Nikolaj Starikov: Západ chce Rusko zbourat přes novou “gorbačovskou perestrojku”

Evropský parlament přijal rezoluci o přiznání Ruska “sponzorem terorismu”.
S jakým cílem se Evropa rozhodla přijmout toto rozhodnutí, vysvětluje Novinářské pravdě publicista, politolog Nikolaj Starikov.
“Západ chce postrčit část ruské elity ke zradě a ukázat, že žádná jiná cesta pro ukončení konfliktu údajně neexistuje. Dodávky zbraní mají z pohledu Západu ztížit vojenské vítězství Ruska nebo ho oddálit, hospodářské sankce mají zhoršit situaci Ruska. Taková rezoluce psychologicky působí na část elity, která může kolísat.

Dává jim signál o tom, že žádný jiný výsledek, kromě dlouhé konfrontace nemůže být, a tedy “vzdejte se a akceptujte naše podmínky”. Podobná taktika Západu není nová. Vůči Sovětskému svazu Západ přece zaujímal přesně stejnou pozici, byla nazývána politikou zdržování. To znamená, že  celá zeměkoule čelila Sovětskému svazu, zasazovaly se sankce, prováděly se pokusy o státní převraty, atentáty atd. Východisko z tohoto čelení, zdánlivě, nebylo, a potom někdo napověděl Michailu Sergejeviči Gorbačovi začít perestrojku, která byla naservírována, jako východisko z této konfrontace, odehrávající se na všech frontách. Přesně totéž chce Západ i dnes – opakovat jakousi perestrojku s následným rozkladem našeho státu a vydáním všech našich pozic.

Evropa, alespoň, v nejbližších letech nehodlá bojovat s Ruskem. Má na to Ukrajinu. Když Ukrajina přestane žít jako nástroj západní politiky, tehdy začne aktivní přezbrojení evropských armád, v tom případě je  už budou chystat jako “Ukrajince” pro válku s Ruskem. Zatím se jedná o tlak ze všech stran a boj s Ruskem ne vlastníma, ale cizíma rukama. Jak ukazuje únor 1917 a rok 1991, Západ může nad  Ruskem zvítězit pouze zevnitř buď chaosem, nebo zradou”.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

Zdroj

Nová republika děkuje za finanční dary, které posíláte na účet 2300 736 297 / 2010

4.3 7 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 1 rokem
vera havrankova
vera havrankova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

No jo, jenže takhle by měli zasáhnout proti vedení EU!

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vera havrankova

Zatím jen ničí majetek……..

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

MAROKO PORAZILO BELGII VE FOTBALE … A MAROČANÉ ROZPOUTALI V BELGII PEKLO
https://pravyprostor.net/?p=152919

Georg
Georg
před 1 rokem

Hodnocení úspěšnosti státníků není až tak složité, dle prof.Krejčího je důležité ne v jakém stavu zemi státník převzal , ale v jakém ji odevzdal. Z tohoto pohledu je Gorbačov neúspěšný státník. K Rusku a jeho místu ve světě a dějinách říká, že Rusko nikdo neporazí, Rusko se může porazit jen samo. Z poslední doby je dobrý příklad… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem

FESTIVAL INICIATIVNÍ DEBILITY
https://pravyprostor.net/?p=152875

NOHAVICA SVÝM NOVÝM SONGEM NASTAVIL NĚKTERÝM OSOBÁM NEMILÉ ZRCADLO
https://pravyprostor.net/?p=152871

cablik
cablik
před 1 rokem

No to by museli být Rusové hloupí aby jim na to skočili po druhé. Určitě si moc dobře pamatují tu hrůzu za Jelcina. Nikdy se jim to nepovede spíš ten západ padne na hubu s jejich dluhy a přiblblými ideologiemi.

standa
standa
před 1 rokem

Gorbačov byl trockistou, pokud žije tak je pořád trockistou. Trockij přinesl pokyny z USA do Ruska, Stalin s ním vyběhnul. Když Stalina otrávením odstranili, byli prakticky trockisté už u moci a měli pod palcem komunistickou stranu celou (bolševiky zdecimovali a skutečné komunisty vystříleli a ostatní zkorumpovali) a začali s demontáží SSSR. Gorbačov s Jelcinem dílo téměř dokonali. Takže bylo… Číst vice »

standa
standa
před 1 rokem
Odpověď uživateli  standa

ZA cca 20 let pozdvíhnul Stalin SSSR na světovou úroveň a trockisté vše museli bořit cca  40 let a nepodařilo se jim to úplně ani za desítky let !!!

unkas
unkas
před 1 rokem
Odpověď uživateli  standa

nevím, jestli byl Gorbačov trockista – určitě nebyl revolucionář a nechtěl, aby Rusko vedlo světovou revoluci… Spíš to vypadá, že byl obyčejný podpantoflák, a proto, aby měšťačka Raisa mohla nosit západní kožichy a módu a hrát si na něco víc, na zápaďačku, potichu předal Rusko k likvidaci Západu… Proto žil potom tam a ne v Rusku (který… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem unkas