Babiš je zdatný obchodník, prodá vás se ziskem.

Andrej Babiš je celoživotně úspěšný, protože bezvadně ovládá svůj obor: nákup – prodej. V tom je opravdu dobrý. Dovede obchodovat s mnoha komoditami. V posledním desetiletí rozšířil obchod o politickou moc, mediální vliv, iluze davů, jejich naděje a strach. Hlavním beneficientem jeho podnikání je ale vždy Andrej Babiš.

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

S tím, jak občané ztrácejí půdu pod nohama a cítí zhoubný vliv prosazování cizích zájmů, naučil se Andrej Babiš obchodovat s vlastenectvím. A také s demokracií a lidskými právy. Vymění je za svůj politický vliv a ten zpeněží ve svém podnikání.

Protože je zranitelný stejně jako jeho byznys, je vydíratelný a musí vyděračům platit za ochranu. Peníze ušetří, platí politickým vlivem, nabídne spolupráci, odstranění překážek a lidí z jejich křesel.

Aby nejen přežil, ale i vynikl, musel používat v každém režimu vhodné mimikry. Budování socialismu mu bylo lhostejné, ale aby mohl budovat vlastní blahobyt, vstoupil do KSČ a podepsal, co bylo požadováno. Aby využil příležitostí po pádu moci KSČ, ze strany zase vystoupil, zmocnil se podniků, koupil média a nakonec politiky do vlastní strany, aby mohl obchodovat s iluzemi voličů a jejich nadějemi, že „bude líp“, protože „není politik, maká“. Koupil si důchodce citelným zvýšením důchodů ze společných peněz, zatímco ČSSD je ponížila „navýšením“ o 57.- Kč měsíčně.

V České republice se tváří jako vlastenec, ale mocné v Bruselu, Berlíně a Washingtonu nezarmoutí a nenaštve, že by nesloužil podle jejich očekávání. Jeho lidé v Evropském parlamentu v čele s místopředsedkyní Ditou Charanzovou podporují všechny perverzní projekty jako je Green deal, podpora islámské imigrace a války na Ukrajině do posledního Ukrajince, atd. Babišem nominovaná komisařka Evropské komise pro „evropské hodnoty“ Věra Jourová prosazuje zavedení cenzury pod záminkou boje proti “dezinformacím“ a „omezení politické reklamy“ až k zákazu politických stran, které nevyjadřují „evropské hodnoty“.

Nyní nás má Andrej Babiš oslinit svým setkáním s francouzským prezidentem. O současných statisícových demonstracích proti Macronovi, nominantu velkých bank a nadnárodních korporací se v ČR nepíše. Je to návštěva šéfa. Macronova strana je hlavní silou europarlamentní frakce Renew, součásti „vládnoucí koalice“ v EP, v níž působí europoslanci hnutí ANO. V této koalici frakcí, v níž jsou i europoslanci KDU-ČSL, TOP09, StaN a ČSSD jsou podporovány zhoubné projekty. Zelení včetně Pirátů pomáhají.

Takovou opozicí je Babišovo hnutí ANO.

Občané ČR budou strádat za jeho loajální spolupráce se současnou zločinnou vládou, ale podnikání Andreje Babiše dál pokvete.

5 3 hlasy
Hodnocení článku
60 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Mira
Mira
před 1 rokem

Podívejte se všichni sympatizanti na Twitter MUDr Davida o Danuši a uvidíte, jakým nejsprostším urážkám je tam vystaven a podpora minimální. Tam můžete napřít síly a uplatnit se tak svou argumentaci. Vybral jsem pro ukázku to slušnější, co jsem tam vůči němu našel: “drž tu svoji nevymáchanou tlamu” . Kdepak generace Pravdy Lásky a diskuze.… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Mira

Jak je to možné? Z výzkumů veřejného mínění jsem se dozvěděl, že voliči Nerudové, Pavla, Fischera, Hilšera, Zímy jsou absolventi či studenti VŠ ve věku od 20 do 40 let, velice kultivovaní, jemní, tolerantní, preferující NATO, lidská práva a tu nejširší demokracii. Zatímco voliči Bašty a dokonce i Babiše jsou lidé nad 65 let s pouze… Číst vice »

Mira
Mira
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Také mi to není jasné, kde se bere ta nekompromisní nenávist k politické odlišnosti a k nesouhlasu s oficiálním názorem. A k průzkumu snad jen několik historických citátů :” Vzdělaní lidé nemusejí být moudří, moudří lidé nemusejí být vzdělaní “-Čínský filozofa Lao-c’. 4 století př.n.l. A ještě “pro hloupého je každý hloupý”.

