Rakousko zaútočilo na akademické svobody vysokých škol! Jsme v protektorátu? Je Erste (Česká spořitelna) zahraniční agent?

A pak se Česká spořitelna potichoučku stala rakouskou spořitelnou, ale s klamavým názvem “Česká spořitelna”, která sponzoruje protičeské, pochybné projekty, různé protičeské Konspirátory.sk ze Slovenska, cenzuruje české svobody a nyní dokonce akademické svobody!

Avatar
Petr Pokorný

Rakouská banka Erste, která podvodně stále užívá název Česká spořitelna, a přitom posílá desítky miliard ročně do Rakouska z peněz, o které obírá české občany, si dokonce vyhradila právo, které rektory a děkany má česká vysoká škola (VŠE) vyhodit a které má schválit! Neuvěřitelná drzost a zločin!

Je v Rakousku normální, aby si banka diktovala, kdo je ekonomický odborník a pokud univerzita neposlechne, začne ji vydírat? Kam až jsme došli, že darebáci z cizího státu určují složení českých vysokých škol?

Jan Opletal, student Lékařské fakulty Karlovy univerzity, byl smrtelně zraněn během protinacistické demonstrace 28. října 1939.

Při památce zavražděného Jana Opletala se skutečně nechá naše Vysoká škla ekonomická vydírat rakouskou spořitelnou?

Odvolejte Ševčíka a budeme vás dál sponzorovat, vzkázala drze VŠE rakouská Česká spořitelna

Na svém Twitteru banka vyjádřila plnou podporu rektorovi univerzity Petru Dvořákovi, který se snaží Ševčíka z funkce odvolat. Pokud se tak skutečně stane, bude banka dál studijní programy univerzity podporovat!!

Adolf Hitler, Rakušan, se stal až v roce 1932 Němcem, neboli teprve ve svých 43 létech.

Není čas zestátnit rakouskou spořitelnu a vrátit ji do českých rukou, když stejně jako Adolf Hitler původem z Rakouska, (20. dubna 1889, Braunau am Inn, Rakousko) nechal zavřít české vysoké školy, vyhrožuje i rakouská spořitelna a zasahuje do akademických svobod? Sice ne zavřením, ale vydíráním!

Někdo namítne, že banka si může sponzorovat, koho chce. NEMŮŽE!

Je jasné, že sponzorovat třeba úklid Prahy, zeleň ve městech a podobné “bohulibé” projekty je něco jiného, než sponzorovat třeba Hitlerovu nadaci Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, NSDAP, též označovanou jako nacistická strana. (Toto je polopatický příklad, nikoliv, že by se to dělo, ale pouze jasný argument, proč nesmí zasahovat banka do svobod cizí země sponzorinkem natož do vysokoškolských akademických svobod sousední země a určovat, kdo bude rektorem, děkanem a jak mají povinnost hlasovat!

V USA by taková banka byla okamžitě zavřena a strůjci tohoto zasahování zatčeni! Takže tam je totalita? (Rusko nedávno udělalo podobný zákon o “zahraničních agentech”.)

Komparace zákonů o zahraničních agentech

Případ USA a RF*Foreign Agents Laws Comparison: Case Study of USA and RF

(zkráceno)

Miroslava Pavlíková, Miroslav Mareš

Zahraniční vedení je v zákoně FARA definovánojako vláda cizího státu, politická strana cizího státu, fyzická osoba s bydlištěm v zahra-ničí nebo jakákoliv zahraniční podnikatelská entita, partnerství, společenství, korporacenebo politická organizace36. Výraz „agent of foreign principal” tedy agent zahraničního vedení nebo zmocněnec zahraničního vedení označuje jakoukoliv osobu, která jedná nebo se zapojuje do jednání jako zástupce pro vztahy s veřejností, veřejný agent nebo jako agent,služba, reprezentant či advokát zahraničního vedení nebo jakákoliv domácí organizacepodléhající přímo či nepřímo pokynům zahraničního vedení. Subjekt označený jako agent zahraničního vedení se přímo nebo prostřednictvím jiné osoby zapojuje do politických aktivit v USA v zájmu zahraničního zmocnitele, jedná jako poradce pro vztahy s veřejností či operuje s financemi při sledování zájmů zahraničního vedení.

