Rakousko zaútočilo na akademické svobody vysokých škol! Jsme v protektorátu? Je Erste (Česká spořitelna) zahraniční agent?

A pak se Česká spořitelna potichoučku stala rakouskou spořitelnou, ale s klamavým názvem “Česká spořitelna”, která sponzoruje protičeské, pochybné projekty, různé protičeské Konspirátory.sk ze Slovenska, cenzuruje české svobody a nyní dokonce akademické svobody!

Avatar
Petr Pokorný

Rakouská banka Erste, která podvodně stále užívá název Česká spořitelna, a přitom posílá desítky miliard ročně do Rakouska z peněz, o které obírá české občany, si dokonce vyhradila právo, které rektory a děkany má česká vysoká škola (VŠE) vyhodit a které má schválit! Neuvěřitelná drzost a zločin!

Je v Rakousku normální, aby si banka diktovala, kdo je ekonomický odborník a pokud univerzita neposlechne, začne ji vydírat? Kam až jsme došli, že darebáci z cizího státu určují složení českých vysokých škol?

Jan Opletal, student Lékařské fakulty Karlovy univerzity, byl smrtelně zraněn během protinacistické demonstrace 28. října 1939.

Při památce zavražděného Jana Opletala se skutečně nechá naše Vysoká škla ekonomická vydírat rakouskou spořitelnou?

Odvolejte Ševčíka a budeme vás dál sponzorovat, vzkázala drze VŠE rakouská Česká spořitelna

Na svém Twitteru banka vyjádřila plnou podporu rektorovi univerzity Petru Dvořákovi, který se snaží Ševčíka z funkce odvolat. Pokud se tak skutečně stane, bude banka dál studijní programy univerzity podporovat!!

Adolf Hitler, Rakušan, se stal až v roce 1932 Němcem, neboli teprve ve svých 43 létech.

Není čas zestátnit rakouskou spořitelnu a vrátit ji do českých rukou, když stejně jako Adolf Hitler původem z Rakouska, (20. dubna 1889, Braunau am Inn, Rakousko) nechal zavřít české vysoké školy, vyhrožuje i rakouská spořitelna a zasahuje do akademických svobod? Sice ne zavřením, ale vydíráním!

Někdo namítne, že banka si může sponzorovat, koho chce. NEMŮŽE!

Je jasné, že sponzorovat třeba úklid Prahy, zeleň ve městech a podobné “bohulibé” projekty je něco jiného, než sponzorovat třeba Hitlerovu nadaci Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, NSDAP, též označovanou jako nacistická strana. (Toto je polopatický příklad, nikoliv, že by se to dělo, ale pouze jasný argument, proč nesmí zasahovat banka do svobod cizí země sponzorinkem natož do vysokoškolských akademických svobod sousední země a určovat, kdo bude rektorem, děkanem a jak mají povinnost hlasovat!

V USA by taková banka byla okamžitě zavřena a strůjci tohoto zasahování zatčeni! Takže tam je totalita? (Rusko nedávno udělalo podobný zákon o “zahraničních agentech”.)

Komparace zákonů o zahraničních agentech

Případ USA a RF*Foreign Agents Laws Comparison: Case Study of USA and RF

(zkráceno)

Miroslava Pavlíková, Miroslav Mareš

Zahraniční vedení je v zákoně FARA definovánojako vláda cizího státu, politická strana cizího státu, fyzická osoba s bydlištěm v zahra-ničí nebo jakákoliv zahraniční podnikatelská entita, partnerství, společenství, korporacenebo politická organizace36. Výraz „agent of foreign principal” tedy agent zahraničního vedení nebo zmocněnec zahraničního vedení označuje jakoukoliv osobu, která jedná nebo se zapojuje do jednání jako zástupce pro vztahy s veřejností, veřejný agent nebo jako agent,služba, reprezentant či advokát zahraničního vedení nebo jakákoliv domácí organizacepodléhající přímo či nepřímo pokynům zahraničního vedení. Subjekt označený jako agent zahraničního vedení se přímo nebo prostřednictvím jiné osoby zapojuje do politických aktivit v USA v zájmu zahraničního zmocnitele, jedná jako poradce pro vztahy s veřejností či operuje s financemi při sledování zájmů zahraničního vedení.