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Mira

Podobně se vyjadřuje mládež o těch, co volí Babiše.

reproduktor
reproduktor
před 1 rokem

Babiš je schopný manager i obchodník. Má firmy, které funguji v Cesku, zamestnava obcany Česka, platí daně v Cesku. Babišovi vyčítají jeho sociální cítění s občany. VW Škoda je Německá firma, která zisky a dividendy odvadi do Nemecka. To samé provádí zahraniční banky, Česká sporitelna, Komerční atd.. Legálně okradaji stát. Nerudova je lhářka a podvodnice, Pavel… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  reproduktor

Prezident má v Česku jen velmi malé pravomoce. Když se v roce 2018 Zeman stal znovu prezidentem, na zZápadě psali, že vyhrál ultrapravicový, proruský prezident, ale že to vzhledem k jeho minimálním pravomocím nevadí. Takže i po prezidentských volbách bude mít hlavní slovo Fiala, Rakušan, Pekarová resp. Rychetský. Rozhodně ne prezident. Babiš by však určitě… Číst vice »

Lubez
Lubez
před 1 rokem

O panu Baštovi je to cca od 45 minuty a Klaus nemá také nejlepší hodnocení svého zaměstnance (ministra).
https://fb.watch/hY2fI6CPtz/

Mira
Mira
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

Pak už zbývá jen nějaký svatý. Nebo snad svatá?

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Mira

Jo toť je otázka.
Sám nevím.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

Bašta Klausovým zaměstnancem ve funkci ministra nikdy nebyl.

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Omlouvám se já bral v úvahu jeho slova: Nemohu se odhodlat, abych někomu dal svůj hlas. Já vím, že řada lidí hledá protestního kandidáta. Zmiňuje kandidáta Baštu a diví se mi, že to také necítím jako protestní hlas rebelující osobě. Nevím. Já jsem ho zažil v jeho ministerských a velvyslaneckých funkcích,“ vysvětlil dále Klaus.… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

V. Klausovi rozumím, taky si nemyslím, že Bašta je vhodný kandidát na prezidenta. Nicméně, z toho panoptika je tím nejmenším zlem. Teprve daleko za ním je osvobozený (aspoň zatím) Babiš, který chce bojovat s Bidenem a Zelenskym proti Putinovi a doufá, že ho ODS konečně vezme na milost. A vůbec nejhorší je trio Nerudová-Pavel-Fischer. Kterýkoliv… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem

KDO CHCE VÍC, NEMÁ NIC
https://pravyprostor.net/?p=154748

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik
Mira
Mira
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Ten váš Vidlák je pro mě zcela nedůvěryhodný, když zcela nesmyslnými výmysly okolo odstřihování energií ztrapnil mnoho lidí, kteří je předávali dál a argumentovali s nimi včetně senátorky Jana Zwyrtek Hamlové a dal tím do rukou ČT a dalším a zbraň o dezinformacích. Napadlo mě, jestli opět do něčeho hází nebo vhodí vidle.

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Mira
Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Mira

Lidem, kteří nezaplatí za elektřinu či plyn dodavatelé samozřejmě energie odstřihnou. Že se tak děje už teď je velmi pravděpodobné. A že toho v budoucnosti bude víc je také zřejmé.

Mira
Mira
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Bylo, nebylo – bohužel. Jestli někoho odstřihnou je je jedna věc, druhá je, že nějaké fair play by se mělo dodržovat, i když je to v politice a politikaření zapomenuté slovo. Vidlák popisoval vymyšlené konkrétní odstřihování a četl jsem po odhalení kvůli tomu na Twitteru a jinde útoky a  urážky na ty, kteří informace převzali. Je… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Mira

