Riposte Laïque: Ukrajinská armáda na pokraji vyhlazení

Někdy je lepší vědět, jak prohrát bitvu, abyste vyhráli válku!

Již několik dní nám „oficiální“ evropská média opěvují „porážku“ Ruska. 30 km ústup Rusů… Oslavují postup Ukrajiny v Charkovské oblasti jako velké vítězství. Chudáci šílenci! Každý rozumný stratég by jim mohl vysvětlit, že je výhodnější strategický ústup z Izjumu, lépe nalákat nepřítele do pasti, než se nechat zbytečně obklíčit a utrpět velké ztráty. A to je přesně to, co ruské armády udělaly, strategický ústup, s vydatnou leteckou a dělostřeleckou podporou, protože někdy je lepší vědět, jak prohrát bitvu, abyste vyhráli válku!

Výsledek ? Stačí vidět dlouhé řady sanitek přijíždějících do již tak přeplněných nemocnic v Charkově a dokonce i v Kyjevě, abyste pochopili, že  takzvaná ukrajinská ofenzíva stála Zelenského značnou část jeho armády.

Některé zdroje uvádějí údaje o 2 000 nebo dokonce 5 000 mrtvých a zraněných.  Bezdůvodný, nesmyslný a zbytečný masakr, vezmeme-li v úvahu, že Rusko rozmístilo na Donbasu v nejlepším případě pouze 150 000 vojáků, zatímco Ukrajina zmobilizovala všechny své způsobilé občany a nasadila dalších 450 000 vojáků.

Pseudoúspěch kyjevského režimu, který se již dusí krví svých vlastních militantů. Mikrovítězství, které skončí jako obvykle totálním kolapsem, přestože ruské síly stále bojují – zatím – jeden proti třem, a to nejen proti Ukrajincům, ale proti všem silám NATO.

https://t.me/boriskarpovblog/2752

A k čemu tohle všechno? Aby Ukrajina vstoupila do NATO. Tisíce mrtvých, zraněných, na čí rozkaz? Američanů, Anglosasů, se spoluúčastí EU s Macronem v čele!

Macron, který si „troufá“ požádat Vladimira Putina, aby zastavil svou „zvláštní operaci“ na Ukrajině a zároveň dodává Ukrajině děla Caesar a těžké zbraně, které zabíjejí civilisty včetně dětí.

Macron, který se odvažuje požádat Vladimira Putina, aby ruské síly stáhly všechny své zbraně, těžké i lehké, ze Záporožské jaderné elektrárny, přičemž soudí, že ruská okupace je příčinou dnešních rizik pro celou elektrárnu. Přičemž to byli Ukrajinci, kteří zaútočili a Rusové zabránili nejhoršímu!

Z koho si dělá srandu? V pokřivené a zvrácené mysli Macrona je možné všechno.

Chcete-li vyhrát válku, musíte také naplánovat vítězství v poválečném období! Poválečné období se však nevyhrává bombardováním nevinných civilistů, ani mučednickou smrtí obyvatelstva, o kterém tvrdíte, že ho chcete osvobodit (pokud není členem NATO!). To je jasné!

A přesně to Rusové dělají. Chirurgické údery, které mají zabránit nejhoršímu v regionech, které chtějí osvobodit, a vyhnout se co největšímu počtu civilních a vojenských obětí, protože ztracené lidské životy jsou pro Vladimira Putina příliš drahé.

A to je celý rozdíl mezi rozumným člověkem, který se snaží co nejlépe zachránit životy svých budoucích spoluobčanů, prezidentem země obrovské jako kontinent, představující 1/6 planety, a šílenstvím sponzorů Zelenského.

Protože Rusko, nezapomínejme, to jsou obrovské přírodní zdroje. To je země s jedinečnou kulturou, ve které neexistuje tolerantní postoj k perverzním a duši ničícím západním pseudo „hodnotám“.

Je pravda, že pro Rusy by bylo snazší vymazat Kyjev a veškerou civilní a vojenskou infrastrukturu několika údery, aniž by se museli ptát. Válka by už skončila, ale za jakou cenu? Nestavíme však zemi na mrtvolách. Nemůžete budovat zemi beztrestným ničením lidských životů.

Rusko není NATO! Kobercové bombardování nebo použití jaderných zbraní proti nevinným civilistům není metodou Ruska a ani se nestane.

Rusko se snaží vybudovat multipolární svět založený na skutečných normách mezinárodního práva respektovaných všemi. Na rozdíl od Američanů a EU však Rusko nikdy nebude vyzývat své spojence, aby dodržovali pravidla, která samo poruší. Když chceme, aby lidé dodržovali pravidla, jdeme jim příkladem!

