JSME V AKTUÁLNÍM CIVILIZAČNÍM STŘETU OPRAVDU NA TÉ SPRÁVNÉ STRANĚ?

Česká republika i Slovensko jsou zvláštní země na rozhraní dvou obřích civilizačních bloků. To nám dává zvláštní mentalitu, která je přeci jen o kousek svobodomyslnější než kolektivistický parní válec na Východě i lidštější než krvavé korporátní „freakshow“ na Západě.

Nikola Bornová
Nikola Bornová

Zároveň to ale mezi středoevropany vytváří velké vnitřní pnutí, protože nikdy úplně nepatříme ani na jednu stranu a neustále se v nás mele to dobré i to špatné z obou stran. A je úplně fuk, jestli nějací dosazení dutohlavové zrovna říkají „Se Sovětským Svazem na věčné časy!“ nebo „Patříme na Západ!!!“ – oboje obvykle pronáší cizácké loutky a profesionální převlékači kabátů, kteří zopakují jakákoli hesla, která po nich aktuální zahraniční páníčci zrovna chtějí. Když ale sledujeme mentalitu skutečných obyvatel středoevropských národů, tak my ve skutečnosti…patříme hlavně sami sobě. Jsme „zlatí střeďáci“ ve všech ohledech. Kéž bychom se tak chovali i jako stát!

Ale bohužel jsme tu uprostřed Evropy samé malé země a tak se o nás oba mocné světové bloky neustále přetahují. A to nejen o Československo, ale i o Maďarko, Srbsko, Bulharsko, Rumunsko a nakonec i o to tvrdohlavé a vzpurné Polsko. A protože svět je jako obří plynoucí řeka, kde se vše neustále přeskupuje a mění, tak se samozřejmě neustále přeskupuje a mění nejen to, která z obou stran nás zrovna více ovládá, ale i to, která z nich je zrovna úspěšnější, morálnější, lidštější a má před sebou optimističtější budoucnost. V první i druhé světové válce byl hrdinou zcela jednoznačně Východ. Po válce se váhy překlopily spíš na stranu svobodnějšího Západu (když odmyslíme jejich vojensko-průmyslový komplex). Po bouřlivých devadesátých letech se ale váhy zase začaly překlápět…

Zkusila jsem se tedy zamyslet, jak na tom oba mocenské bloky jsou PRÁVĚ TEĎ, v druhé polovině roku 2022. A to tak, abych byla co nejobjektivnější a omezila vliv aktuálně rozdivočelé propagandy obou stran tak, jak jen budu schopná.

Ke které ze stran bychom se měli víc přiklonit, pokud chceme mít optimističtější výhled do budoucnosti a být s tou lidštější stranou? Tím „lidštější“ myslím to, že se daný blok nesnaží o genocidu nějakého etnika, nerozkrádá jmění jiných států jak straka, nešíří etnickou nenávist a rasismus, nezakládá koncentráky, rozpoutává méně válek, myslí primárně na původní obyvatele svých zemí, podporuje zdravější a přirozenější společenský řád a naopak silněji potlačuje sebevražedné a nezdravé tendence (promiskuita, drogy, lichvářství, perverznosti, obchod s lidskými orgány a sexuálními otroky atd.).

ZÁPADNÍ STRANA (HLAVNĚ USA A EU)

Jak se v posledních letech profiluje Západ, tedy dříve poměrně svobodný, prosperující a vynalézavý blok?

  • Zavádí čím dál tím tvrdší cenzuru. I přes rostoucí množství omezení, zákazů, zastrašování a hlavně manipulace je ale pořád možné najít způsoby, jak prezentovat protiproudové názory a nepohodlná fakta. Tedy zatím. A s minimálním dosahem.

Klasický newspeak totalitních sráčů – cenzura a zavírání do vězení bude probíhat “empaticky”.

  • Režimní média šíří propagandu už tak absurdní, že se opravdu jedná o zprávy z alternativní reality – informuje se o vymyšlených vojenských úspěších, záběry z počítačových her se prezentují jako skutečné, neúspěchy se prezentují jako úspěchy, válečné zločiny vlastní strany se připisují druhé straně, nesmyslná a mnohokrát vyvrácená čísla o jedné nemoci se stále prezentují jako pravdivá atd.

Podobných fake news jsou tisíce – duch Kyjeva, bába sestřelující drony okurkama, Rusové uřezávající varlata Ukrajincům (ve skutečnosti je to naopak), Rusové střílející na civilní paneláky v Mariupolu (ve skutečnosti je to naopak), Rusové rozhazující malé “motýlí” nášlapné miny do ulic (ve skutečnosti je to naopak), Rusové mají už sedm měsíců pořád “zásoby už jen na tři dny a pak prohrají” atd. atd. atd.

