Bude jenom na zabíjení?

Po „okradení“ důchodců jsou na řadě další skupiny a profese (nepedagogičtí pracovníci, sociální služby, poštovní úřady a další).

Modus operandi je stejný: Hrubé porušení programového prohlášení a postupné obírání těch nejzranitelnějších a nejslabších. Také likvidování občanské vybavenosti – pošt, školek, drobných obchodů a provozoven – k blahobytu nepovede. Všechny tyto akce jsou „dělány“ naprosto nelogicky, neodborně a utajeně. A domnívám se, že i protizákonně.

Ale to víte, nejsou peníze.

Měli bychom ale upřesnit, že peníze jsou. Je jich však méně a hlavně nejsou využity či určeny pro blaho našich obyvatel. Stát neřeší podfinancování vysokoškolských pedagogů ani dalších profesí, ale jako jedna z nemnoha zemí se zákonem zavazujeme posílat na obranu minimálně 2 % HDP.

Na vzdělání jde přitom asi 0,7 % HDP. Je to k nevíře. Jedním z listopadových požadavků přitom bylo právě zvýšení rozpočtu pro školství a kulturu. V situaci, ve které hrozí nemalé problémy vyplývající z nevídaného deficitu způsobeného nekompetentností vedoucí garnitury, zvýšíme skokově výdaje na obranu.

Mám silné pochybnosti o tom, že naše ministerstvo obrany je schopno případné letošní navýšení rozpočtu kvalifikovaně využít, a myslím, že se jedná o jeden z dalších iracionálních kroků nenapodobitelné ministryně Černochové a dalších, co rádi mluví o válce. Ocitáme se v situaci, kdy se česká vláda naprosto odcizila lidem a jejich potřebám a vládnoucí garnitura rezignovala na svoji úlohu a zodpovědnost.

Už nejde o to, že se nám povede hůře, ale o naprostou ztrátu pudu sebezáchovy.

 

Autor: , zdroj: Ousidermedia

4.7 6 hlasy
Hodnocení článku
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Čiňme vše proto, aby, až tato vláda přestane vládnout, vedly její první kroky do vazební věznice.

JK
JK
před 1 rokem

Pro zhodnocení racionality je nutné znát záměr. Jsem přesvědčen, že současná koloniální správa má dobrý důvod považovat své činy za racionální.

cablik
cablik
před 1 rokem

Oni na nic nerezignovali před volbami prohlašovali že budou sloužit západu do roztrhání těla. Teď to je na těch okradených aby je poslali k čertu.

danny
danny
před 1 rokem

Bratr Jan vynechal ty, na které to dopadne sice zprostředkovaně, ale o to tvrději: na mladé. Zejména na ty, kteří vstupují, nebo budou vstupovat do samostatného života. NERV pracuje neúnavně a hledá! A jak je jeho podstatou, tak zejména v sociální oblasti: likvidace veškerých přilepšení (slovo “výhoda” mi přijde příliš nadnesené) jako je sleva… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Programové prohlášení a tlupa primitivů? Někdo jim někde něco opsal a oni sami neví co to je. Zajímavější byly předvolební besedy se stejně tupými “novináři, či redaktory”. Tam jsme se dozvěděli co ti nýmandi snídají, jestli mají rádi zvířátka, od některých jaká je nejvyšší hora ČR (někteří to nezvládli), proto raději bystrý novinář… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

Mikeši, vedle naší party v hospodě si sedli ke stolu mladí kluci a holky. Pravda, pili nealko a kafe. Nemluvili, čuměli do telefonů. A asi měli mlčet pořád. Kdosi začal o politice. Názory? Fiala nás z toho svrabu vyvede, Ševčík by nás zase převed k Rusům, cenzura je nutná, názor na důchodce jsem se nedozvěděl, protože jsme… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Jedinou útěchou nám budiž, že my staří to nějak doklepeme postaru, ale mladí v tom budou žít po zbytek života. Je otázkou, zda jim to bude vůbec vadit?

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Vím, je to strašné. Stačilo by se zeptat – proč by nás měl z něčeho vyváděl ten, kdo nás tam zavedl. Ale také vím, že je to zbytečné, respektive ještě horší než píšete. Dokonce když chci omladině ukázat na internetu, že je něco přesně opačně – odpověď : “já to nechci… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

Omladina se probudí až kolem sebe uvidí hromady mrtvol. Převezmou zodpovědnost? Těžko. Možná, že se zmůžou na Co bláznite, vždyť jsou tady lidi! Ale to už nebude tak ,, humorné” jak u Švejka…