Předkládaná práce srovnala dva případy zemí, které mají ve svém právním řádu zákon o tzv. zahraničních agentech, a to Ruskou federaci a Spojené státy americké, které byly vybrány jako nejvíce se hodící případy k přístupu „the most different”. Cílem bylo poukázat na využití takovéto právní úpravy pro politický boj nedemokratickým režimem. Případy byly představeny jak z hlediska jejich vzniku a vývoje, tak z hlediska jejich současného výkladu a praktické aplikace. Již základní popis upozornil na významné rozdíly mezi oběma zákonnými úpravami. Důležitý pojem politické aktivity, který v této podobě existuje v ruském zákoně, může být chápán v konkrétních případech odlišně a silně v závislosti na kontextu. Ruský zákon No 102766-6 je aplikovatelný prakticky na jakýkoliv subjekt, který by mohl ohrožovat politické rozhodování a současný politický režim.

Nutno však ještě dodat, že účel obou zákonů zamýšlený daným režimem je sice odlišný, nicméně jako nástroj jsou podobné, neboť každé takové opatření může být při odstranění liberálních (dnes nikdo neví, co slovo liberální znamená)  pojistek zneužito.

 Největší banka podle počtu klientů byla až do roku 2000 skutečně česká. Pak ji postupně ovládla rakouská skupina Erste Bank AG. Přes 60 % v Erste patří institucionálním investorům, z regionálního pohledu mají největší podíl rakouští akcionáři (přes 32 %) – údaje jsou z března 2023. Významný podíl v Erste Group mají regionální rakouské spořitelny, respektive nadace!

Takže Rakousko může vydírat sponzoringem kohokoliv?

Víte, co udělala Česká spořitelna po roce 2000, aby padla do správných rukou?

Politické strany nemohou počítat s tím, že by ohlášené sponzorské dary od České spořitelny strhly zájem ostatních velkých bank o předvolební sponzoring. Česká spořitelna minulý týden oznámila, že ODS, ČSSD a Koalici obdaruje po 2,5 milionech korun na letošní volební kampaň.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/podniky/sporitelna-zustane-ve-sponzoringu-samotna.A020326_222712_ekoakcie_was

A pak se Česká spořitelna potichoučku stala rakouskou spořitelnou, ale s klamavým názvem “Česká spořitelna”, která sponzoruje protičeské, pochybné projekty, různé protičeské Konspirátory.sk ze Slovenska, cenzuruje české svobody a nyní dokonce akademické svobody!

Takže vydírání přes peníze? Co na to říká rakouská vláda, že rakouská spořitelna, záhadně zprivatizované do nějakých prapodivných rakouských nadací a Erste se vměšuje do záležitostí cizí země?

Právě pro tyto zásahy (jako v USA – pro pochybné vztahy s veřejností či operuje s financemi při sledování zájmů zahraničního vedení) by měla být rakouské spořitelně odebrána licence, až se vrátí skutečná česká vláda!

*

Informace o autorovi Petr Pokorný, zdroj: Skrytá pravda

4.3 6 hlasy
Hodnocení článku
25 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Georg
Georg
před 1 rokem

Diskuze se trochu přesunula na téma sice související, ale není to zcela od věci. Česká spořitelna ve které jsem bláhově v devadesátých letech zůstal, nehledal jsem ve vznikajícím “konkurenčním” prostředí tu pro mě lepší. Moje naděje byla v tom, že tato největší naše banka zůstane v rukou státu. Bohužel “mantra”, že trh vše… Číst vice »

Georg
Georg
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Georg

Pokrač.: Odkazuji na knížku I.Švihlíkové “Jak jsme se stali kolonií”.

skeptik
skeptik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Georg

Je to tak. Odkazuji na rozhovor ekonoma Františka Nepila z r. 1991.
Ten už tehdy tušil jak to dopadne a to nepředpokládal k jakému rozkradení státního majetku dojde.
http://www.britskelisty.cz/9905/19990506i.html#08
http://www.britskelisty.cz/9905/19990506j.html

Namyšlený arogantní Klaus si nechtěl nechat poradit od zkušených odborníků.

Lubez
Lubez
před 1 rokem

Tak pouze z povzdálí sleduji.
Já také mám omezený pohyb tělesný ale nemám omezené myšlení. Kde se lidi líhnete?
Spousta zde píšících je na hranici magořiny.
To zde nejde vymyslet, tenhle omyl se u nás stane jednou za třicet tři let a potom každé čtyři roky.