Roberts: Zdá se, že Rusko k vítězství nebude potřebovat zimní ofenzívu

Zdá se, že osm měsíců stará kremelská politika ochrany Ukrajiny před útokem, a tedy pomoci Ukrajině vést válku proti ruským silám, skončila.  

P. C. Roberts
P. C. Roberts

Moon of Alabama se ukázal jako spolehlivý zdroj zpráv o konfliktu na Ukrajině.  Zveřejnění článku z 23. listopadu naznačuje, že některá část ruské vlády nebo armády si konečně uvědomila, že Rusko je ve válce, píše Paul Craig Roberts.

Zdá se, že osm měsíců stará kremelská politika ochrany Ukrajiny před útokem, a tedy pomoci Ukrajině vést válku proti ruským silám, skončila.  Infrastruktura – energetika, doprava, voda – Ukrajiny se uzavírá.  

Skutečná válka, ruské útoky na schopnost Ukrajiny fungovat postupně eskalovaly, což mělo za následek širší a vážnější škody.   Zdá se, že Rusové nechtějí všechno zničit, pokud Západ a jeho loutková ukrajinská vláda nepřijdou k rozumu.

Západní média samozřejmě neinformují o skutečné situaci. Západní presstituti jsou ministerstvem propagandy a vytvořili obraz ruské porážky. Bylo by těžké identifikovat nejhoršího lháře v západních médiích, protože existuje nekonečně mnoho kandidátů, ale Charles Moore z UK Telegraph je předním kandidátem na zveřejňování nejpřitaženějších zpráv:

Američtí takzvaní „ruští experti“ šíří stejné bludy

V důsledku toho mají západní národy naprosto falešný obrázek o situaci.   Rusko by mohlo zničit Ukrajinu za den bez použití jaderných zbraní.  Zdrženlivost Kremlu – z mého pohledu strategická chyba, protože umožnila Západu zapojit se a rozšířit válku – na Ukrajině má řadu legitimních důvodů. Ukrajina a její obyvatelstvo je součástí Ruska po staletí. Existuje mnoho smíšených sňatků. Většina Ukrajinců není nakloněna neonacistům, kteří ovládali Ukrajinu od doby, kdy USA v roce 2014 svrhly vládu, a trpěli jejich rukou. Kreml nechce, aby země na svých hranicích byla zničena chudobou, a Kreml nechce odpovědnost za obnovu ukrajinské infrastruktury.

Je pro mě nepředstavitelné, že „experti“ a „reportéři“ na Západě jsou tak hloupí a zkorumpovaní, že napsali směšné zprávy o konfliktu, které nesou jejich jména.  Je to naprostý nesmysl a podporuje falešnou víru, že Rusko může být poraženo a že „Ukrajina může být do Vánoc na Krymu“.

To, že taková absurdní propaganda může být účinná, může vést k tomu, že USA/NATO položí boty na zem a pak tu máme třetí světovou válku.

Z hlediska Washingtonu platí, že čím více bude Ukrajina zničena, tím lépe. Pokud Putin konečně opustí svá poloviční opatření a pustí se do skutečné války, válka brzy skončí. Pokud Washington dokáže zabránit Zelenskému v kapitulaci, dokud nebude Ukrajina zničena, Washington získá výhodu ekonomického a finančního odlivu Ruska, který obnova přinese. Z hlediska Washingtonu platí, že čím více problémů pro Rusko, tím lépe bez ohledu na náklady pro Ukrajince.

To, čeho jsme svědky, je obrovská nelidskost Washingtonu a hlavních měst NATO. Je nespravedlivé, že náklady na západní nelidskost platí Ukrajina, nikoli Washington a evropské metropole, dodává P. C. Roberts.

Zdroj: pcroberts, překlad První zprávy

Nová republika děkuje za finanční dary, které posíláte 
na účet 2300 736 297 / 2010

4.7 7 hlasy
Hodnocení článku
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Pan Roberts se konečně trefil. Válku krom zombovaných banderovců nechtěl nikdo. Komik vyhrál volby pomalu s 80% tím, že jako president do dvou měsíců ukončí válku.(která dle našich pablbů, žádná nebyla) Před záhájením války s Ruskem to dotáhl na 7%. Pěknej sešup. A s takovou podporou šel bojovat. Teď honí chlapce po ulicích, v tramvajích, na… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 1 rokem

Cílem zatažení Ruska do vojenské operace na Ukrajině bylo porazit a rozparcelovat Rusko. A když toto hledisko PCR vůbec nebere v úvahu, vychází mu z jeho pojednání kočkopes.
Škoda času, to dál rozvádět. Na alternativě vychází v současné době mnoho desítek článků denně. Je třeba pečlivěji vybírat.

jbskalensky
jbskalensky
před 1 rokem

Autor má v zásadě pravdu, v tom co uvádí. Jen popsal sotva polovinu problému. Ta druhá, mimo oslabení Ruska, je donutit k poslušnosti Evropu, a Německo zvláště. Odstřelení plynovodů m.j., zcela bez skrupulí a jakékoliv obavy z odporu je toho důkazem. Pro mě je zase nepředstavitelné, že by evropští politici tohle nevěděli, že jsou tak vystrašení,… Číst vice »

unkas
unkas
před 1 rokem
Odpověď uživateli  jbskalensky

mám zcela stejný názor…

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  jbskalensky

Ono to už dlouho trvat nebude mají tak ohromné dluhy že jsou nesplatitelné navíc nemají světu co nabídnout. Tak vydělávají jen na válkách co rozpoutali a na koráku.

cablik
cablik
před 1 rokem

Nezdá se mi že se banderovci vzdají to jim US protektoři nedovolí a pro Rusko by to znamenalo že nesplní cíle speciální operace. Navíc by tak měli další problémy do budoucna kdyby banderostán zůstal.