Ursula se rozhodla nechat Evropu bez plynu. Nord Stream je pozastaven na neurčito

“Jsem pevně přesvědčena, že už je na čase zastropovat cenu plynu z ruských plynovodů do Evropy,“ řekla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová novinářům, uvedla agentura Reuters TV.

Na mimořádné schůzce plánované na 9. září budou podle ní ministři energetiky EU jednat o zavedení cenových limitů plynu v EU.

Nord Stream je pozastaven na neurčito, oznámil Gazprom

Na poslední zbývající turbíně byly zjištěny poruchy, Rostechnadzor vydal společnosti varování. Gazprom zaslal společnosti Siemens dopis o nutnosti opravy turbíny.

Jak bylo uvedeno v oficiálním kanálu TG, emise oleje s příměsí těsnící kompozice byly zjištěny na jednotce plynového kompresoru Trent 60 (GPA č. 24) stanice Portovaja.

Zjištění úniku oleje zaznamenal i Siemens. V souladu s pokyny Rostechnadzoru musel Gazprom uznat platnost upozornění a pozastavit kompresorovou jednotku Trent 60 v souvislosti se zjištěnými závadami.

Úplné odstranění úniku oleje na tomto motoru je možné pouze v podmínkách specializované opravárenské firmy. Dokud nebudou problémy vyřešeny, byla přeprava plynu plynovodem Nord Stream zcela zastavena.

 

Zdroje: https://bit.ly/3cFPjSL
https://bit.ly/3Q7ynSB

P.S. redakce Nové republiky:  Nově dokončený  plynovod Nord Stream II je připraven k okamžitému zásobování evropských států. Je naplněný plynem a všechny kompresorové jednotky jsou v naprostém pořádku! Provozu brání jen naprostá idiocie vedoucích evropských lídrů. 

5 6 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 1 rokem

Nepodvolení hlasitě promluvili: Stotisícové shromáždění dalo jasný „signál“: Vracíme úder! Tuhle energii již nepůjde zastavit. Štěpánův Fiala. Jedna chvilka stačila. Pozdě na zpátečku. Bereme si svou zemi zpět!
https://protiproud.info/politika/6693-nepodvoleni-hlasite-promluvili-stotisicove-shromazdeni-dalo-jasny-signal-vracime-uder-tuhle-energii-jiz-nepujde-zastavit-stepanuv-fiala-jedna-chvilka-stacila-pozde-na-zpatecku-bereme-si-svou-zemi-zpet.htm

cablik
cablik
před 1 rokem

To jsem zvědav jestli se o těch idiotů nechají západní kapitalisté zničit. EU je globalizační nástroj který chce Evropu zničit. Je to v rukách Evropanů a Češi jim ukázali jak na to.

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Tak z Uršulky von der Leyenové vypadlo zase skvělé moudro. Nedávno v rychlém sledu – nejdříve chtěla Putina srazit na kolena tím že “nebudeme kupovat plyn, potom zase kupovat jenom trošku”, aby toho Putina dorazila památným – “musíme kupovat, protože by jinde prodal dráž“ Tak po pár dnech ta nešťastnice vypustí další pecku.… Číst vice »