh o agresi Západu, ačkoli jediným agresorem je tady právě Rusko. Mezinárodní společenství dávno ví, že Putin na Ukrajinu už teď posílá kohokoli, kdo je zrovna po ruce. Včetně vězňů a lidí, kteří nemají s armádou společného vůbec nic. Mobilizace… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Ludvik

Jen ignoranti faktů můžou tvrdit, že jediným agresorem je Rusko, neboť prý nemělo žádný důvod strachovat se o svou bezpečnost a podniknout k jejímu upevnění.

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  skeptik

Asi stejně tak, jako USA nemělo žádný důvod strachovat se, když napadli Irák, Sýrii, Afghanistán… Přesto pořád jen huhňali o národní bezpečnosti.

shoty
shoty
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Ludvik

Zato Američania nemuseli mobilizovať nikoho. Európski mopslíci sa postarajú.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Pokud chce Putin opravdu porazit Zelenskeho+NATO, musí se do toho pořádně opřít. Nestačí bojovat na půl plynu. Rusové začnou pořádně bojovat, až když jde o všechno. A teď jde o všechno.

skeptik
skeptik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Porazit kolektivní Západní fašismus by mělo být v zájmu všech normálních lidí, kteří touží žít ve skutečné demokracii. A ne podle jakýchsi “pravidel” diktovaných z USA a uváděných do života poslušnými loutkami bruselských úředníků.
Pomoct Putinovi můžeme tak, že svrhneme vlastizrádní profašistické vlády.
Jde o všechno. A ne jen Rusku.

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem

Projev prezidenta Ruské federace 21. září 2022 09:00 http://en.kremlin.ru/events/president/news/69390 “Naší historickou tradicí a osudem našeho národa je zastavit ty, kteří touží po globální nadvládě a hrozí rozdělením a zotročením naší vlasti. Buďte si jisti, že to uděláme i tentokrát. Věřím ve vaši podporu.” Výkonný příkaz o částečné mobilizaci v Ruské federaci http://en.kremlin.ru/events/president/news/69391 Pozn.: Oba dokumenty lze pomocí googlu přeložit… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 1 rokem

Kdyby byly ryby… pane Vlku. Lépe si položit otázku, proč nebyly nebo proč být nemohly či být neměly. Pro nalezení správné odpovědi je kromě jiného třeba přečíst tlusté knihy vnitřního prediktora SSSR a k tomu nejlépe přidat i aktuální třísvazek Stát-válka-bolševizmus z dílny Fondu konceptuálních teorií. A já se přiznám, že mně ani nehne něco takového… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem kolokol
Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kolokol

Souhlas kolokole. Ale to “kdyby” si musíme stejně dále pokládat, ať chcete nebo ne, a to jen proto, abychom již příště, to samé “kdyby” nemuseli vyslovovat.