  • Oligarchové mají obrovskou moc – prakticky se proměnili v novodobou a úplně beztrestnou šlechtu. Jejich moc dále roste, zatímco běžná populace děsivě rychle ztrácí lidská práva a musí plnit čím dál tím absurdnější množství příkazů a zákazů.
  • Covidismus má pořád obrovskou sílu – používá se k totalitnímu ovládání mas a vyšlapává cestu k zavedení tzv. digitálního otroctví, ve kterém bude kontrolován každý krok obyvatel. (Češi jsou v tom díkybohu o něco mírnější)

  • Prohrává s Východem vojensky. Propagandisticky u nás ale zatím asi vyhrává, i když je to při té absurdnosti zpráv až nepochopitelné.

Hrdinný válečný reportér si v té bitevní vřavě nevšiml, že kolem něj v pohodě prochází paní s nákupem.

  • Prohrává s Východem ekonomicky.
  • Ukradl Východu obrovské množství majetku (nedávno hlavně stovky miliard dolarů ukradené Rusku), čímž ztratil obrovskou část důvěryhodnosti u zatím neutrálních zemí.
  • Ztrácí velké části území, které se od „západního bloku“ odtrhávají dobrovolně.
  • Podporuje fašistický režim, který páchá válečné zločiny proti civilnímu obyvatelstvu (většina je zamlčována nebo pomocí propagandy připsána druhé straně)

Miroslava Germánová jde do boje o titul Největší Blbka Politiky s naší svetrovou Pekari a zároveň i do boje o Největší Válečnou Štváčku proti Černochové. Totální česká elita!

  • Zažívá obrovskou krizi elit – ve vedení většiny zemí západního bloku jsou jen snadno ovladatelné loutky – trestně stíhaní zločinci, feťáci, komici, vlastizrádci, alkoholici, mentálně hendikepovaní egomaniaci atd.

Fiala vykukuje ze svého úplně nejvíc nejoblíbenějšího místečka.

  • Nemá dost zdrojů nejen na udržení vlastního průmyslu, ale dokonce ani domácností (chybí ropa, zemní plyn, kovy, hnojiva, obilí, jaderné palivo…). Přesto si zbývající zdroje ještě odstřihává a pro budoucnost nemá realistickou alternativu.
  • Drogy a psychofarmaka se staly obrovským problémem, Západ prožívá doslova epidemii narkomanie a depresí.
  • Vize budoucnosti je prakticky ve všem temná – Západ čeká kolaps ekonomiky, stagnující věda, kolaps energetiky s blackouty, kolaps průmyslu, rozvrácené školství, rozvrácené zdravotnictví (které se stalo jen distribuční platformou pro farmaceutické giganty), růst perverzností, bezpečnostní rozvrat na mnoha frontách, rasové nepokoje, bouření se vyždímaných původních obyvatel, drogové války, epidemie znásilňování, růst náboženského extremismu…

Věděli jste, že vám náš stát může odebrat hlasovací právo jen za pomoci pitomého PCR testu? Ne? Tak teď už to víte. Welcome to the world of tomorrow!

 

  • Blíží se kolaps hlavní měny, tedy dolaru. Po něm bude následovat Euro a tím se zhroutí i celý peněžní systém.
  • Většina států je zadlužena do takové míry, že jejich půjčky už jsou nesplatitelné.
  • Připravuje se zavedení „Velkého Resetu“, který prý sice “vymaže dluhy”, ale zároveň většinu připraví o zbývající majetek. Součástí resetu má být i zavedení digitální měny, která totálně zotročí celou populaci
  • Šílené „zelené“ nápady likvidují energetický sektor a navíc ani nejsou nijak zvlášť ekologické.

  • Roste snaha vybít většinu hospodářských zvířat a zničit živočišnou výrobu – nebude tak nejen maso, ale ani mléko, sýry, máslo, spousta léků, přírodní hnojiva a spousta dalších věcí.
  • Nezbytný přísun živočišných bílkovin má pokrýt pojídání červů a dalšího hmyzu, který obsahuje zdraví škodlivý chitin.
  • Šílený systém dotací způsobuje, že se neskutečně neekologicky vozí spousta potravin i dalšího zboží přes celou planetu sem a tam a místní výrobci naopak krachují.
  • Většina Afriky i Jižní Ameriky se od západního bloku snaží odtrhnout.

VÝCHODNÍ STRANA (HLAVNĚ RUSKO A ČÍNA)

Jakým směrem se vydal východní blok, který je pro nás Evropany reprezentovaný hlavně Ruskou federací, ale také Čínou, Indií a vlastně většinou Asie (krom Japonska a Jižní Koreji)?

