Volební průzkum STEM

No vida jak se nám průzkumníci najednou snaží ohledně volebních preferencí!!! Dlouhé měsíce z jara ani ťuk a najednou před týdnem Kantar, včera SANEP a dneska STEM!!!! A opět je to zajímavé!

STEM: Volby by v září vyhrálo ANO, SPD by přeskočila ODS

Suverénně kraluje Babiš- 30% Nikdo z ostatních se mu ani nepřiblížil.

A pak největší pecka tohohle měření – Okamura předstihl předsedu vlády pražsko-brněnské oblasti Republiky Ukrajina. Přestože ten vysílá silné signály všemi směry!

Hypotetická Babikamura by dohromady dala 44,3% všech hlasů. Podle STEMu.

Obludárium, když sečtu jeho veškeré zisky pak 41,1% Což by ovšem z důvodů, které jsem popisoval už několikrát nenasbírala. Ale budiž. Vezměme to jak to je!

Když to zkusmo přepočtu na mandáty tak mi to vychází nejméně + 16 pro Babikamuru, ale nedivil bych se, kdyby to nakonec dalo se započtením dnes už jen mírného zvýhodnění pro nejsilnější strany celých 20. Takže poměr nejméně 108 : 92 ale spíše 110 : 90 pro dnešní opozici!!!

Asi se zeptáte – a co Rajchl, který zabodoval v průzkumu SANEPu? Odpovím poctivě – netuším!

Možných odpovědí je hned několik. Kovaného člověka z alternativy, co má vždycky a hned jasno okamžitě napadne – je to zmanipulované, z Rajchla mají strach!

Není to vyloučené , ale já tomu moc nevěřím.

Za daleko pravděpodobnější pokládám, že tyhle velké agentury zatím fenomén Rajchl do svých baterií dotazů nezahrnuly. A jeho preference jsou ukryty v těch 10,2% sloupečku Ostatní. To mi přijde jako asi nejlogičtější.

Ale nelze vyloučit ani možnost, že Rajchl jim vyšel až za Přísahou na nějakých +- 3%. Pro tohle by existovala jedna indicie – Babiše ani Okamura neztratili. Naopak – Babiš meziměsíčně přidal 1% , polojaponec 2,4%. ÓDĚS naopak ztratila 1,3%. A to i přesto, že Fiala má někde v Kyjevě na chodníku nějakou speciální čestnou desku. Představte si jaký je to sukces a sláva a oni si toho tady ti zaostalí burani neváží!

Zopakuji svůj závěr z minula, co se Rajchla týče – pro volby v příštím týdnu NENÍ alternativou!!! Své právo na život teprve bude muset prokázat! A pokud je nejvyšším cílem, který přebíjí všechny ostatní – připravit Fialovi a Obludíriu co největší porážku, je potřeba dát hlasy těm, kteří z ostatních disponují největším potenciálem, Za mne jsou jen dvě volby – ANOšéfe a Okamura s.r.o. Krvácím, když to píši. Ale nic jiného neplatí!! Svůj postoj ani k jednomu z těch dvou jsme nezměnil. A nezměním. Oni pro mne nejsou cílem. Nýbrž nástrojem. Kterým lze oslabit Obludárium.

Co mne zarazilo, je proponovaná účast – ani ne 60%…. Sakra, co by lidi asi tak mělo přitáhnout k volbám, když 2 z pěti voličů dnes, v téhle zoufalé situaci jsou rozhodnuti nevolit????

Tohle všechno lze ze STEMáckých dat vyčíst.

Zdroj: Kosa zostra

4 7 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
skeptik
skeptik
před 1 rokem

Ti co nadále volí ODS, Piráty, TOP09, STAN by měli být zbaveny svéprávnosti.

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  skeptik

Používáte stejnou rétoriku jako oni.
Tím pádem se od nich moc nelišíte.

skeptik
skeptik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

Rozdíl je ten, že jejich tatáž rétorika jsou jen sprosté pomluvy a lži.

Ale kdo není ideologicky zaslepený a dobře mu slouží paměť tak ví, jaké škody ODS a TOP 09 v minulosti napáchaly, a díky nesvéprávným lidem jim bylo umožněno škodit dál.

Který ministr financí nejvíc zadlužil ČR https://www.spisovatelskelisty.cz/stanislav-hudsky/ktery-ministr-financi-nejvic-zadluzil-cr/

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem skeptik
cablik
cablik
před 1 rokem

Pokud někteří nechtějí jít k volbám tak jsou šílenci může být daleko hůř a volitelné je zatím opravdu jen ANO a SPD.

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

To je záležitost měst, protože venkov je většinově bezpartijní.

Georg
Georg
před 1 rokem

Co jsem naposled viděl ony “průzkumy”, skutečně nevím, ani nemohu vědět, jak objektivně jsou prováděny a zda nemanipulují nejen výběrem respondentů, ale tím, že nekteré politické subjeky do výsledků nedají. Proč nevím, mě by zajímalo nejen ono 4,5 % které má KDU, ale i ti ostatní pod 3 %. Nemyslíte, že se to jeví… Číst vice »

shoty
shoty
před 1 rokem

Páči sa mi, aký stabilný sortiment politických strán majú v ČR. Občania sú s nimi zrejme spokojní.