Statečný plukovník Koudelka a jeho hoši fízlovali v okolí prezidenta republiky

S touhle opravdu brisantní senzací vyjel web Ekonomický deník!!!

Vše je v článku

Sledovala BIS „nejbližší“ lidi prezidenta a nasazovala na ně zpravodajskou techniku? Po odhalení defektora to tak vypadá

Přebírám z něj to nejpodstatnější!

Nedávné odhalení úniků informací v Bezpečnostní informační službě naznačuje, že se civilní kontrarozvědka mohla věnovat nejbližšímu okolí prezidenta republiky Miloše Zemana. Včetně sledování a nasazení zpravodajské techniky. Ekonomický deník už před měsícem ze tří na sobě nezávislých zdrojů zjistil, že jeden z pracovníků služby skončil ve své funkci kvůli stykům s pracovníkem prezidentské kanceláře Jiřím Romem, bývalým šéfanalytikem BIS, který ze služby neodešel v dobrém. Kvůli ověřování všech poznatků přináší Ekonomický deník tyto informace až dnes.

Odbor vnitřní bezpečnosti Bezpečnostní informační služby sledoval několik měsíců pracovníka takzvané velké techniky BIS, která má mimo jiné na starosti nasazování zpravodajské techniky. Důvodem měly být jeho styky s pracovníkem prezidentské kanceláře Jiřím Romem – bývalým letitým šéfanalytikem BIS.

Proč? Kvůli podezření z úniků informací.

Jiří Rom byl totiž tvůrcem podkladů pro prezidenta Miloše Zemana, na jejichž základě se hlava státu opírala do nejen práce, ale i do vedení, civilní kontrarozvědky.

„Jak jste si možná všimli, tak v Kanceláři prezidenta republiky začal pracovat pan Jiří Rom, bývalý šéf analytiky BIS. A ­já panu premiérovi při naší nejbližší večeři předám materiál, který se týká pana Koudelky. Myslím si, že každé rozhodnutí se má argumentovat, a tento materiál bude argumentací,“ prohlásil Miloš Zeman v říjnu roku 2020. Hlava státu se do BIS trefuje již delší dobu, nechce ředitele BIS jmenovat z plukovníka generálem, a přitvrdil právě po příchodu Jiřího Roma.

Protože Jiří Rom na Hradě evidentně disponoval interními informacemi z BIS, které získával i po svém odchodu, vytipovala si tajná několik „svých“ lidí, kteří mu mohli tyto poznatky poskytovat.

A sledování vytipovaných „objektů“ zjevně přineslo nějaké výsledky. Minimálně v podobě konkrétních zjištění u jednoho z pracovníků služby.

„Jmenuje se Martin Kropík, pracoval na velké analytice v centrále, a odbor vnitřní bezpečnosti na něm dělal delší dobu. Kvůli stykům s Jiřím Romem sledovali tři lidi, dva příslušníky a jednoho expříslušníka a nahrávali si je. Kropíka s Romem monitorovali například na schůzkách v restauracích. Je to zadokumentované,“ sdělil Ekonomickému deníku jeden ze zdrojů, které si přejí zůstat v anonymitě.

„Odbor vnitřní bezpečnosti se zaměřil na kontakty Jiřího Roma s dalšími příslušníky BIS. Probírali organizační strukturu, odposlechy, nákup techniky, jaká technika je kde nasazená a konkrétně kam, a podobně,“ zní dále od zdrojů Ekonomického deníku.

„Po konfrontaci s příslušníky odboru vnitřní bezpečnosti se Martin Kropík vzepřel, že žádné citlivé informace nevynášel. Nyní je v záloze pro nezařazené, kde může být až jeden rok. Pozor, i Jiří Rom má prověrku,“ podotkl další ze zdrojů.

Protože jde o velmi vážnou věc, Ekonomický deník položil Bezpečnostní informační službě několik dotazů.