To není můj Vidlák čtu ho rád a nikomu ty články nevnucuji tak asi tak aby jsme si rozuměli.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Babiš podle vlastních slov volil po příchodu do Čech až do roku 2010 ODS. Tzn. i Topolánka, Němcovou, Nečase atd. V roce 2013 Babiš volil za prezidenta Schwarzenberga. Babiš dlouho odmítal zrušit naprosto nesmyslné a protiústavní “regulační” poplatky. Babiš se celou dobu podbízel ODS a zejména Fialovi. ODS mu však vždy dala košem. Babiš si vymyslel… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Karle, nedejte na průzkumy. Viděl jste včera rozdíl mezi Generálem a Danuší? To také neodpovídá průzkumům. A týden před tím jak zabodoval Bašta? Opět to neodpovídalo “nestranným průzkumům”.

skeptik
skeptik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Ty tzv volební průzkumy jsou jen propagandou a manipulaci lidí “správným” směrem. Většinou se jim to daří u mladých lidí, kteří se o politiku nezajímají.
A tak se jim podařilo kdysi nabulíkovat aby volili knížete Schwarzenberga s čírem, a ti ubožáci ani netušili, že ve skutečnosti volí Kalouska.

Mira
Mira
před 1 rokem
Odpověď uživateli  skeptik

Mladí jsou vystaveni každodenní jednostranné informační masáži na facebooku většiny médií a bohužel přejímají jejich názory.Mám s tím zkušenosti, jiné informace se k nim nedostanou nebo je odmítají, už jsou vychování k obrazu ČT. Na Twitteru podobně, tam má většinu generace odsuzující každý jiný argument než ten prokoaliční a probruselský, urážkami a dehonestací . Tam je… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Mira
Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Tak to tedy nevím. Od Petra Hájka vím, že Bašta vystoupil na 7 procent. Petr Hájek se optimisticky domnívá, že z těch 7 procent bude zítra odpoledne, až se hlasy spočítají, 14 procent. Nicméně, ani 14 procent nestačí na postup do 2. kola. Daleko větší šanci na postup má tedy Babiš. Ale… Číst vice »

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Je pravda, že i mně se 7 procent zdálo moc. Sice jsem věřil, že by to mohlo stačit na Fischera, ale to byl velký optimismus.

heriot
heriot
před 1 rokem

Tedy pane doktore, napsat že si Babiš” Koupil si důchodce citelným zvýšením důchodů ze společných peněz” to je takový vrchol demagogie, že se rovná i Fialovi. Tak Babiš navýší důchody, pomůže lidem a tím si je koupí. Pan Bašta by byl tedy zásadový, voliče by nekoupil, důchody nenavýšil a nechal je škvařit v chudobě.… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  heriot

Nezlobte se, ale píšete z cesty. Babiš vždy a opakovaně tvrdil, že by nejraději vládnul s ODS. Asociálové jsou mu programově nejblíž. ODS ho nechtěla, proto šel do koalice s ČSSD a s tichým souhlasem KSČM. S ohledem na své levicové partnery zvyšoval důchody, platy učitelů atd. atd. Ale svou podstatou je stále jen ODS, i když v bledě… Číst vice »

heriot
heriot
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Nevím jakou “podstatou” je Babiš, Vy to asi víte, ale nazvat zásadní pomoc občanům, tj. zvýšení důchodů kupováním voličů je výrazivo hodné paní Němcové či Kalouska…
Čiže tentokrát hodně z cesty psal pan doktor David.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  heriot

Když dělám protilidovou politiku a přidávám důchodcům, tak si tenhle nejpočetnější segment společnosti prostě kupuji. Jak jinak vysvětlit ten protimluv?

heriot
heriot
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Protimluv je pane Dvořáku to co jste právě napsal – protilidová politika, když se v rámci pomoci, zvyšují důchody, zruší se DPH na energie, dá se mimořádný příspěvek k důchodům a rodičům… Takovou protilidovou politiku si klidně nechám líbit. Kupováním voličů pak lze nazvat cokoliv co se dělá ku prospěchu lidem. Chápu, že… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  heriot

Dobrá, bylo to v rámci koalice s levicovými stranami, takže Babiš donucen či přitlačen. Ale proč tedy stále prohlašuje, že by nejraději v koalici s asociální ODS? To je jeho pravý naturel.

heriot
heriot
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Tedy nevím, jak souvisí volba Babiše za prezidenta s rozhodnutím současné 108 junty o nákupu zbraní od USA…Vaříte z vody.

heriot
heriot
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Aha, obchodník…Ovšem on je Babiš nyní politik, takže jako politik si dokáže voliče získávat, a to jednáním v jejich prospěch. To je slušný obchod.
Nevím jak jinak by se politika měla dělat a co jiného bych měl od politika čekat…
Určitě ne fantasmagorické sliby o vypsání nových voleb.

