„Velel jsem mu. Usekněte mi ruku, nezvolím ho.” Pavlův nadřízený vykládá

Vadí mi, jak se ke kampani postavil a to, že v mnohých případech nemluvil pravdu. Mlží a má strach, aby to na něj neprasklo. Tak se o horkém kandidátovi na post prezidenta Petru Pavlovi vyjadřuje ze sídla Evropského parlamentu ve Štrasburku někdejší velitel Společných sil Armády České republiky, tedy bývalý Pavlův nadřízený, a současný europoslanec generál Hynek Blaško.

Překvapily vás výsledky prvního kola prezidentských voleb?

Ne. Předpokládal jsem, že to tak dopadne.

Petr Pavel s vámi sloužil jak v Československé lidové armádě (ČSLA), tak i v Armádě České republiky (AČR). Jak ho vnímáte?

Určitou chvíli byl dokonce mým podřízeným. Podle hodnocení, které jsem o něm slyšel, nebyl mezi kolegy moc oblíbený. Nyní se, pravda, prezentuje jinak.

Proč tak mlží a uvádí rozporuplné informace o své minulosti v ČSLA?

Je to nový mejkap. Místy bludy, které mu neznalý člověk spolyká. Řekne si, to je borec a kabrňák, ale opak je pravdou. My, co o tom něco víme, mu to nežerem.

Myslíte si, že mu komunistická minulost může u voličů uškodit?

Pochybuji. Máme třicet let po revoluci. Spousta z nás byla v KSČ, já tam byl taky. I když třeba každý za jiným účelem. Nicméně si myslím, že zdůrazňování  bolševické minulosti se už dnes míjí účinkem. Všechno už je to passé.

Samozřejmě že někteří lidé s tím stále operují. Je to jejich problém. Mají na to právo. Je demokracie a nikdo jim ten názor brát nebude.

V druhém kole prezidentských voleb se tedy utkají Andrej Babiš a Petr Pavel. Koho podporujete?

Přestože mám vůči panu Babišovi některé výhrady, tak ho podporuji. Chci, aby vyhrál volby.

Některým vadí jeho slovenský původ a komolení češtiny. Vám ne?

Kdysi jsme byli Československo. Znám spousty Slováků, kteří pracovali za bolševika v Česku a na Moravě, přičemž tady spousta z nich zůstala. Totéž se stalo s Čechy na Slovensku. Byli jsme jedna republika a proč z toho chce dnes někdo dělat problém? Žádný to není.

Babiš dostal české občanství, tak co. Já na tom byl podobně. Můj otec sloužil v Česku, zůstal tady a já po něm získal české občanství, přestože jsem padesátiprocentní Slovák.

Proč se tak ostře vymezujete proti bývalému kolegovi z armády?

Vím, kdo je pan Pavel, a co je zač. I kdybyste mě na mučidla natáhli a ruku mi utli, tak mu to stejně nehodím. Tak se věci mají, a tak to bude. To, že z části národa dělá pitomce, to nejspíš patří k tomu klání.

Vadí mi, jak se ke kampani postavil a to, že v mnohých případech nemluvil pravdu. Mlží a má strach, aby to na něj neprasklo. Tak k čemu je nám takový prezident?

Babiš má zkušenosti ze zahraniční politiky a žil leta v zahraničí. Zná se s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem. Má dveře otevřené všude po Evropě. Pavel na tom tak dobře není. Má jednoznačná volba je tedy Babiš.

Zdroj

5 4 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Georg
Georg
před 1 rokem

Já vím, že je to naprosto marginální a dnes je to již skoro jedno. Ale připomínám p.Blaškovi, že tady žádná strana “bolševiků” nebyla. No nakonec můžeme zesměšnit všechno. Není to ale podstatné, vždyť o úřad prezidenta se utkají dva bývalí členové KSČ. Nebo to je podstatné, jak kdy. Někdy ano někdy ne,… Číst vice »

vachav
vachav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Georg

Souhlasím-měl jsem o tomto pánovi lepší mínění.Strana bolševiků zanikla v r.1924 v Sovětském svazu a u nás nikdy žadní “bolševici “nebyli.To slovo stále pejorativně používá mnoho jednoduchých a nevzdělaných lidí k osočování.To marginalizování komunistické minulosti se mi taktéž nezdá.A co se týče Babiše a jeho “otevřených dveří”?Mám v živé paměti ,jak ohýbal hřbet v bílé chatrči a v Bruselu! A jeho výrok roztřeseným… Číst vice »

Georg
Georg
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vachav

A jak se i říká, pravda nebo lépe pravdivost té či oné události, úkáže čas a samotná praxe. Myslím si, že uplynulo dosti času, aby “naše” tajné služby dodali orgánům činným v trestním řízení a ti pak soudům, dostatečné a jasné důkazy o tom, kdo spáchal ony Vrbětice. Nebudu rozvádět, ale jistě si všichni, kdo o tom něco… Číst vice »

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Georg

Hernajs,po dlouhé době něco co stojí za to.
Tyhle věci rád čtu. Nepíšou je totiž volové ale slušní lidé.
Děkuji Georg.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem

Pane generále vemte to do ruky a ukažte, že generálové nepotřebují být voleni prezidenty. Podpoří vás npor. v záloze Kutnohorsky. Vždyť teď už je to jedno! Horší to snad už být nemůže! A nebo jo?

cablik
cablik
před 1 rokem

METODA CUKRU A BIČE
https://pravyprostor.net/?p=155129

cablik
cablik
před 1 rokem

Dobře pan generál Blažko pan Pavel si hraje na velkého machra prý nám to po volbách ukáže že jsme ho z „venkova” nechtěli volit.