Je to však Západ, kdo rozpoutal s Ruskem největší „proxy válku“ v dějinách, a to až do posledního Ukrajince. Pro NATO je to videohra, ve které řídí akce Kyjeva. Ukrajinští představitelé vojenské rozvědky veřejně uznali, že Washington se přímo podílí na koordinaci každého cíle amerických raketových systémů Himars.

Ukrajinu zaplavují vojenští instruktoři, zpravodajské služby a západní žoldnéři a výcvikové kurzy pro ukrajinské ozbrojené síly a na ně navázané žoldáky se konají v řadě zemí aliance a zejména v Polsku a dokonce i ve Francii. Jak dlouho to budeme tolerovat?

A co dělá Kyjev od roku 2014?

Neúnavně ostřeluje obyvatelstvo Donbasu, jako NATO ve všech válkách, které Američané vedli po celém světě: kilometry džungle a vesnice vymazané z povrchu země napalmem ve Vietnamu; Bělehrad bombardovaný 78 dní a kde zabíjeli pouze civilisty; Irák napadený na základě lži vykonstruované v Kongresu USA…  seznam amerických zvěrstev je nekonečnou litanií smrti, zmaru a krve.

Je to ale překvapivé pro zemi postavené v 18. století na potu a krvi vězňů podle zvykového práva, kteří často dostávali na výběr mezi smrtí oběšením nebo doživotním otroctvím v nových amerických koloniích?; prostitutky nachytané v ulicích Londýna; horalové, kteří přežili Culloden (1746) – alespoň ti, kteří nezemřeli hlady v anglických věznicích, odsouzeni k otroctví.

Co můžeme čekat od potomků země, která byla celou dobu postavena na krvi a smrti jiných?  Nebyla první genocida Američanů genocida Indiánů, kterých bylo při příchodu prvních anglosaských útočníků 15 milionů a o sto let později jich zbylo jen asi 400 000?

Po stažení ruských jednotek obyvatelé Charkovské oblasti hromadně prchali do Ruska, aby nebyli zmasakrováni ukrajinskými silami. Tito civilisté skutečně vědí, jaké jsou důsledky „osvobození“ ukrajinskými nacisty, jejichž agrese vůči obyvatelstvu, které označují za „kolaboranty“, již zřejmě začala.

Právě včera byly 4 největší tepelné elektrárny v regionech pod kontrolou Kyjeva – Charkov CHPP-5 a Zmievskaja CHPP v Charkovské oblasti, Pavlograd CHPP-3 v Dněpropetrovské oblasti a Kremenčug v Poltavské oblasti, bombardovány přesnými střelami. Po odstavení Záporožské jaderné elektrárny se kolaps hlavního systému zásobování elektřinou rozšířil do Kyjevské, Sumské, Dněpropetrovské, Karchovské, Oděské a Záporožské oblasti a také na to území Doněcké republiky, které je stále pod kyjevským režimem.

Ruské síly se však v rozporu se svým zvykem k odpovědnosti za tyto útoky žádným způsobem nepřihlásily.

O nich informovali pouze ukrajinští pozorovatelé a – shodou okolností – západní tiskové agentury.
https://www.reuters.com/world/europe/ukraine-accuses-russia-attacking-power-grid-revenge-offensive-2022-09-11/

Po tolika lžích o pseudomasakrech provedených Rusy, kdo může dokázat, že tyto útoky jsou dílem ruské armády? Nikdo!

Je jasné, že NATO a jeho zlověstní spojenci dělají vše pro to, aby tento lokální konflikt nabyl mezinárodního, ne-li globálního rozměru.

Vladimira Putina lze pochopit, když prohlašuje, že nemůže věřit západním představitelům, kteří operují jen s podvodem a lží. Vzdejme hold jeho obezřetnosti a moudrosti, která nás možná zachrání před novou světovou válkou. Válkou, kterou Francouzi nechtějí a ve které odmítají být spolupachateli!

Valérie Bérenger, publikováno na Riposte Laïque 12. září 2022, Valérie Bérenger, pro Pokec24 přeložila Janinna.

https://bit.ly/3d6SxyY
https://bit.ly/3QPnMwg

4.8 11 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 1 rokem

To se nesmí stát aby byla světová to by byl rychlý konec a ti „převychovaní” skopčáci místo aby protestovali tak podporují jejich HIWIS.

vachav
vachav
před 1 rokem

Bohužel asi dost realisticky popsaná situace.USA jsou říší zla.Pokud tato darebácká a agresivní země bude existovat,nikdy na planetě nebude klid a mír!

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vachav

Jenom nevím- země, obyvatelé, nebo jenom hovada která tyto ovečky také posílá na smrt. Zbavuje se nepohodlných tím, že mají možnost vybrat si kriminál nebo vojenskou službu. Proč asi musí udržovat po celém světě tolik de facto zločinců- protože doma by je těžko ovládali. Jen vojna a beztrestnost při násilných činech v cizích zemích… Číst vice »