Projev Ivana Davida 28. 10. 2022, Míčovna Pražského hradu

Vážení přítomní,
je mi velkou ctí promluvit v tento den na tomto místě a právě k vám.
Připomínáme si výročí, které je stále státním svátkem, ale podle cizích plánů nemá napříště znamenat nic.

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

Každý národ, který má svůj jazyk, svoji kulturu a svoji historii, má svůj smysl. Národ je největší komunita k níž se většina lidí dokáže vztahovat. Jistěže jsme také Evropané, ale to je slabší identita než příslušnost k národu. Respektujeme jiné evropské národy, všechny si zaslouží stejné úcty a žádný nesmí být zotročen, nebo cizím nástrojem proti jinému národu.

Nenávist k některým je trestána, nenávist k jiným je perverzně povyšována na pozitivní ideu. Ve skutečnosti je taková nenávist stejně odsouzeníhodná jako antisemitismus. Pro primitivy je nenávist předmětem okázalé pýchy. Ve skutečnosti se za ní skrývá ubohý šovinismus, tedy nedůvodný pocit nadřazenosti, nebo stejně ubohá kompenzace vlastního pocitu méněcennosti.

Hodnoty vytvořené člověkem jsou vždy plodem spolupráce. Růže nerozkvete na poušti. Spolupráce není možná bez vzájemného respektu. Jen s ním můžeme pracovat na společném díle, aniž bychom se vzdávali vlastní identity, nebo vnucovali vlastní hodnoty jiným.

Náš národ už po staletí nevede války, neúčastní se dobyvačných tažení proti jiným, nevraždí a nekrade. Nemá a neměl kolonie, neparazitoval na jiných. Vstal z popela v národním obrození a ve dvacátém století dokázal svoji životaschopnost.

Nevím, proč bychom si měli nechat vnutit, že máme pro cizí zájmy pomáhat ničit, vraždit a krást. Prý si tak musíme dokazovat, že patříme na Západ. Neplaťme za tak pochybnou čest tak vysokou cenu! Nepodporujme ty, kteří dovedou žít jen na úkor jiných a musejí pro své odporné cíle pro sebe hledat přijatelná lživá vysvětlení. Proto potřebují pěstovat nenávist, kterou si zaslouží sami.

Cizího nežádáme a vlastní nedejme. „Pracuj každý s chutí usilovnou na národa roli dědičné“, napsal Ján Kollár před téměř dvěma sty lety. To naprosto neznamená, že se máme uzavírat před světem.

Jako národ máme právo na plody vlastní práce. Máme se prý solidárně dělit. Oni se prý dělí a zřejmě nás tedy milují. „Zloděj bližního že nemiluje? Vždyť on se s ním rozděluje!“, napsal Karel Havlíček Borovský. Zase už jsme cizím krmelcem.

Politik, který chce pro obyvatele své vlastní země energii a potraviny za přijatelné ceny je pro hlupáka vlastizrádce. Pro takového, pro něhož je vlastí Evropská unie. Ten stroj na výrobu směrnic, nařízení a obludných projektů, které neslouží nám, ale komusi schovanému za kulisami, kdo tahá za provázky. Evropská unie není vlast, leda snad vlastí korporací a jejich slouhů. K nim náležet nechceme.

To, co potřebujeme je národní obrození. A nejsme jediným národem, který si obrození zaslouží, pokud se na něj zmůže. Lze současně řešit vlastní problémy a respektovat oprávněné zájmy jiných. Víme, že váleční štváči tomu nechtějí rozumět.

Nejsme naivní, potřebujeme armádu a zbraně. Ale k sebeobraně. Ne jako nástroj v cizích rukách a k obraně cizích zájmů. Kdo buduje naši armádu k takovým účelům je vlastizrádce, protože plýtvá národními zdroji pro cizí zájmy a vyvolává oprávněnou nenávist těch, proti nimž je naše síla zneužita.

K dnešnímu státnímu svátku by náležela oslava, tedy připomenutí dosavadních úspěchů a výhled do příznivé budoucnosti. Čím to je, že oslavy v posledních letech vypadají jako tryzny? Pokud se vyskytnou úspěchy, pak je to režimu a systému navzdory.