  • Zavádí čím dál tím tvrdší cenzuru, a to hlavně ve spojení se „speciální vojenskou operací“ na Ukrajině. Pořád ale není problém najít spoustu různorodých komentářů a zpráv v ruštině, a to i silně kritických (díkybohu za DeepL).
  • Režimní média šiří klasickou propagandu – informují o svých reálných úspěších, ale ignorují nebo umenšují většinu neúspěchů. Stejně jako na Západě občas zmizí nějaký nepohodlný novinář.
  • Oligarchové mají obrovskou moc, státní aparát je ale čím dál tím úspěšněji přiškrcuje.
  • Covidismus má doslova děsivou sílu v Číně, kde se používá k tvrdému ovládání mas. V Rusku a Indii ale jeho vliv slábne (krom pokusů páté kolony např. v Moskvě).
  • Vyhrává vojensky nad Západem (ale pokud nastane jaderná válka, po které tu tolik maniaků prahne, prohraje samozřejmě veškerý život na Zemi, nejen Rusko…).
  • Vyhrává nad Západem ekonomicky (má obrovskou zásobu zdrojů a zároveň obrovskou výrobní kapacitu).
  • Bojuje proti fašistickému režimu a válečným zločincům.
  • Získává nová území, které se k němu navíc přidávají dobrovolně. (Západní blok to samozřejmě neuznává, ale co také čekat jiného?)
  • Má před sebou relativně slibnou budoucnost ohledně rozvoje ekonomického, bezpečnostního i vědeckého. Do uskupení BRICS se stojí fronta; buduje se další kosmodrom a plánuje se nové kolo dobývání vesmíru; zlepšuje se spolupráce mezi Ruskem, Čínou, Indií a dalšími zeměmi atd.
  • Hlavní měny, tedy rubl a Juan/RMB, jsou relativně stabilní. Mají už i vlastní bankovní systém, nezávislý na krachujícím západním systému.
  • Minimální zadlužení většiny států.
  • Možná se připravuje zavedení digitální měny, která totálně zotročí celou populaci (v Číně už do určité míry běží oficiální „sociální kredit“).
  • Zemědělství běží normálně, řady potravin je dokonce nadbytek (obilí, rýže…).
  • Politici jsou často zkorumpovaní a psychopatičtí, podobně jako na Západě, ale na rozdíl od těch západních jsou alespoň častěji vlastenci.
  • Hlavním stavebním kamenem státu je pro ně stále nukleární rodina – táta, máma a děti.
  • Svobodné podnikání je stále o něco komplikovanější než v západním bloku.
  • LGBT lidé nemají žádná zvýhodnění a extra práva, ale ani nejsou nijak extra pronásledováni (postihy přicházejí jen za chování, které je nepřijatelné u kohokoli, ale to západní média nerozlišují). Mimo velká města musí žít spíš “nenápadně”.
  • Většina Afriky i Jižní Ameriky se k němu přiklání.

Pokud si uděláte vlastní seznam vy sami, možná vám to vyjde úplně jinak. To je zvláštnost dnešní doby – každý si v záplavě protichůdných informací dokáže najít přesně to, co podpoří a posílí jeho už existující názory. Médiím se navíc  povedlo vyvolat v mnoha lidech pocit, že se tu hraje něco jako fotbalové klání a je potřeba se chovat jako nějaký zaslepený fotbalový chuligánMůj tým proti tvýmu týmu, ty RuSSáckej švábe/americkej poskoku! To samozřejmě racionálnímu hodnocení situace moc nepomáhá (myslíte si, že to média takhle chtějí jen náhodou?). Spousta lidí u nás navíc ještě dělá další zvláštní věc – srovnávají proti sobě rozpadající se Sovětský Svaz z osmdesátých let s hollywoodskou představou života v Beverly Hills v USA. Nad tím mi zůstává rozum stát, ale dělají to i poměrně inteligentní lidé. Jak kdyby žili v nějakém podivném světě, který zamrznul v čase.

Mě osobně z DNEŠNÍHO srovnávání obou bloků vychází, že ani jedna strana není žádná hitparáda. Ale „ruská strana“ má před sebou v následujících dekádách alespoň světlejší vyhlídky a jako blok se chová racionálněji a nedrancuje okolí jako kdyby neexistoval zítřek.

Tohle ale samozřejmě každý vidí jinak – spousta lidí to bere tak, že nekonečný řetěz amerických válek je v pohodě, protože americké bomby jsou humanitární, roznáší demokracii a ty miliony obětí určitě umřely tak nějak hezky a kamarádsky. Kdežto RuSSáci pijou lidskou krev, mučí zajatce a chtějí vyvraždit celou planetu – hned jak skončí s Ukrajinou, kde doteď byly jen samí mírumilovní beránci (cokoli ukazuje něco jiného je RuSSácká dezinformace od kremelských švábů).