Není to totiž první případ z poslední doby, kdy na postu ve službě skončil pracovník takzvané velké techniky. V roce 2019 ve službě skončil její šéf Martin Sedlář. Stalo se tak nedlouho poté, co z vedení policejního Útvaru zvláštních činností – také má na starosti odposlechy a částečně je realizuje i pro BIS – odešel Vladimír Šibor. Oficiálním důvodem Šiborova odchodu měly být zdravotní důvody. Ze zpravodajské komunity ale zaznívají jiné důvody.

„Oba odchody, Šibora a Sedláře, spolu úzce souvisely. Šlo o nestandardní výměnu informací, která podle všeho nebyla úplně v pořádku. Proto, jak se říká, sami odešli,“ uvedly k tomu zdroje Ekonomického deníku.

Otázky, které Ekonomický deník poslal Bezpečnostní informační službě. Foto: Jan Hrbáček

„Děkujeme za vaše dotazy jejichž záběr je opravdu široký. Bohužel vás tentokrát musím zklamat, ale ani na jeden z nich vám nemohu odpovědět. I kdyby vaše dotazy vycházely z reality, tak by je nebylo možné komentovat. Jedná se většinou buď o dotazy personálního charakteru či mířící k typu témat, o kterých informujeme pouze naše zákonné adresáty,“ zareagoval na dotazy Ekonomického deníku mluvčí Bezpečnostní informační služby Ladislav Šticha.

Pokud byl skutečně odhalen únik informací z tajné služby, a to dle zpráv ze zpravodajské komunity poměrně zásadní, je překvapivé, že nebyly zahájeny úkony v trestním řízení.

Zbytek si dočtěte! Já k tomu jen dodám pár drobností:

Dejme tomu, že to je pravda. Že skutečně někdo vynášel informace z činnosti BIS do okolí prezidenta. Pak samozřejmě musí přijít otázka, jak to, že prezident, aby se něco dozvěděl volil takovouhle nestandardní cestu. On je ze zákona oprávněn BIS úkolovat přímo a informace vyžadovat. V normálním státě, by taková nějaká BIS svou povinnost splnila a nikdo by po nějakých mimořádných cestičkách ani nevzdychl. Zdá se, že v Koudelkově Česku je to úplně jinak.

Ona už i instalace zmíněného špičkového zpravodajce pana Roma do struktur Hradu v podstatě hovořila zcela jasně. Že Hrad buď není spokojen s tím, co od BIS dostává jako výstupy nebo že se cítí být přímo ohrožen fízlováním Koudelky a spol. Jiné logické vysvětlení na Romovo angažmá nesedělo.

Ale to není ani zdaleka všechno! BIS si dala opravdu obrovskou práci, aby odhalila Romovu spojku a kontakty dovnitř BIS. Chápu. Únik informací je pro každou špionskou a fízlovskou organizaci průšvih. O tom žádná. Jednal bych stejně. Tomu rozumím. Jen by mne zajímalo, jestli a s jakým výsledkem stejná BIS šetřila , či šetří obdobné a nejspíš daleko větší a opakované úniky informací konkrétně do Respektu. Viz Kauza Ricin a Vrbětice! To jsou ovšem jen ty dvě úplně nejznámější!

Jestlipak statečný plukovník Koudelka nechal také sledovat Kundru a jeho kontakty do BIS, že dokázal následně v Respektu vyvolat obrovskou aféru na základě přísně tajných informací???

Naproti tomu nevím, že by eventuální donáška na Hrad vedla k nějakému senzačnímu veřejnému odhalení. Což znamená dvě věci:

1- nejspíš šlo o informace, které se týkaly sledování osob na Hradě a monitorování jejich činnosti a to dost možná včetně hlavy státu

nebo

2- o informace Hradem vyžádané a nedodané nebo domněle nedodané, že prezident cítil potřebu vedlejším způsobem kontrolovat jejich relevanci a úplnost

či za

3- obojí najednou!

