Simes: Rusko přimělo USA, aby zalitovaly idiotského hulvátství 

USA přivítaly návrh Ruska na záruky bezpečnosti idiotským hulvátstvím, a RF přiměla Washington, aby toho zalitoval. Takový názor vyjádřil politolog z Washingtonu Dimitri Simes.

Prezident Ruska Vladimír Putin v prosinci USA předložil ultimátum ohledně záruk bezpečnosti. Nicméně Američané na to zareagovali hulvátsky, načež RF přistoupila k realizaci v návrhu uvedených podmínek – začala působit podle vlastního uvážení na vnější kontuře pro zajištění bezpečnosti státu. A sice, 24. února byla zahájená speciální operace na Ukrajině, zamířená na obranu Donbasu a likvidaci vojenské hrozby ze strany kyjevského režimu. Simes je přesvědčen, že USA za to mohou a už začaly litovat svého hulvátství.

“Reakce administrativy Bidena na ruské návrhy 15. prosince byla idiotsky hulvátská. Protože provokovat, postrkovat RF k zahájení vojenské operace – a to bylo de facto učiněno, jak to mohlo být v amerických zájmech, to si dovedu představit velmi těžko. Ale v životě a mezinárodní politice jednáme s těmi, s nimiž jednáme. Amerika je taková, jaká je, stejně jako kolektivní Západ. Zdá se mně, že Rusko má dost sil, aby dosáhlo na Ukrajině působivých výsledků”, řekl Simes.

Politolog je přesvědčený, že jednání mezi Ruskem a USA musí pokračovat. Za prvé, pomůže to nedovolit vybočení eskalace zpod kontroly. Za druhé, ukáže to konstruktivně naladěným americkým politikům možnost rozhovorů. Simes se domnívá, že určitá pružnost vůči Spojeným státům odpovídá úkolům a zájmům RF, včetně těch na Ukrajině.

“Konstruktivní a pružná pozice vůči USA je v zájmu Ruska, protože dává rozumným lidem ve Washingtonu naději, že může být nějaký kompromis. Dokonce samotný proces vyjednávání má zadržující vliv na konfrontaci a slepou podporu Ukrajiny”, řekl Simes ve vysílání pořadu Solovjov LIVE.

Nedávno politolog vyjádřil přesvědčení, že Rusko nemůže prohrát v konfrontaci s kolektivním Západem. Takový závěr Simes udělal na základě projevu Putina na Valdajském fóru, v němž prezident RF vyjádřil připravenost státu rozhodně hájit své.

Grigorij Jegorov

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

https://rueconomics.ru/23731288-saims_rossiya_zastavila_ssha_pozhalet_ob_idiotskom_hamstve?utm_referrer=mirtesen.ru&utm_campaign=transit&utm_source=mirtesen&utm_medium=news&from=mirtesen

Podpořte Novou republiku – číslo bankovního účtu: 2300 736 297 / 2010

3.4 7 hlasy
Hodnocení článku
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 1 rokem

Není možné porazit nastrčenýma figurkami velkou soběstačnou zemi. Rusové je varovali a snažili se dohodnou jenže US „nadlidi” to nebrali v potaz a je speciální operace. Prezident Putin jasně řekl že budou hájit otázky národní bezpečnosti.

shoty
shoty
před 1 rokem

Do riti! Kedy konečne Američania pochopia, že sa nemajú starať do vecí 6 tisíc km vzdialených. Ani autor článku to nechápe. Vraj jednania USA a RF musia pokračovať. Na hraniciach RF? Je to všetko z môjho pohľadu odporné. A v Ukrajine sú zavraždené desaťtisíce ľudí. Mali by byť odkrytí autori tohto humusu! A povesení za… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 1 rokem
Odpověď uživateli  shoty

Tady vůbec nejde o američany ale o to tzv. City, Washington, London a Vatikan.Tyto klany na to nepřijdou vůbec.Je to hydra, která se v případě opravdového ohrožení sebe sama klidně stáhne, aby to za nějaký čas zkusila znovu.

vachav
vachav
před 1 rokem

Jak mohlo být v ” amerických zájmech” vyprovokovat Ruskou federaci k voj.akci? Ten pan politolog buď nic nepochopil,nebo si dělá srandu.V amerických zájmech je Ukrajina již od rozpadu SSSR.V něčem má samozřejmě pravdu.

Kastelan
Kastelan
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vachav

No ono si stačí říct staré známé cui bono? Takže si myslím, že ne mohlo být, ale bylo. Zatím na válce na Ukrajině vydělává jen Amerika a to hodně. Ať už posilováním svého bezceného dollaru nebo vývozem předražených komodit. Je to jen z dalších kroků promyšlené likvidace Evropy.

maxim
maxim
před 1 rokem

Výborný článek prof. Michaela Hudsona k tématu článku …
https://cz24.news/prof-michael-hudson-pozice-nemecka-v-americkem-novem-svetovem-radu/
Prof. Hudson si dal hodně záležet a návázal dnešní západně východní geopolitiku na události před tisíci lety, kdy došlo k tomuto západně východnímu rozdělení, jehož dnes přichází konečné zúčtování …