Teroristický útok na Krymský most: organizátoři a pachatelé (doplněno)

Ukrajinský režim po vzoru svého zaoceánského loutkovodiče v USA provozuje státní terorizmus. Federální bezpečnostní služba Ruské federace přinesla přesvědčivé důkazy.

Výbušné zařízení bylo podle vyšetřovatelů Federální bezpečnostní služby Ruské federace maskováno v rolích stavební polyetylenovou fólií na 22 paletách o celkové hmotnosti 22 770 kg. Začátkem srpna byl náklad „odeslán z námořního přístavu v Oděse do bulharského města Ruse na základě smlouvy č. 02/08/2022 mezi firmami Translogistic UA LLC (Kyjev) a Baltex Capital S.A. (Ruse)“.

Na organizaci přepravy nákladu z Bulharska do přístavu Poti v Gruzii se podíleli občané Ukrajiny

  • Cjurkalo Michail Vladimirovič, narozený v roce 1975,
  • Kovač Denis Olegovič, narozen v roce 1979,
  • Solomko Roman Ivanovič, narozen v roce 1971,
  • Poté náklad přesměrovali do Arménie občané Gruzie
  • Inosaridze Sandro, makléř s přezdívkou „Levan“ a
  • občan Arménie Terčanyan Artur, narozený v roce 1985.

Od 29. září do 3. října 2022 byl náklad odbaven podle pravidel EurAsEC v Jerevanu na terminálu “Transalians”, a poté mu byly vyměněny dokumenty, načež byl odeslán společností GU AR GROUP LLC (Arménská republika, Alaverdi ) a příjemcem byl Lider LLC (Moskva),“ uvedla bezpečnostní služba FSB.

Později FSB zaznamenala, že 4. října na nákladním vozidle DAF registrovaném v Gruzii náklad překročil rusko-gruzínskou hranici na kontrolním stanovišti Věrchnyj Lars a 6. října byl dodán a vyložen na velkoobchodní základně Armavir na Krasnodarském území.

„Dne 7. října tohoto roku za asistence R. Solomka, občana Ukrajiny Zloba Vladimira Vasiljeviče, narozeného v roce 1987, a dalších pěti identifikovaných občanů Ruska byly nákladu opět změněny doklady, odesílatelem se stal LLC „TEK-34“ (Uljanovsk) a příjemcem měla být neexistující společnost v Krymské republice,“ uvádí FSB.

Speciální služba uvedla, že ve stejný den byly palety naloženy do nákladního vozu ruského občana Jusubova Machira, narozeného v roce 1971, „který odjel do Simferopolu a 8. října 2022 v 06:03, když projížděl po Krymském mostu, došlo k explozi.”

„Současně kontrolu nad pohybem nákladu po celé trase a kontakty s účastníky kriminálního dopravního schématu prováděl zaměstnanec Hlavního zpravodajského ředitelství Ministerstva obrany Ukrajiny, který se představoval jako „Ivan Ivanovič“, a který ke koordinaci použil virtuální anonymní číslo mobilní katry zakoupené na internetu a registrované na občana Ukrajiny, obyvatele města Kremenčug Andrejčenka Sergeje Vladimiroviče, narozeného 1988.

Zdroj: FSB na https://rusnext.ru/news/1665567293671549, překlad Nová republika (-vd-)

Doplněno 12.10.2022 odpoledne:

Co nebylo řečeno o teroristickém útoku na Krymský most.

1. V Gruzii a Arménii řídili kamion agenti CIA s plným souhlasem místních zvláštních služeb;
2. Inspekci člunu se slunečnicemi, který opustil Iljičevsk, provedli zaměstnanci tureckého ministerstva obrany, ruského ministerstva obrany a OSN;
3. Na území Turecka byl náklad odděleně maskován agenty MI6. Prý s filmem C14 české výroby, který nepropouští rentgenové záření. Nebo britský protějšek, který je široce používán v Iráku a Afghánistánu pro balení surového opia;
4. Na kontrolním stanovišti Upper Lars jedna ze směn vpustila náklad za úplatek a pak stejná směna umožnila dvěma koordinátorům útoku na most odjet do Gruzie;
5. Byla odhalena obrovská síť GUR a CIA na území Krasnodaru, na Krymu, v Moskvě a v Moskevské oblasti, Leningradské oblasti a Bělgorodské oblasti.

Zdroj: https://rusnext.ru/news/1665566662671548

3.9 8 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 1 rokem

Dopady útoku na Kerčský most jsou pro Ukrajinu a NATO fatální. Macgregor- americký plukovník – odborník – poradce Trumpa (První zprávy): “… Nyní máme co do činění s jiným Ruskem. Teď jsme viděli, jak ve třech vlnách zasáhlo 202 raket různé cíle po celé Ukrajině. To je něco, co mohli dělat celou dobu.… Číst vice »

standa
standa
před 1 rokem
Odpověď uživateli  standa

“…Něco, čemu se říká NASAMS, jeden z nejlepších systémů protiraketové obrany země-země na světě, vysoce komplexní radar, byl v Kyjevě – a byl zničen. …” – Na sněhu bude leccos vidět. Potvrdilo se, že skutečně hlavní bojové jednotky ARF čekaly, tak trochu mimo, ARF se teprve obouvá, až se obuje, Ukrajina nebude. Bez elektřiny… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem

JSME V AKTUÁLNÍM CIVILIZAČNÍM STŘETU OPRAVDU NA TÉ SPRÁVNÉ STRANĚ?
https://pravyprostor.net/?p=150497

ZDÁ SE, ŽE LIDEM ZAČÍNÁ SVÍTAT
https://pravyprostor.net/?p=150434

cablik
cablik
před 1 rokem

To bylo jasné kdo to provedl a za to dostali banderovci čočku však to bylo ve zpravodajství. Takovými akcemi se válka nedá vyhrát.

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem

Podrobnosti o přípravě teroristického útoku na Krymský most  12.10.2022 – 12:24     Co nebylo řečeno o teroristickém útoku na Krymský most:.  1. V Gruzii a Arménii řídili kamion agenti CIA s plným souhlasem místních zvláštních služeb;  2. Inspekci člunu, který opustil Iljičevsk, provedli zaměstnanci tureckého ministerstva obrany, ruského ministerstva obrany a OSN;  3. Na území Turecka byl… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Ludvik

4. Na kontrolním stanovišti Upper Lars jedna ze směn vpustila náklad za úplatek a pak stejná směna umožnila dvěma koordinátorům útoku na most odjet do Gruzie; 
5. Byla odhalena obrovská síť GUR a CIA na území Krasnodar, na Krymu, v Moskvě a v Moskevské oblasti, Leningradské oblasti a Bělgorodské oblasti.

https://rusnext.ru/news/1665566662671548

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Ludvik

Zda byla tato síť identifikována a odhalena, to jest dobrá zpráva.