Na vině jsou systematické vady a jejich původci, které můžeme nazvat středověkým označením „zemští škůdci“.

Příčina číslo jedna je naprostá nesamostatnost, úřednické čekání na pokyny. Ty přicházejí jako obvykle shora, ale jejich původ je v zahraničí. Jaký div, že upřednostňují cizí zájmy? Místo vlastní invence musíme plnit bruselská nařízení a povinně zaplevelovat zákony bruselskými směrnicemi.

Příčina druhá je naprostá bezkoncepčnost. Nepotřebujeme plánování každého šroubku, ale potřebujeme kvalifikované analýzy a z nich vycházející rozvojové projekty. Místo toho se prý musíme podrobovat sice chimérickým, ale o to ambicióznějším megaprojektům jako je Green deal se všemi jeho bizarními částmi, jako „připraveni na 55“, „elektromobilita“, „z pole na vidličku“ a další. Subjektivismus pachatelů ignoruje fyzikální zákony a reálnou proveditelnost, neláme si hlavu s důsledky pro hospodářství a sociálními dopady. S bohorovným klidem konstatuje růst bídy pro kterou si vymýšlí originální kategorie, jako je „energetická chudoba“, „dopravní chudoba“, nebo dokonce „menstruační chudoba“. Připomínám další hrůzy, jako je trvalá podpora imigrace s představou jakéhosi multikulturalismu, nebo přepjatý feminismus, adorace menšin, a tak dále…

Příčina třetí je pokles náročnosti a důrazu na výkon a výsledky. Příkladem je nejen úpadající školství, ale i nesmyslná podpora neefektivních provozů, zbytečných a parazitních projektů. Vzdor tomu se stále vyskytují špičkové produkty, převratné vynálezy a olympijská vítězství. Převažující trend vývoje je ovšem směr dolů ke ztrátě konkurenceschopnosti.

Příčina čtvrtá je nesmyslná orientace na vzájemně nevýhodnou nespolupráci namísto vzájemně výhodné spolupráce. Závod nelze vyhrát podrážením nohou těch, kteří předbíhají. Čína a dříve rozvojový svět porostou bez ohledu na západní nevůli a snahu o udržení neokolonialistických metod. Ty se dříve vyspělý Západ snaží uplatňovat i proti naší zemi a jejím obyvatelům. A vlastizrádné vlády mu pomáhají. Nespoluprací přicházíme o suroviny, odbytiště a začínáme zaostávat v technologiích.

Pátou příčinou je relativizace pravdy, omezování kritického myšlení, vláda lží, zamlčování důležitých informací a masová produkce informačního balastu. Na základě nepravd nelze dospět k správnému řešení. To vše má směřovat k jediné vnucované interpretaci světa. Vlády neschopné řešit problémy společnosti se vždy snaží potlačovat kritiku aby zakryly neúspěchy a zlé úmysly. Proto cenzura a sankce proti kritikům pod záminkou údajného boje proti dezinformacím a nenávisti. Jedním slovem totalita.

Stát, který se nestará o lidi, nemá budoucnost. To platí i pro Evropskou unii, která se chová jako mocnářství, ačkoli je jen mezinárodní organizací ustanovenou smlouvami. Evropská unie je zdrojem problémů, není centrem jejich řešení.

A možná je to ještě horší, a to, co pokládáme za chyby, jsou jen součásti záměru. Nejde o „teorii spiknutí“, ale o praxi spiknutí. My ale nestojíme o řízený úpadek, „velký reset“. Chceme mu vzdorovat obrozením, zneškodněním škůdců a obrácením nepříznivých vývojových trendů. Vláda nevystačí s označením právem nespokojených občanů jako lůzy a podvratných živlů.

Na nápravu není nekonečně času. Na palubě se ještě tančí, ale do podpalubí se valí voda.

Zbavme se vlády slouhovství, netečného přihlížení, zbabělosti a strachu. Zvolme si jiný program, lepší organizaci a schopnější vůdce!

Myslím, že ještě je čas!

 

Chcete-li podpořit Novou republiku, přispějte na účet 2300 736 297 / 2010

4.3 11 hlasy
Hodnocení článku
25 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Nikdy nebudeme jedno tělo, ale dokažme být jedna duše. Ta česká.

cablik
cablik
před 1 rokem

Tak to vidíte pane Davide vlastenci se budou muset spojit za každou cenu jinak nás rozemele agenda 2030 opravdu už moc času není.