Za mne skandál skandálů. Zeman je pro mne zemský škůdce, odporný narcis a těším se na den až vypadne konečně z Hradu a politiky. Až se nad ním zavře voda. Bylo mi dlouho jasné, co je zač a nikdy jsem se tím netajil. Nicméně všechno je vocaď pocaď!!!!

Až si o něm myslím, co chci, je v ouřadě /proti mé vůli/ z rozhodnutí většiny voličů, co se dostavili k hlasování. Ten jeho mandát je nezpochybnitelný. A přesto si kdosi usmyslel jej fízlovat a tedy kontrolovat.

Někdo, jež je ve své funkci jen jmenováním. Ničím více. A tenhle někdo se v téhle zemi chová tak, jak si ani Zeman nemůže dovolit. A to dlouhodobě! Prostě statečný plukovník Koudelka evidentně může všechno. Kdyby bisoval takhle někde na západ od Šumavy, vyletěl by ze své sesle jak motorový čert. Tady – tipnu si – ho příští prezident okamžitě povýší do generálského stavu. Za odměnu.

A ještě poslední podotknutí – zajímalo by mne, jestli o tom fízlování Hradu věděl Fiala….

4.2 5 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Lubez
Lubez
před 1 rokem

Vlastně nelze než souhlasit s Karel2002.
Třicetileté devastační řízeni školství má také své následky.
Debilizace národa v přímém přenosu.
V této hňupizační lidské společnosti se snadno nachází udavači, fízlové, kolaboranti, a tajtrdlíci nové doby.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Jinak…v totalitních systémech jsou v čele institucí psychicky narušení lidé, u nás je toho dokladem tento podivný pan Koudelka, který požadoval i přepsání učebnic dějepisu. v Čechách máme v současné chvíli ideologickou tajnou policii obestírajicí celou republiku sítěmi špehů, dobrovolné konfidenty a spolupracovníky policie (J. Janda, maipulatori.cz, čulíkovci v čele s Kartouzem, atd.), kteří ovšem zřejmě za svojí “práci”… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Média včetně těch, která jsou povinně financována všemi občany (tzn. i “dezinformátory”, “fašisty, “komunisty”) plošně lžou, to jedno procento médií říkajících pravdu je občas zakazováno úplně, celou dobu dehonestováno a redaktorům hrozí vězení. České hospodářství pod vedením ODS, TOP09, STAN, Pirátů, Lidovců se hroutí, životní úroveń postupně upadá. K dovršení všeho zlého je na… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Nevím, možná ale, že je někdo HIV pozitivní…

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Ještě se nusí stát hodně, aby Koudelka nesl za své jednání odpovědnost.

cablik
cablik
před 1 rokem

V BERLÍNĚ BRZY OTEVŘOU PRVNÍ GAY A LESBICKOU MATEŘSKOU ŠKOLKU
https://pravyprostor.net/?p=150088

vera havrankova
vera havrankova
před 1 rokem

Pořád si lámu hlavu tím, co se stalo, že Zeman úplně otočil, pan Ovčáček se opil a hrad teď jedná proti vůli občanů, stejně jako vláda.

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vera havrankova

Snad proto, že původní Zeman už není ten dnešní. Stačí se na něj lépe podívat.

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vera havrankova

Někdo jej prostě drží za koule. Toť vše.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vera havrankova

Zeman i Klaus před volbami udělali vše a nemožné, aby těch 5 stran nezískalo většinu. Klaus požadoval po Trikoloře, aby se spojila s SPD. Zeman vyzval občany, aby volili ČSSD, aby se ta dostala, byť nepatrně, nad 5 procent, když jí svou hlouposti úplně potopili Hamáček, Petříček, Kulhánek. Zeman kritizoval nesmyslnou změnu fungujícího volebního… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem

No to tahle služba jen fízluje vlastí občany a lže a k presidentovi pane autore to by jste radši dutého Drahoše? Zeman se ke konci volebního období pěkně odkopal protože svoje voliče už nepotřebuje.