Agenti StB opět v akci. Rektor VŠE použil na odvolání Ševčíka agenta StB

Návrat starých pořádků v přímém přenosu. Kauza, ve které se snaží Rektor pražské VŠE Petr Dvořák za veřejně projevený protirežimní názor odvolat děkana Miroslava Ševčíka, dostává nový rozměr. Tuto snahu Dvořákovi zmařil akademický senát, který Ševčíka podpořil.
Rektor Dvořák však našel nový nástroj na odvolání Ševčíka. Jmenoval etickou komisi, do které obsadil bývalého spolupracovníka StB Dušana Kučeru. S jeho pomocí připravili v duchu těch nejlepších totalitních metod popravu doc. Miroslava Ševčíka.

Co dodat. Sametovou revolucí zvítězili studenti vysokých škol nad estébáky. Tehdy zvítězila svoboda slova nad cenzurou a mocenskými praktikami. Je smutné, že po třech desetiletích jsme opět v situaci, kdy nejvyšší představitel akademické instituce trestá projevení názoru za pomoci agenta StB.

***

Autor: Filip Výborný, zdroj: PZKV

4 6 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 11 měsíci

To je teda blábol sametovou revoluci zvítězili studenti nad STB. Jako že Kocáb zvítězil nad Ruskou armádou. Akorát realita je že nás Gorbačov prodal a vše bylo zinscenováno. Rádoby reformátoři rozkradli republiku a jsme v dnešní době v (_!_)

skeptik
skeptik
před 11 měsíci

Rozdíl je ten, že tehdy studenti byli proti totalitnímu režimu, proti vládě, kdežto dnešní zmanipulovaní studenti totalitu schvalují a vládu podporují.
Asi se jim líbí žít v kolektivním Západním fašismu.

oldo
oldo
před 11 měsíci

” Sametovou revolucí zvítězili studenti vysokých škol nad estébáky”
Co je to za blábol?PŘEVRAT organizovala STB,a zvítězila s pomocí mladých,naivních a často fanatických studentů!
Tedy “zvítězila” ta STB A NE ŽÁDNÍ PŘIPITOMĚLÍ STUDENTI.

cablik
cablik
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

A všichni komunisti co převlékli kabát a privatizovali Československo.

oldo
oldo
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Nějak jsem si nevšiml,že na západě,který vlastní většinu důležitého u nás,byli nějací komunisti.

cablik
cablik
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

To přišlo až déle prozápadní výprodej nejdřív se fabrika koupila za její peníze a poté byla prodána západu se ziskem. A tady se bavíme o době kdy byl převrat kapišto??????

Rob
Rob
před 11 měsíci

No a čemu se máme podivovat? Pokud je na hradě Pávek, pak vše ostatní je je jen slabý odvar. Demokracie selhala, kapitalismus je přežitek, tak proč nezkusit zcela novou totalitu, kde j”elita” si vybudovala vlastní “komunismus” a všem o žebříček níže zavedli feudalismus. Když je národ hloupý…, tak proč ne, že?

Jana
Jana
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  Rob

V kapitalismu nikdy žádná demokracie nebyla, ti, kteří neprožili socialismus, to dobře vědí. Koukněte třeba na frantíky a jejich stávky. Národ není hloupý, on totiž jen pořád civí a neví, co dělat. Nemá tu špatnou západní zaměstnaneckou zkušenost. Dělnická třída neexistuje, všichni se stali asistenty něčeho, operátory a obsluhami. Ze zemědělců jsou farmáři… Číst vice »

spartak
spartak
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  Jana

Velmi hezky zdůvodněno ,dík.

cablik
cablik
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  Jana

Jo koncentráky už chystali v rádoby korákové epidemii.

Rob
Rob
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  Jana

Jo ták, cit.: “Národ není hloupý, on totiž jen pořád civí a neví, co dělat.”
Tak to jo… To je panečku ale chytrý národ…