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Nejsem znalec jazyka anglosasů,tak doufám že to napíši jakš takš dobře a nechci název kopírovat. V plátku Washington poust (?) Vyšel článek o demonstraci v Praze ale i v Brně. No a o Brně je tam že SPD je pořadatel a odbočka pořadatelů podporovatelů demonstrací z Prahy. Já to považuji vlastně za pravdu . Každý, včetně SPD pouze pózuje. Už… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

Před komunálními volbami se hnutí SPD spojilo s Trikolórou a zafungovalo to. Ale docela chápu Tomia Okamuru, že se více méně distancuje od organizátorů demonstrací na Václavském náměstí. Jsou nešťastně nešikovní a kontraproduktivní. Např. Proč zvou neustále na tribunu představitele politických partiček, které už po několikáté ve volbách nezabodovali? Proč zvou bláznivky ze zahraničí? Proč… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Pane Dvořáku. Já jsem dnes zaregistroval nějaké nové video pana Rajchla ohledně Rakušana a demonstrací. Rajchlovi nelze upřít charisma, ale v tom videu řekl věci, s kterými se nějak nelze ztotožnit. Například mu vadí vzkřišování pana Paroubka. Ten byl dle mého soudu médii znemožněn a cíleně. Myslím si že člověk s jeho zkušenostmi a názory by… Číst vice »

JK
JK
před 1 rokem
Odpověď uživateli  eFPe

Asi tak. Nejhorší se ukázali lidé, kteří v roce 1989 operativně změnili ideologii a z kariérních komunistů se transformovali na antikomunisty a zvěstovatele “víry, že činnost toho nejohavnějšího vyvrhele, vedeného nejnižšími motivy, se nějak stane přínosem pro všechny.”(John Keynes) Kdyby všichni komunisté a zvláště “ukomunisté”, měli charakter tak pevný, jako má Skála, tak by ani… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem JK
Kastelan
Kastelan
před 1 rokem
Odpověď uživateli  eFPe

Naprostý souhlas. Největším neštěstím SPD je to jejich věčné vymezování se proti defakto spojendům. Nebýt toho, nevládla by nám tu teď tahle politická svoloč.

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Pane Dvořák, já nechci zpochybnit celkově SPD ani jeho vedení. A o demonstraci na Václaváku mám svůj názor také. Ale každá nová věc má své porodní bolesti. No a ty osobnosti se nemohou tetelit stále dokola na jednom pódiu. Nehledě na to, že jsou svou minulostí spjati s nynějším vládním systémem. Oni odmítají novou… Číst vice »

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

Ještě dodatek. Já nechci tuhle pseudozlodějskou elitu jako představitele a manipulanty mé země. Mám děti a vnuky. https://www.skrytapravda.cz/z-domova/873-placena-klaka-milionu-chvilek-ubozaci-a-podivejte-se-jak-jsou-propojeni A to jak píšete o spojení s Trikolorou, ano dobře, protože na komunální úrovni proč ne. Jenže jako celek je to vlastně odnož ODS a svou minulost dříve nebo později nezapře. Mafie si pěstuje svou zálohu na plán… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Lubez
pr.ja
pr.ja
před 1 rokem

Vynikající zhodnocení, děkuji !!!

Georg
Georg
před 1 rokem

Zamýšlím se nad poslední větou Dr.Davida, že je ještě čas. Jinak bych mohl celý text klidně podepsat. Ale k té větě. Stále více mám takový pocit, že jsme systematicky odnárodňováni. Na úrovni Evropy to popsal p.David. Ale mám pocit, že ono odnárodňování se děje již od nás samých. Mám na mysli… Číst vice »

Georg
Georg
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Georg

Pokračování – Vlastenecká výchova to je dle mě naprostá katastrofa. Dospívající mládež ani neví co byl 28. říjen 1918, co bylo osvobození v roce 1945 a kdo nás osvobodil. Kdo tady tu zemi zveleboval a tak vlastně připravil “skutečný” majetek pro tak zv.privatizaci a pro tak zv. zahraniční investory. Dnes nám nepatří ani voda a nyní… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Georg