cert
cert
před 1 rokem

A umi se i pochvalit, napr: “Za mé vlády zařadilo Rusko Českou republiku na druhé místo seznamu nepřátelských zemí hned po USA, když jsme v Praze rozprášili kvůli Vrběticím celou ruskou rezidenturu a vyhostili přes 100 diplomatů.”

unkas
unkas
před 1 rokem

výborná analýza. Škoda, že někteří čtenáři nejsou schopni nebo kvůli svému egu ochotni pochopit fakta…

skeptik
skeptik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  unkas

Jsou zaslepení ideologií a propagandou a tak “nevhodná” fakta označují za dezinformace.
Je snadnější někoho oklamat, než ho přesvědčit že byl oklamán.

cablik
cablik
před 1 rokem

Tak si jeďte anti Babiš nepomohlo to havloidům kteří mu sebrali vítězství ve volbách podvodem a nepomůže to ani SPD.

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Je vás důstojno snižovat se na úroveň trollů?

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Mě vaše urážky nemohou dojmout fakta jsou fakta a ty neokecáte tak zdař bůh.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Kde je jaká urážka? A kde jste uvedl fakta? To první je vaše vztahovačnost, to druhé jen domněnky a navíc cucané jen z mainstreamu.

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Co to melete ten odkaz není urážka? Já sem napsal že jedete program anti Babiš jako ten mainsteam který já nečtu. Fakta jsem uvedl k činnosti SPD stejně jako k těmto volbám. Kritiku nechcete ale to SPD nezachrání protože nehodlají spolupracovat.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Nejsem člen žádné strany a pro žádnou stranu nepracuji. Není mi ale jasné co jste myslel větou: “…ale to SPD nezachrání protože nehodlají spolupracovat.” Vždyť SPD spolupracuje s celým spektrem opozičních mimoparlamentních stran, s Trikolorou, s D.O.S.T.em atd. atd. atd. Tak o co vám jde, o čem to píšete?!

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Hnutí PRO je pro SPD nepřítel protože cílí na stejné voliče ANO má též voliče jako SPD tak je také Babiš špatný. Pan Raichl řekl že bude spolupracovat s každým kdo to myslí s ČR dobře. Kdyby se před volbami spojili s ANO tak teď nemáme takovou vládu. A čas už není agenda 2030… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Určitě by bylo lepší vláda ANO+SPD než co je hnutí PRO začíná ale stojí za nimi peníze. Fakta jsou že se SPD na poslední volby vykašlala žádná propagace strany kluci z plakátu ani leták do schránky. Fakta jsou že jste se od demonstrací distancovali to mám z článků od lidí z  SPD… Číst vice »

heriot
heriot
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

No, pane doktore, s prominutím , to snad ne ?

Mivyk
Mivyk
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Absolvent University of New York in Prague. To vypovídá za vše.

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Styďte se za takovou reakci.

skeptik
skeptik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Má pravdu pan David. Babiš je jen o malilinko menší zlo než Pavel, Nerudová, Fišer, Hilšer.

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  skeptik

Ano. A bude lepší o maličko horší zlo? Babiš ví, že musí mít spontánní podporu voličů a nezbývá, než jim vycházet vstříc. Pětikolka a její zájemci o úřad nejvyšší vědí, že na voliče se mohou vykašlat. Až budou u moci, nikdo jim jí už nesebere. Tak co by se pak nepobavili třeba, třeba odstřelem protivníka. Ostrými,… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Anonym

Já bych to neriskoval zkoušet, a proto nebudu volit žádné zlo ale pana Baštu.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  skeptik

Konečně slovo chlapa. Žádné “menší zlo”, ale čisté svědomí a ruce!

Jarin G.
Jarin G.
před 1 rokem
Odpověď uživateli  skeptik

Je nás mnohem a mnohem víc na alternativní, vlastenecké frontě (úmyslně neříkám na opoziční scéně, neb ANO není opozice 5kolky, spíš tichý společník) a to nejen skalních SPĎáků jako jsem já i se svojí ženou, kteří podporujeme a budeme volit J. Baštu. A těch osobností i stran, spolků, napříč alternativou, co se přihlásilo k podpoře J. Bašty.… Číst vice »