Ukrajinec má všude přednost a vše zdarma. Pár příkladů z českých nemocnic

V ČR je oficiálně registrováno nejméně 500 tisíc údajných „válečných uprchlíků“ z Ukrajiny. Od prvního dne mají mimo hromadu dalších sociálních benefitů zcela zdarma veškerou zdravotní péči. To vedlo k masivnímu rozvoji zdravotní turistiky za kvalitním českým zdravotnictvím.

V posledních měsících to začíná nabývat bizarních rozměrů a decimuje to české zdravotnictví, které má sloužit primárně českým občanům. Ti si ho platí ze svého zdravotního pojištění a daní!

Pár příkladů z českých nemocnic, které nám zaslali naši čtenáři

1) Ukrajinská žena (56) z Ivanofrankovské oblasti západ Ukrajiny, kde se nikdy nebojovalo- výměna kolenního kloubu a následná pooperační a lázeňská péče. Náklady v řadech stovek tisíc, hradí „česká“ vláda. Žena se v ČR zaregistrovala jako „válečný uprchlík“ v dubnu, ale okamžitě se vrátila na Ukrajinu, kde normálně žije. V létě přijela s požadavkem provedení operace, která měla být podle našeho názoru provedena již před několika lety. Byla přednostně zařazena do operačního plánu. Veškerou komunikaci s nemocnicí provádí telefonáty z Ukrajiny v ruštině často velmi nevybíravým způsobem se dožaduje přednostní péčeDo českého zdravotního pojištěni nepřispěla ani korunu. Takových pacientů z Ukrajiny má naše nemocnice hned několik.

2) Dítě (7) Chmelnická oblast – západ Ukrajiny, kde se nikdy nebojovalo- onkologické onemocnění – léčeno na Ukrajině ne příliš odborně – rodiče prý neměli dost peněz, aby mu platili drahou léčbu. Rodiče ani neskrývají, že do ČR přijeli kvůli kvalitní léčbě zdarma a o žádný útěk před ruskou agresí nešlo. Náklady na léčbu jdou řádově do stovek tisíc ročně. Jeho rodiče nikdy v ČR nepracovali a nepřispěli do zdravotního pojištění ani korunu, také nikdy v ČR neplatili daně. Předtím byli v Německu, ale tam se jim podle jejich názoru nedostávalo patřičné pozornosti a péče!

3) Žena (27) Vinice středozápadní Ukrajina, kde se nikdy nebojovalo – přijela do ČR porodit. Do ČR se přijela zaregistrovat jako „válečný uprchlík“, když zjistila, že je těhotná pak se zase vrátila na Ukrajinu a dojížděla příležitostně na gynekologické kontroly. Neustále si stěžuje na personál a požaduje služby, které zdravotní zařízení neposkytuje. Po porodu odjede opět na Ukrajinu. Náklady v řádech desítek tisíc, pokud půjde vše hladce.

Není divu, že pro české pacienty není v českém zdravotním systému místo, když ho zabírají oficiálně preferovaní „váleční uprchlíci z Ukrajiny“.

Poznámka redakce. Chápeme rozhořčení mnohých Čechů nad chováním Ukrajinců a zneužívání českého sociálního systému včetně zdravotnictví. Hlavní problém je ale u „české“ vlády, ta je sem pozvala a od prvního dne jim nabídla zdarma zdravotní péči v rozsahu, který překračuje i nároky českých pojištěnců! Fialově vládě to nařídili jejich zahraniční páni. Na tyhle lidi a jejich místní poskoky (Fiala, Rakušan, Pekarová, se zlobte, ty chtějte potrestat, těch se chtějte zbavit. Jak zmizí oni, tak okamžitě zmizí i ukrajinští „zdravotní turisté“.

 

Zdroj: Česká Věc

4 8 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Četl jsem ovšem, že do Čech přijíždějí i čistí Rusové, Putinovo přívrženci. Seženou si ukrajinskou SPZ, svojí ruštinu vysvětlí tím, že v rámci totalitní rusifikace Ukrajiny jim byla zakázána ukrajinština, nicméně se přesto cíti etnickými Ukrajinci. Protože úplně všichni Ukrajinci mluví rusky, ale ne všichni mluví ukrajinsky. Takže dobře se tady mají… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem
cablik
cablik
před 1 rokem

A co se divíte to je to samé jako migranti ty mají také ve všem přednost. Migranti nás mají nahradit a Ukrajinci bojují za USA světovládné zájmy většina utíkat nemusela na západě země je klid.

vachav
vachav
před 1 rokem

“Česko” : Americko-ukrajinské obludárium-trapný a ubohý pašalík!

Jana
Jana
před 1 rokem

Ovšem lékaři je vítají s ukrajinskou vlajkou – v okně, v ordinaci, na budově polikliniky, nemocnice. Jste objednáni na devátou? Doufejte, že nepřijde Ukroš. Pokud ano, má přednost a dočkáte se možná kolem poledne. Postupně totiž přijde celá rodina i nerodina. Pokud u nás pracují, zásadně načerno nebo na částečný úvazek – neplatí tedy ani zdravotní… Číst vice »