Nejmenoval jste vojáky z misí. Ti jsou také “odnárodněni”, jsou zvyklí poslouchat cizí rozkazy a cizincům jsou k dispozici v cizích válkách (Afghánistán, Mali, atd.) a možná na cizí písknutí zamordují nové české obrození jako Pinochet v Chile.

spartak
spartak
před 1 rokem

Ano , čas nazrál ke změně a já věřím ,že náš národ má několik vedoucích představitelů ,kterým se podaří nasměrovat ČR vlasteneckým směrem ,např.Mudr.David.

vik
vik
před 1 rokem

Perfektní a velmi přesné. Ani jedno slovo tam není vyřčeno zbytečně.

Primak
Primak
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vik

Pro mně je jedna část věty zbytečná, ta první část by se měla škrtnout: Nenávist k některým je trestána, nenávist k jiným je perverzně povyšována na pozitivní ideu. Nevím jak to bylo myšleno, to snad je správné, že je nenávist trestána, s tím souhlasime, k nenávisti by nemělo docházet v žádném případě. Na rozdíl od… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Primak

Proč zrovna nenávist by měla být trestána?? Je to jedna z povahových vlastností člověka. Proč třeba netrestat zbabělost?

Primak
Primak
před 1 rokem
Odpověď uživateli  skeptik

Problém dnešního světa je nenávist. K nenávisti jsou lidi vedeni svými vládami, a jejich médií. Angličani jsou vedeni po staletí k nenávisti k Rusku a ani vlastně nevědí, proč to Rusko nenávidí. Co tý Anglii Rusko vlastně udělalo? I my jsme byli vedeni k nenávisti k Rusku, i když to nebylo vedeno vládou, ani médiemi, tak nějak se to vyvrbilo.… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Primak

S tím souhlasím, akorát není třeba trestat nenávist jako takovou ale ty, kteří tu nenávist úmyslně vyvolávají šířením lží, mýtů, polopravd. A to jsou konkrétní lidi sedící v médiích.
Jinak ať si každý nenávidí koho chce, když s tím nebude otravovat jiné a nebude podněcovat k násilí.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Primak

Jak to zavádějící? Vždyť to mluví o naprosté zkurvenosti českých “elit” a “publicistů hlavního proudu”. Kosovsko-albánský gangster je uznávaný partner, krvavá bába Albrightová je velebena, ale Rusové, kteří naše otce a dědy a tím i nás zachránili před vyhubením německými nadlidmi jsou dnes nenávidění “Rusáci” a tahle nenávist je živena vládou i médii.

adam
adam
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Máte pravdu, pane Dvořáku. Mě navíc zcela šokuje ta intenzita protiruského štvaní, které začalo dávno před událostmi na Ukrajině. Bez přehánění lze najít velmi podobné znaky mezi protektorátní propagandou a současnou rétorikou a postupy mnohých médií, včetně veřejnoprávních (sic !!!).

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  adam

Ano, naprosto s vámi souhlasím. Možná, že to dělají ze sejných kolaborantských rodin, jako ta toho Protektorátu. Jen oprášili “rodinné stříbro”.

Primak
Primak
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

“Jak to zavádějící?” Přečtěte si co jsem napsal. To bylo k té větě o nenávisti. Ta věta je podle mně zavádějící, konfůsní.
Vy mluvíte o něčem jiném, co já jsem nekomentoval.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Primak

No, napsal jste to tak, že jsme musel reagovat. Žijeme v době, kdy někdo, kdo by si zasluhoval odsudek a kriminál je veleben zatímco celé národy jsou nenávistně dehonestovány. Asi proto, aby se vytvořila atmosféra, že jejich vymazání nukleárním útokem je dobrá věc. To šíření nenávisti je plánovaná psychologická příprava genocidní války.

Kastelan
Kastelan
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Pane Dvořáku, vy máte podivně zkroucený pohled na svět. Nevím kolik je vám let, jestli pamatujete, co nám ti hodní strýčkové z východu provedli v 68. roce (včetně teda těch Ukrajinských aby bylo jasno). Mě chtěli zastřelit (bylo mi 14) když vpadli na naše pozemky a chtěli vodu a já jim nechtěl rozumnět. Bráchovi zlomili… Číst vice »