Izraelský analytik Jakov Kedmi vysvětlil vyplutí celé Černomořské flotily do moře, které vystrašilo Západ

Rusko připravuje nový útok, rozvíjí různé scénáře a současně se zapojuje do dezinformací, aby oklamalo velení Generálního štábu Ozbrojených sil Ukrajiny. Uvedl to představitel vojenské rozvědky Ukrajiny Andrij Jusov. 

Na snímku výsadkový loď Černomořské flotily Pjotr Morgunov při cvičení výsadku

Podle ukrajinské rozvědky Rusko připravuje další invazi na Ukrajinu, přičemž vypracovává několik útočných scénářů najednou. Navíc ruská rozvědka dělá záměrně dezinformace, aby zmátla ukrajinské vedení. Například se mluví o možném přistání v Oděse. I když je to momentálně nereálný scénář, nutí nás to v tomto směru držet síly, protože není třeba nic vyloučit. Nebo Bělorusko, z jehož území již proběhl útok na Kyjev, i tady není všechno tak jednoduché, jak se zdá.

Analytici, naši i mezinárodní, mají právo analyzovat různé scénáře. Protože scénáře a směr útoku nemusí být stejné. A nepřítel připravuje různé scénáře. A zčásti se angažuje zejména v dezinformacích, zaměstnává nás pomocí různých nástrojů, aby nás dezorientoval – řekl. I Hlavní zpravodajské ředitelství Ministerstva obrany Ukrajiny je přesvědčeno, že Rusko neopustí plány na další ofenzívu, a proto vyzývá své západní sponzory, aby Ukrajinu co nejvíce podpořili dodávkami zbraní.

Potřebujeme více podpory, více zbraní, více sankcí. A, samozřejmě, připravit se na další deokupaci ukrajinských území, vítězství a osvobození Ukrajiny od útočníků. Věřte mi, Ukrajina pracuje na všech těchto scénářích – dodal zástupce rozvědky.

Novináři z publikace Strana.UA věří, že Ozbrojené síly RF budou působit v Záporožském směru.

Experti jejich názor podporují prohlášením pověřeného šéfa Záporožské oblasti Jevgenije Balického, že ruští vojáci mohou v tomto směru začít ofenzívu na jaře.

Ukrajinské vydání navíc odkazuje také na poselství velení Ozbrojených sil Ukrajiny, které hovoří o posílení jednotek Ozbrojených sil RF na Záporožském směru. V Kyjevě věří, že ruské jednotky se připravují na odražení útoku ozbrojených sil Ukrajiny a přechod do protiofenzivy. Američtí experti z Institutu for the Study of War mezitím považují sever Donbasu za nejpravděpodobnější směr budoucí ofenzívy ozbrojených sil RF. Nevylučují však možnost, že ruská armáda přejde do protiofenzivy na kterémkoli úseku fronty, kde se ozbrojené síly Ukrajiny pokusí přejít do útoku.

Novinář Anatolij Šarij zároveň udělal dost „záhadnou“ předpověď. Ve svém kanálu TG napsal, že brzy přijdou z fronty „neočekávané zprávy“, po kterých by se podle jeho názoru zapomnělo na ztrátu ozbrojených sil v Soledaru. Později napsal, že nad Sevastopolem již bylo sestřeleno několik ukrajinských bezpilotních letadel. Podle něj to může naznačovat přípravu rozsáhlého leteckého útoku, ke kterému by mohlo dojít v jeden z těchto dní. Pravděpodobně to bylo o této „novince“, kterou napsal výše. Je však možná i jiná možnost s ještě výraznějším vítězstvím ruských vojsk, proti kterému Soledar ustoupí do pozadí. Nakonec je zde ještě jeden směr pravděpodobné ofenzívy Ozbrojených sil RF – sever Ukrajiny – z Běloruska. V Kyjevě popírají takový scénář, ale aktivně budují opevnění v Rivně a Kyjevě.

Vojenský expert a politolog Jakov Kedmi na kanálu YouTube „Alexander Waldman Neutral Zone“ uvedl, že Západ se obává skutečnosti, že Černomořská flotila vyplula na moře. Analytici podle něj naznačují, že to může naznačovat touhu ruského velení využít ruské Černomořské flotily ve speciální operaci na Ukrajině.

„Chci vám připomenout, že ponorky a lodě krátkého dosahu, hlídkové čluny a korvety mají mimo jiné rakety Kaliber,“ dodal expert. Když poznamenal, že uvolnění flotily na moře může přímo souviset se jmenováním Valerije Gerasimova do funkce velitele sil speciální operace. Má možnost použít jakoukoli potřebnou jednotku.

„Vyražení všech lodí s „Kalibry“ na moře může znamenat dvě věci paralelně. Jednou je příprava na silný úder proti Ukrajině, druhou je, že do tohoto rámce, jelikož této operaci velí náčelník generálního štábu, může být zapojena i jemu podřízená Černomořská flotila. Všechno směřuje k jedné věci: začátku nejsilnější ofenzívy na Ukrajině,“ usoudil politolog.

Maroš Šolc, zdroj: Armádny magazín Sk

4.3 7 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

To jsem blázen. Podle ČT naše zbraně postupují vítězně vpřed a najednou Rusové útočí. A chudák banderovec neví odkud přijde největší rána. A přitom přeci na jaře má být přehlídka banderovců na Rudém náměstí. Že by stejná jako defilé Němců před mauzoleem v pětařtyřicátém ?

vaclav
vaclav
před 1 rokem

Osobně si myslím, že vyplutí na moře je jedna z obran proti účinným úderům na seskupení lodí v přístavu . Pohybující se lodi jsou hůře napadnutelné.

standa
standa
před 1 rokem

Je nutností skončit válku odzbrojením Ukrajiny co nejdříve. Velká ofenziva, jako u Ukrajina a NATO čeká jistě bude a ukrofašisti spolu s NATO ji nezabrání. Bude válka skončena v 06/2023 ?

cablik
cablik
před 1 rokem

Víc se musí bát ponorek které mají torpéda Poseidon pokud je Černomořská flotila v akci tak se určitě něco semele.

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem

Kedmi: Dávat rovnítko mezi bitvy v Soledaru a bitvu o Stalingrad je nesmysl
15-01-2023, 18:16

Первоисточник публикации: https://politikus.info/video/149309-kedmi-priravnivat-boi-v-soledare-k-stalingradskoy-bitve-nonsens.html
Politikus.info