To je partička…

Jaroslav Štefec kriticky o dnešním vedení a velení toho, co si říká Armáda České republiky

Jaroslav Štefec
Jaroslav Štefec

Snímek z tzv. Velitelského shromáždění Armády České republiky 

To je partička v čele dnešního velitelského shromáždění toho, čemu se čistě ze zvyku říká “Armáda české republiky” a co by mělo být podle zákona schopno bránit tuto těžce zkoušenou zemi a nás, její občany!

Jediné, co mě napadá při pohledu na tu bídu a zoufalství, snad kromě hořkého povzdechnutí “Bůh s námi!”, je zvolání “Běda mužům, kterým žena vládne!”, známé ze starých českých pověstí. Abych snad nebyl obviňován ze sexismu nebo nějaké genderové nevyváženosti, dovolím si ho lehce upravit: “Běda mužům, kterým vládnou zaprodanci a baby!”

Úplně největší katastrofou pro bezpečnost ČR je ale aktuální náčelník instituce, která si říká “Generální štáb”. Pečlivě jsem si pročetl jeho slova a plyne z nich jediné – nezná ani zákony tohoto státu, ani (což je překvapivé) znění Severoatlantické smlouvy. A co je podstatné, má jen velmi mlhavé ponětí o tom, co je vlastně armáda, jak by měla fungovat a co je třeba udělat pro její obnovu.

Autor: plk. Ing. Jaroslav Štefec, zdroj: Facebook autora

Nová republika děkuje za finanční dary, které posíláte na účet 2300 736 297 / 2010

5 6 hlasy
Hodnocení článku
19 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vachav
vachav
před 1 rokem

Nevím,na co gubernie USA a kolonie Německa potřebuje armádu.V případě potřeby nás jistě ochrání páníček z Washingtonu DS a nebo jeho 50ti tisícová okupační armáda rozmístěná v Německu.Zbytečně vyhazované finance by se daly použít např. na léčení těžce nemocných dětí,aby se na ně nemusely skládat jejich spolužáci.

kolokol
kolokol
před 1 rokem

Vím, jde jen o fejsbůkový tvít, ale ty výtky vůči náčelníkovi by si zasloužily rozvést.

vaclav
vaclav
před 1 rokem

Velece výstižně a naprosto pravdivě zhodnotil vrchního idiota generálního štábu.

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 1 rokem

Proto jsme včera byli protestovat před Generálním štábem na Kulaťáku proti Řehkovi, nejdříve jsme se rozehřáli před Ministerstvem obrany, kde jsme řekli do megafonů vojákům, co je třeba udělat s Černochovou, a pak jsme šli na Řehku. My už takto působíme několik dní, máme svou trasu, začínáme v 10,30 hod. u Koně a pak jdeme… Číst vice »

vera havrankova
vera havrankova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Jestli je to, co píšete pravda, tak moc děkuji s celou rodinou!

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Řehta asi brzy dořehtá!!!!! Jako ta afročška!

Jana
Jana
před 1 rokem

Pohroma byla odstartována ve chvíli, kdy se objevili v čele ministerstva civilisté, hloupé loutky, toužící po jakémkoli ministerském křesle, tedy snadno ovladatelné. Zpočátku to zneužívala hlavně generalita – pro své kšefty – když však byl dostatečně “zasametován” civilní sektor, začala čistka v armádě a její postupné odzbrojení. Připomínám, že ve Varšavské smlouvě patřila naše… Číst vice »

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Jana

Madam bravo bravo. Když proběhl hadrák, začal jsem pracovně jezdit do ciziny. Jednou z nich byla i Německá země ještě nesjednocená. Při debatách s domorodci byl překvapivě téměř dominantní názor že z nás a naší armády byl až neskutečný strach. Jejich noční můra byla že až se dáme do pohybu tak naše první zastávka bude na… Číst vice »

Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Ano, jenže oni mají nepřítele v Kremlu, kdežto my, ve Strakově akademii. První koho musíme porazit, je naše vláda. Pak je na řadě Brusel !

cablik
cablik
před 1 rokem

ŘEHKA: ČEKÁ NÁS „VELKÁ VÁLKA“
Náčelník generálního štábu České armády vystoupil s projevem, který obsahoval mimo jiné i tvrzení o tom, že se musíme připravovat na velkou válku.

https://pravyprostor.net/?p=152668

cablik
cablik
před 1 rokem

Oni se jdou připravovat na válku blázni pitomí ono to je pro ně stejně jedno žádná velká konvenční válka by nebyla. Nevěřím že by to západní velké huby spustili realita je neúprosná.

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

No ale musíte si koupit za své výstroj a výzbroj. Nebo to bude tak rychlé, že ani nic nepotřebujete. Anni ten ešus a lžíci.

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vaclav

Ještě bych tak nějak podotknul(vím, že v tomto Rusové neblafují) i kdyby bylo zničeno velení RA, robotická torpeda a i jiné zbraně jsou na svých pozicích a pokud ztratí signál(nikoliv fialenkův) tvrdě zaútočí na cíle které jsou naprogramovány
.

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vaclav

Však si to uvědomují taky ten US dědek jim zacpal huby protože realitu neokecají.

Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Co ti zrádci, co tam vzadu, vystrkují na nás bradu ……

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Hokarc

Ne vzadu ale hlavně ve strakovce.

Georg
Georg
před 1 rokem

Ne, že bych bezmezně někomu věřil. Některým politikům jsem chtěl věřit, snažil jsem se, zdálo se mě, že to myslí dobře, že jim jde hlavně o zájmy, alespoň svých voličů a případně všech občanů. Ale samozřejmě svět není pohádka, a v životě, natož v politice je možné skoro vše. V tomto směru mě nejvíce zklamal prezident Zeman, kterého… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Georg

Pokud jste byl na vojně a nyní jste četl ten výplod oporavdu hloupého generála tak nevím, co ještě chcete aby Vám pan Štefec vysvětlil.

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Georg

No věřte nebo ne, ale poprvé se připosral, když nějaký blázen útočil v nemocnici, kde pracoval jeho syn. Podruhé to bylo, když jeho dcera z druhého manželství byla v Lodýně a pravděpodobně mu bylo vyhrožováno. Od té doby ještě stačil podpořit Babiše (neuznáním pětikolky jako případného vítěze). A Babiš ho naprosto jasně podrazil.