Předkládaná práce srovnala dva případy zemí, které mají ve svém právním řádu zákon o tzv. zahraničních agentech, a to Ruskou federaci a Spojené státy americké, které byly vybrány jako nejvíce se hodící případy k přístupu „the most different”. Cílem bylo poukázat na využití takovéto právní úpravy pro politický boj nedemokratickým režimem. Případy byly představeny jak z hlediska jejich vzniku a vývoje, tak z hlediska jejich současného výkladu a praktické aplikace. Již základní popis upozornil na významné rozdíly mezi oběma zákonnými úpravami. Důležitý pojem politické aktivity, který v této podobě existuje v ruském zákoně, může být chápán v konkrétních případech odlišně a silně v závislosti na kontextu. Ruský zákon No 102766-6 je aplikovatelný prakticky na jakýkoliv subjekt, který by mohl ohrožovat politické rozhodování a současný politický režim.

Nutno však ještě dodat, že účel obou zákonů zamýšlený daným režimem je sice odlišný, nicméně jako nástroj jsou podobné, neboť každé takové opatření může být při odstranění liberálních (dnes nikdo neví, co slovo liberální znamená)  pojistek zneužito.

 Největší banka podle počtu klientů byla až do roku 2000 skutečně česká. Pak ji postupně ovládla rakouská skupina Erste Bank AG. Přes 60 % v Erste patří institucionálním investorům, z regionálního pohledu mají největší podíl rakouští akcionáři (přes 32 %) – údaje jsou z března 2023. Významný podíl v Erste Group mají regionální rakouské spořitelny, respektive nadace!

Takže Rakousko může vydírat sponzoringem kohokoliv?

Víte, co udělala Česká spořitelna po roce 2000, aby padla do správných rukou?

Politické strany nemohou počítat s tím, že by ohlášené sponzorské dary od České spořitelny strhly zájem ostatních velkých bank o předvolební sponzoring. Česká spořitelna minulý týden oznámila, že ODS, ČSSD a Koalici obdaruje po 2,5 milionech korun na letošní volební kampaň.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/podniky/sporitelna-zustane-ve-sponzoringu-samotna.A020326_222712_ekoakcie_was

A pak se Česká spořitelna potichoučku stala rakouskou spořitelnou, ale s klamavým názvem “Česká spořitelna”, která sponzoruje protičeské, pochybné projekty, různé protičeské Konspirátory.sk ze Slovenska, cenzuruje české svobody a nyní dokonce akademické svobody!

Takže vydírání přes peníze? Co na to říká rakouská vláda, že rakouská spořitelna, záhadně zprivatizované do nějakých prapodivných rakouských nadací a Erste se vměšuje do záležitostí cizí země?

Právě pro tyto zásahy (jako v USA – pro pochybné vztahy s veřejností či operuje s financemi při sledování zájmů zahraničního vedení) by měla být rakouské spořitelně odebrána licence, až se vrátí skutečná česká vláda!

*

Informace o autorovi Petr Pokorný, zdroj: Skrytá pravda

4.3 6 hlasy
Hodnocení článku
25 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Došli jsme přímo na Západ, bohužel. Je proto nejvyšší čas udělat čelem vzad a vydat se východním směrem, k nám domů, do střední Evropy.

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem

Dnešní svět s „Yuriy Podolyakem“ Přeposláno z  Rezident ⚡️⚡️ ⚡️ Zdroj z prezidentské kanceláře uvedl, že na schůzce s Andrzejem Dudou se Vladimír Zelenskij dohodl na formátu Varšavské unie mezi Ukrajinou a Polskem, která bude formalizována ve formě konfederace obou zemí. Kancelář prezidenta se shodla na několika návrzích nadcházející unie a především na jednotném politicko-vojenském mechanismu pro obnovený stát. … Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Ludvik
Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Ludvik

To se mi nezdá. Takový krok by zničil i Polsko a uspíšil zároveň 3. světovou válku.

