Fiala a jeho nevídaně drzý rozpočtově důchodový megablábol v obrazech – část důchodová krádež

Nám, co už nějakou tu penzi bereme, zas až tak moc tahle parta „pravdomluvných“ asociálů udělat v konečné součtu nemůže. Ta důchodová lež se nejvíce týká dnešních mladých a těch ve středním věku – tedy VOLIČÚ PĚTIHLAVÉ SANĚ!!!!

Nyní po fotoblogu části vládního blábolení ohledně „záchrany státního rozpočtu“ skrzevá zvýšení různých daní a zavedení nových či staronových a omezení státních transferů si dáme hned druhý díl – tzv. důchodovou reformu. Nebo daleko spíše a přesněji – deformu!

Také ve formě fotoblogu, byť ani zdaleka tak rozsáhlého jako v paralelním článku.

Důchod je triviální – tuhle část totiž i ten spolek asociálů má zatím jen v mlhavých představách. Na rozdíl od toho daňového lupičství a škrtání všeho možného.

Důchody jsou prostě jiná káva. A tady, dodávám PRÝ, panuje shoda na základních obrysech, ale nad ničím dalším. A konečný detail bude tím hlavním úskalím. O tom není pochyb.

Ale i z toho, co předvedli a co za okamžik na grafikách uvidíte, si snadno uděláte představu o pravdomluvnosti a věrohodnosti vyjádření té pětice duševních a a morálních tragédů, co to tady z dopuštění zlého osudu a hlouposti nadkritické části českého voličstva – vedou!

Než se do toho pustíme, položím vám jednu základní otázku – proč že je nutně, opravdu nutně potřeba oné bájné a obávané důchodové reformy?

Snadná odpověď, že? No přece kvůli upadající demografii, kdy za pár let hrozí, že na jednoho důchodce bude vydělávat výrazně méně poplatníků do systému než dnes. A s tím prý se něco zásadního musí udělat, jinak hrozí totální kolaps!!!! Takhle to vykřikuje Fiala a Obludárium a na ně napojená ekonomicko-finančně-bankéřská lobby a samozřejmě klaka provládních nájemných psáčů! Dobře si tu jejich odpověď pamatujte. Vrátíme se k ní! A teď ty vládní obrázky. Opět čerpané z ČT.

Jdeme na to, co nám ta partička zlobrů ohledně budoucích a i současných penzí a penzistů představila! A opět sice cílím na váhající, nerozhodné, politikou nepříliš políbené voliče, opět na ty, co volili Pětihlavou saň, ale teď zejména na všechny současné i budoucí důchodce. Pořádně se podívejte a přemýšlejte o tom, co uvidíte.

20212223

Tak takhle to vymysleli. V těch základních obrysech!

  • do důchodu se bude chodit později
  • nové důchody budou nižší, protože se mění způsob výpočtu
  • valorizace budou ořezány
  • zpřísní se možnost odejít do předčasného důchodu
  • kdo přeci do předčasného odejde, bude podroben daleko vyšší sankci
  • OSVČ budou více povinně platit do systému

A proč to všechno? No přece protože:

28

ale především kvůli tomuto:

252627

Jímá vás hrůza??? Nepochybně. Z dnešních tří plátců na jednoho důchodce zůstanou v roce 2043 už JEN DVA a v r.2063 pouhý JEDEN a PÚL…..

Jasná katastrofa! Bez debat. Tohle pochopím i já, že je neudržitelné!

Jenže zkusí mi někdo srozumitelně vysvětlit, jak Fiala a jeho neumětelové a netáhla těmi prý reformními opatřeními a důchodovou deformou – pardon, omlouvám se, vyřešili tu katastrofální demografii?

Jak se do ní pozitivně promítne to zvýšení odvodů živnostníkům?

Jak to, že se zpřísní předčasný důchod?

  • Jak to, že bude opravdu citelně, či spíše likvidačně bezcitně krácen?
  • Jak se do ní propíše změna výpočtu řádného důchodu, resp. jeho citelné snížení a okradení současných důchodců na valorizacích.

Přiznávám svou duševní nedostatečnost, já ať to zkouším jakkoliv, já prostě nižádný efekt na demografii, natož pozitivní, na demografii za 20 nebo dokonce za 40 let NEVIDÍM!!!! Ať dělám co dělám!

Prostě totální, drzá sprostá lež!!! Ať na to hledím z kterékoliv strany!
Slyším, že někdo říká – ale vlku je tam přece ten pozdější odchod do důchodu!!! To je parametrická změna, která demografií může, alespoň trochu zahýbat, protože lidé budou déle přispívat do systému!

To ano, to ano! Jenže my se bavíme o dvaceti, resp. čtyřicetiletém horizontu. A tady si dovolím velmi pochybovat o nějakém výrazně pozitivním přínosu.

Neříkal takhle náhodou Jurečka na tom veřejném blábolení za pět minut dvanáct cosi, že si vláda představuje, že by každý důchodce strávil v penzi jako pobírač peněz z veřejných fondů v průměru 21,5 roku?

Samozřejmě, že by mne moc zajímalo jak JAKÁKOLIV vláda bude natolik osvícená, že bude schopna stanovit, kdy v průměru zemřou její senioři???!!! Nad takovouhle sprostotou a samolibostí mi docházejí slova. Ano, jistě to lze. Pokud bude z moci úřední prosazena státní povinná euthanasie! Kdy prostě každému penzistovi jednoho dne přijde nikoliv důchod, nýbrž ouřední ferman ve smyslu – už tady smrdíš příliš dlouho, proto se tehdy a tehdy dostav tam a tam na injekci, která nás zbaví povinnosti tě dále platit! V takovém případě chápu i já, že to „zodpovědná vláda“ zmákne na den přesně!