Naprosto skandální vyjádření “české” armády, která se raduje ze zabíjení civilistů. Navíc nemají pravdu – Putin je dnes naopak  asi nejoblíbenějším politikem na planetě (Česká republika a Brusel není svět).

Já to vidím jinak a po všem, co jsem v poslední době viděla, četla a srovnala navzájem si myslím, že podporujeme naprosto odporný fašistický režim, který šíleným způsobem masakruje (původně vlastní) civilisty, rozsévá etnickou nenávist a vyzdvihuje všemožné vrahouny všech pohlaví. A jaký stát podporuje fašisty a fašistický režim? Ano, odpověď je jednoduchá: fašistický stát. Tohle mě opravdu hodně trápí. Ve druhé světové válce jsme sice byli „protektorát“, ale naprostá většina lidí tu věděla, kde sídlí zlo. A když se přiblížila armáda osvoboditelů, vytáhli ze sklepů schované flinty a sekery a šli proti náckovským všivákům bojovat také.

Mimochodem, Sovětských vojáků tu při našem osvobozování zemřelo asi 140 000 (a lidé to věděli) a Američanů sto (ne tisíc, ale prostě sto), protože přišli k prakticky hotové věci. Teď se to ale prezentuje prakticky naopak – osvobodili nás Američané a Rudá armáda šla jen náhodou kolem a vlastně to byli spíš agresoři. Ach jo… A Němci? Ti s námi měli po případném poražení SSSR následující plán – třetina vhodných českých árijců na germanizaci, méně vhodná třetina do pracovních táborů na Sibiři a zbylá třetina rovnou vyhubit jak potkany. Zmizel už tenhle druh mentality ze Západu úplně, nebo se v rámci Operace Paperclip přesunul do USA společně se zachráněnými nacistickými pohlaváry?

Před několika dekádami jsme dokázali rozpoznat, kdo je padouch a kdo hrdina. Teď už to půlka národa rozlišit neumí a tak zfanatizovaní Češi vybírají desítky miliónů na nákup tanku, který se pošle na frontu, tam pravděpodobně zabije pár „proruských“ civilistů a pak bude zničen raketou. Tedy stejný osud, kterým tam prošla většina vojenské techniky ze Západu. Kam se sakra poděla naše lidskost? Proč ty peníze nevybrali třeba na pomoc českým dětem a seniorům, kteří se budou v důsledku našeho válečného běsnění v zimě třást chladem a hladem?

Já osobně to vidím pořád stejně – pro nás by bylo nejpřirozenější vytvořit neutrální středoevropský blok (V4+), spolupracovat v mezích možností s východním i západním blokem, směrem ven se snažit podporovat mír a směrem dovnitř pracovat na své co největší nezávislosti, na rozvoji vědy, na tvorbě skutečného umění a na rozvoji ducha a lidských hodnot. Jenže když řeknu, že podle mě máme jít cestou neutrality, propagovat mír a snažit se o co největší soběstačnost, tak na mě začnou zuřivě útočit jako na odporného RuSSáckého fašounského švába. Protože ten, kdo chce mír a je proti fašismu a etnické nenávisti, je samozřejmě fašoun…tomu se říká „moderní logika pokrokářů“, víme? Ach jo…

 

Autorka: NIKOLA BORNOVÁ, kontakt na autorku: bornova.pub, zdroj: Pravý sektor

4.8 5 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 1 rokem

Moc pěkný článek o tom jak to tady zatím chodí však to říkám furt že v mainstreamu neustále lžou. Vytvořit středoevropský neutrální blok je dobrý nápad pro budoucnost.
Hlavně se nesmíme nechat zatáhnout do NWO to by byl konec nás všech.

skeptik
skeptik
před 1 rokem

Jsem zvědavý jak to skončí. Rusko nesmí prohrát jelikož bojuje o svou existenci.
USA nesmí prohrát jelikož bojují o svou špatnou pověst. Jestliže prohrají už nebudou mít tak velký vliv na poslušná média aby šířila mýty a pověry o tom, jak bojují za mír a demokracii. Špína vyplave na povrch.

Jarin G.
Jarin G.
před 1 rokem
Odpověď uživateli  skeptik

Skeptiku, neboj! USA je mistr světa v propagandě a lhaní a ty se z toho, v podstatě, vylžou tak, jako pokaždé a ještě z toho udělají své zásluhy, jak zachránily světový mír.. A média? Ve velké většině jsou novináři jen prodejné děvky. A že špína vyplave na povrch? Ale ta se vyplavuje neustále, ale jen na alternativě a tam to… Číst vice »