Nefinancovat válku na úkor bezbranných lidí

Zdá se, že vládu Petra Fialy už chválí pouze sám premiér a ministři koaličních stran, ze všech jiných směrů zaznívá kritika jejích nekompetentních kroků, které škodí občanům této země.Důkazem je i shoda dvou bývalých ministrů, každého z jiného politického spektra, kteří vystoupili na CNN Prima News. Byli to ministr za ODS Vlastimil Tlustý a za ČSSD Zdeněk Škromach.

Gustav Svoboda
Gustav Svoboda

Zdeněk Škromach z televizní obrazovky sděloval: “Vláda, která si dovolí financovat válku cizímu státu musí mít na valorizaci důchodů, tedy peníze pro důchodce dle valorizačního schéma tak, jak platí.

Inflace vládě přináší velké zisky do rozpočtu. Důchodcům by při nižší valorizaci, než je inflace, snižovala vláda životni úroveň”.

“Vláda by tak tady podvedla voliče. Neměla v programovém prohlášení žádné snižování sociální úrovně důchodců”.

Vlastimil Tlustý řekl doslova: “Je to vláda národní katastrofy a už se jen směju, jak je premiér neschopný a nekompetentní”. Dále bývalý ministr financí uvedl: “Poměr mezi průměrnou mzdou a důchody stále klesá, protože průměrná mzda za poslední léta skokově narostla. Je to až skandální, že chce vláda snížit valorizační schéma a to tak, jako je skandální celá tato vláda “národní katastrofy”, a dodal k tomu … „vládnou nám zoufalci.”

Tlustý i Škromach dodali, že sníženi důchodů a poškození důchodců současným plánovaným snížením, by důchody a důchodce poškodilo jednou a už navždy.

Vláda by měla řešit především inflaci a nesnižovat životní úroveň důchodců a neměla by financovat cizí válku na úkor těchto bezbranných lidí.

 

Autor: Gustav Svoboda, zdroj: Vaše věc

3.7 3 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Georg
Georg
před 1 rokem

Pan Škromach to řekl bez obalu a na tvrdo, pokud má vláda peníze na financování “cizí” války, musí mít peníze i pro svoje důchodce. Ale to samozřejmě nemá, podpora “fašistické” vlády na Ukrajině je cizí úkol, na náš účet. Že nám vláda lže to je fakt, ale slyšeli jste o tom, že Fiala… Číst vice »

Georg
Georg
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Georg

Pokrač.: Prostě a jednoduše musí si projít hlavně “sociální zkušeností” a ta se nebude týkat pouze finančních problémů. Půjde i o mnohem závažnější otázky života této společnosti. Dojde k tomu určitě, jestliže současné “liberální” politické síly, budou pokračovat v podpoře války na Ukrajině a stávající politice. Výstrahou nechť je to, jak bylo Maďarsko “donuceno” změnit svoje postoje… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Georg

Co to plácáš za nesmysly, proč mluvíš jako “MY” !!!! Nikoho z těch co jmenuješ jsem nevolil – nejsem slaboduchý.

Georg
Georg
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vaclav

Proč slabochudý, ale stačí pozorně číst text a pochopit jeho sdělení, význam. Já jsem je také nevolil, což z textu také vyplývá.

skeptik
skeptik
před 1 rokem

To se ani nedá nazvat, že nám vládnou, když na prvním místě mají Ukrajinu a řídí se instrukcemi z USA.
Je to banda vlastizrádců!

reproduktor
reproduktor
před 1 rokem
Odpověď uživateli  skeptik

A tsk to bude. Opozice se mele mezi sebou a jen kecy. Když se sejde 100 000 lidi, tak z toho těží pitomci a vláda.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  skeptik

Ukrajinci se v naší zemi časem stanou destabilizačním faktorem a za naší pomoc se odmění chaosem a napomůžou rozkladu naší země. Ovládnou stavebnictví, zdravotnictví… a mafiánské gangy nám ovládnou celou naší společnost. Je třeba přemýšlet o deportaci Ukrajinců z oblastí, kde se neválčí, dokud je ještě čas, nebo jim krom pobytu budeme dělat ještě na důchody…

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem

Konstatování pěkné, leč stále jen konstatování. Vláda si to udělá, jak bude chtít a bezzubá opozice jen kráká hodiny ve sněmovně a na všech sociálních sítích to krákání neustále prezentuje, namísto toho, aby začala pro seniory opravdu něco dělat. Takové to, nikdo vám nemůže dát tolik, co já vám můžu slíbit- s tím… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem tomaskova
danny
danny
před 1 rokem
Odpověď uživateli  tomaskova

Pan Matek Benda to sdělil národu jasně nedvojsmyslně: “Můžete si protestovat jak chcete, ale my máme 108 hlasů ve Sněmovně”. A ten ví o čem mluví, protože v ní sedí už 30 let. Neustále vznikají nové “opoziční” subjekty, jako nástroj nových nebo recyklovaných zneuznaných politiků (naposledy se nechal slyšet pan Paroubek, že to… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

No ten Bendův klan už asi bude hlasovat o rodové právo . Od narození už členem vlády

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem

Ano, národ měl být potrestán, že tyto zhovadilce volil! Ale až tak moc si to nezasloužil i při té zpackané volbě. Tady jde o existencí o holé životy nás všech! A to fakt není sranda. Humanitární (tu pravou) pomoc pro Ukrajinu bych toleroval ale tanky, kanóny, munici proč? A ještě zadarmo, je to vůbec kapitalistické? Jsme… Číst vice »