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Souhlasím, ale ve světě, kdy “tonoucí se stébla chytá”, může být zřejmě možné vše. I tato forma “Mezimoří”, uvidíme…

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem

Opravdu Rakousko (!) zaútočilo na naše akademické svobody? Nevím, jak je Česká spořitelna napojena na rakouský stát ale nic moc to asi nebude. Nezlobte se ale už vidím překrucování všude…

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Titulky musí čtenáře zaujmout, to je v médiích normální.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Pavel 1964

Pavle vím, ale tohle se mi zdá vůči Rakousku býti trochu tvrdé. P. S. Navíc mám Rakousko rád a ani mě nevadí, že stále odebírá z Ruska suroviny, co my jsme si zakázali…

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Vy nečtete noviny, články na webu, ap? Co někoho zajímá, že je to tvrdé. Já to přece neobhajuji, já jen naznačuji, že NR převzala článek i s titulkem a tím se trochu přiblížila k běžné praxi.

vaclav
vaclav
před 1 rokem

Jo to je jeden ze všech podlých skutků privatizace pana Klause. FUJ.

Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Je to samozřejmě šílené, ale je také pravda, že nepřítel to bude zkoušet pořád. A je na nás, jak se k tomu budeme stavět. Komu je všechno jedno, toho jednou čeká boj a kdo nebojuje, nevyhrává !

cablik
cablik
před 1 rokem

Ruská “Dýka” zasiahla “tieňové veliteľstvo” NATO
https://zvedavec.news/komentare/2023/04/9608-ruska-dyka-zasiahla-tienove-velitelstvo-nato.htm

cablik
cablik
před 1 rokem

Vítejte v korporátním fašismu článek jsem četl kde vyhrožují když neodvolají Ševčíka tak je přestanou sponzorovat.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem

Myslím, že kolem sponzorování VŠE Českou spořitelnou je to už srovnáno. Hodili to na jedince, který k jakému koliv prohlášení o sponzoringu ČS neměl oprávnění. Spořitelna o žádném blokování sponzorování VŠE v oficiálním prohlášení nepíše. Jinak, je Prazdroj, Kozel, Staropramen… české pivo? Vždy se podívám kdo je majitel. U mě je český výrobek český ten,… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

To je dobře, že se to vysvětlilo. ČS to mohlo zničit

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

To jako, že by lidé vyzvedli úspory a šli k FIO?

spartak
spartak
před 1 rokem

Přichází skutečný a agresivní kapitalismus a kdo za to může? Zvratky v roce 1989. Proč Klaus neponechal v českých rukách tzv.základní kámen republiky?Pouze ČEZ je velmi velmi málo! V dnešní době můžeme znovu sledovat politiku ODS,nic se nezměnilo.Klaus také nechal vše na čarovných ručičkách trhu jak současná ODS .

JK
JK
před 1 rokem
Odpověď uživateli  spartak

Proč Klaus(a Zeman) neponechal v českých rukách tzv.základní kámen republiky? Protože jsme se po plyši stali dobytým územím a oni lokajové dobyvatelů. Přesto však oni nejsou primárními viníky. Viníci jsou především spoluobčané, kteří páchání jejich protinárodních zločinů opakovaně posvěcovali. Mnohdy s frenetickým jásotem. Jsme vážně národ, který přežil až dosud patrně jen souhrou náhod, proti… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

A přitom stačí tak málo. Domluvit se, zrušit v “České” spořitelně účty a přestat ji tím sponzorovat – všichni.

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

A kam – když všechny banky vlastní stejné nikoliv pro české společnosti. To je jako koupit si české auto, české boty, český textil aj. Jsme vydrancovaní a ani voda a vzduch už není naše.

Franta Jetel
Franta Jetel
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vaclav

Je spousta bank, třeba já jsem z čs odešel hned jak se objevila mBank. Teď jsem sice jinde, ale chce to trochu obětovat čas. Rozhodně nebudu podporovat nějaké svině co jdou proti mně.

reproduktor
reproduktor
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vaclav

K tomu jen malo. Ma žena mela účet u Sberbanky a naprostá spokojenos i ještě dnes vzpomínáme. Před tím Česká sp., Komercka, Money. Tyhle banky katastrofa. Malý tip, air bank, fio.
Hlavně, že de smejeme Polákům a Maďarům. Všechny vlady ODS dopustily drancovani a ten idiot Fiala v tom pokračuje.

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem reproduktor