Tedy za předpokladu, že budou ovládat elementární kupecké počty, protože oni vydali ještě následující grafiku:

29

Předpokládám že vidíte, to co já! Připomenu vám ještě jednou Jurečkova slova – průměrný důchodce by měl v penzi strávit 21,5 roku!!!

Takže si opravdu dáme skutečně úplně základní počty,

Ženy:

pokud by důchodkyně zemřela v roce 2023, tedy letos, musel a by do penze odejít, podle Jurečkova vzorce v 59 letech. což možné je. Pro úmrtí v roku 2043 pak v 65,5 a to je také ok. Pro 2063 v 67… A o tom už si dovoluji pochybovat. Ale budiž, netroškařme a nehledejme hnidy za každou cenu!

Podívejme se na muže a proveďme stejný výpočet:

Muž důchodce, který zemře letos měl podle Jurečky zmizet do důchodu v 53,5 letech!!!! Šel? Znáte někoho takového?

Pro úmrtí v roku 2043 se zřejmě stal penzistou už v 59,5 roce!!!! Znám jednoho takového! Opravdu znám. A vy také . Sedí na Hradě!!! Naše vina, že jsme se živili jinak než přisáti v uniformě na státní cecek!

A korunu všemu nasazuje rok 2043!!! Důchodce, který natáhne brka v tomto roce, by podle Jurečkova výpočtu odebral do penze ve svých 62,5 letech!!!!!!

On mi vážně chce namluvit, že v požehnaném budoucím za dvacet let roku 2041 bude mužům vznikat nárok na penzi v 62,5 letech?????

Tahle lež je opravdu obludná a snadno odhalitelná!!! Pokud si s jejich čísly dá někdo elementární práci!!! Ale četli jste tenhle triviální rozbor ještě někde jinde než na Kose????

Já ne!!!

Ačkoliv jde ne neskutečně drzou a přitom lehce zjistitelnou a spočítatelnou lež!!!!

Tak co, vy co jste volili Pětihlavou saň, vy co jste se ještě nerozhodli, jestli škodí nebo ne, vy co ignorujete volby, jak jste s tímhle spokojeni???? A věřte, že se vás tohle týká. Staří a všechno, co k tomu patří, neušetří nikoho a každého dostihne. Jakkoliv se vám nějaký důchod nyní jeví jako totální sci fi, protože jste v plném rozpuku sil! Nebo ještě před ním! Věřte, že vás to také čeká!

Tohle jste si zvolili!!!

A budu ještě ostřejší – nám, co už nějakou tu penzi bereme, zas až tak moc tahle parta „pravdomluvných“ asociálů udělat v konečné součtu nemůže. Tohle, ta důchodová lež se nejvíce týká dnešních mladých a těch ve středním věku – tedy VOLIČÚ PĚTIHLAVÉ SANĚ!!!! Ti to, co ti jejich vymysleli, slíznou s plnou parádou! A já jim to ze srdce přeji!!! Zaslouží si to!!!!

A pokud by někdo toho fialového lhaní pořád ještě neměl dost, držel na to, že Fiala koná odpovědně ohledně těch důchodů, pak nechť mi vysvětlí to co prohlásil jen před pár měsíci:

Jsme hrdí, že se za naší vlády rekordně zvýšily důchody

Výstřižek

Takže v únoru byl Fiala hrdý na zvyšování důchodů a v květnu je to kardinální průval????

Kdy ten exot mluví pravdu? A mluví ji vůbec někdy?

*

Autor Petr Vlk, zdroj: Kosa zostra

3.7 3 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 11 měsíci

A co ten Fiala, Rakušan, Stanjura, Pekarová, Pavel atd. mohou dělat jiného, když stojíme na prahu bankrotu a totálního rozvratu? Nezbývá jim nic jiného než prosadit bolestivé reformy. Obyvatelstvu se to líbí viz výsledky tří posledních celorepublikových voleb, protestních demonstrací se poslední dobou zúčastňuje jen několik desítel lidí, Zelenskij vyhrává válku… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 11 měsíci

No dle mého názoru, to poškodí dnešní důchodce. Vláda zde není na věčné časy a i celý západní systém se může padnout. Ale těm kterým to tato zrůdná vláda nadělila to už nikdo nevrátí.

cablik
cablik
před 11 měsíci

To ti hlupáci v středním věku nevědí že jednou budou staří a nemohoucí no teď je berou u huby stejně jako nás co jsme je nechtěli. Nic nemají tak kradou nová vláda by to mohla zrušit.

Praded
Praded
před 11 měsíci

To jsou ty kapitalistické paradoxy, banky vykazují rekordní zisky a stát rekordní dluh. Vše čeho člověk užívá, ze šlechetné práce vyplívá. Přečtěte si na MaP porovnání ze Španělskem a to je stát, který má jednou takový dluh jako Absurdistan Česko.

tomaskova
tomaskova
před 11 měsíci

Stále mi tam skřípe to konstatování, to jste si zvolili !!!!!! Já nevěřím tomu, že jsme si to zvolili a tu zelenou gumu na Hradě už vůbec ne. Proč nikdo nebere do úvahy, že mohly být volby zmanipulované? Když to šlo tak snadno v júesej, proč ne v naší zaprděné malé zemičce? Přestaňte… Číst vice »